Ga naar inhoud

villyman

Members+
  • Aantal items

    297
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over villyman

  • Verjaardag 17-08-1973

Profile Information

  • Plaats
    Eeklo, België
  • Naam
    De Vilder Tim

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

villyman's Achievements

3

Community reputatie

  1. Goedemorgen allen, Ik wil bij mijn 2004 Passat een stuurkogel vervangen, en ik maakte het boutje bovenaan los, alsook de moer op de zijkant. Dat horizontale asje waarmee de kogel geklemd wordt, wordt er op filmpjes naar de motorruimte toe uitgeduwd, maar bij mij beweegt dat niet. Alles zit goed in de olie, en ook wat "hamervet" brengt geen soelaas. Het asje heeft op de plaats waar de moer werd gelost, een sleuf, alsof je daar met een schroevendraaier kunt aan draaien, en dat zie ik niet in de filmpjes die ik vond. Gewoon kwestie van meppen, of zit dat asje toch nog geschroefd, ofzo? Alvast bedankt! Mvg, Tim.
  2. Moet ik daarvoor de bestuurdersstoel demonteren? Is die comfortmodule niet optioneel?
  3. Ik merk dat ook de voorruit- en achterruitontdooiing niet werken. Ik vermoed dat er ergens een relais niet meer werkt, waardoor deze circuits geen spanning meer krijgen, of zo. Niemand ooit zoiets meegemaakt?
  4. Goedemiddag allen, Ik ervaar een eigenaardig probleem met mijn 2004 Passat AVF 130 PK 4Motion: de knippers, de ruitenwissers met hun bijhorende sproeiers, en de interieurventilatie vallen af en toe uit. Soms schieten die opeens weer aan, maar evengoed werkt alles en stopt opeens alles ermee. Verder werkt alles normaal. Ik denk ergens aan een relais, of zo? Iemand een idee? De noodknippers die werken wél altijd ... Alvast bedankt voor jullie tijd! Mvg, Tim.
  5. Goedemiddag allen, Heeft iemand een goede guideline "How to" om de versnellingsbak van mijn Passat uit 2004 te demonteren? Ik wil een nieuwe koppeling plaatsen, maar zie op het internet heel veel veschillende methodes. Helaas covert geen enkele die ik vond een manuele versnellingsbak met 4Motion. Hoe demonteer ik bvb de achterste cardan, moet het subframe worden verwijderd, etc ... Alvast bedankt! Mvg, Tim.
  6. Het filmpje is verhelderend rond de crashsensor, maar de foutcode zou daar niet zitten. Ik demonteer die voorste plaat onder het handschoenvakje en spuit met contactreiniger in de verbinding. Dan een schakelaar scoren voor in het handschoenkastje en na vervanging terug naar mijn huisleverancier om de foutcodes - nogmaals! - te wissen ... 😀
  7. Ibibi, weet je of dat ook bij een 3BG mogelijk is? Alvast bedankt! Mvg, Tim.
  8. Ik zit met een vergelijkbaar probleem in mijn 2004 3BG. Hoe komt de computer er het gemakkelijkste uit? Werkt de truc met het doorverbinden ook bij een 2004 3BG? Alvast bedankt! Mvg, Tim.
  9. Weet iemand hoe die computer er het gemakkelijkste uit gaat? Zit blijkbaar heel onhandig voor de pook en de asbak ... Ik las hier in een topic dat een dealer de tip gaf om "de draden door te verbinden". Werkt die truc met het doorverbinden van de draden ook bij mijn 2004 3BG? Bij mij zitten er onder de bijrijdersstoel op de gele fiche 3 draden ... Alvast bedankt! Mvg, Tim.
  10. Een volledige scan werd gedaan en daar kwamen foutcodes 01218 en 01228 uit. 01218 Side airbag igniter, passenger side. (N200) 33-00 Resistance too low 01228 Cut off switch passenger side (E224) 25-00 Unknown switch condition Verduidelijkt dit iets? Grtz, Tim.
  11. Hallo allen, Sedert 6 jaar heb ik een foutmelding van de bijrijders zij-airbags. Was het lampje op dashboard al gewend, maar nu opeens afkeur in België ... De gele stekker onder de stoel werd doorgesoldeerd, maar helaas. Heb een 3,3 Ohm weerstand geplaatst en de foutcode laten resetten, maar ook nu blijft de weerstand te laag ... Ik las dat er nog een fiche zou moeten zitten onder de "schopplaat", maar wat bedoelt men daar precies mee? Ook zit er een foutmelding in de schakelaar in het handschoenkastje; iets van "position unknown". Vreemd want als ik die op "OFF" zet, brandt het lampje "Airbag off", en dat gaat uit als ik de schakelaar terug "on" zet ... Het interieur is antraciet grijs, dus een vervangstoel blijkt zo goed als onvindbaar. Zou eventueel de airbagcomputer defect kunnen zijn, of zou de cvds-scan dat aan het licht moeten brengen? Alvast bedankt om mee te denken! Grtz, Tim.
  12. Hoi Vdub! Beweeg je de 12-kant torx dan met de wijzers mee of in tegenwijzerzin? Ik zou die 12-kant dan met de wijzers mee draaien en de centrale torx tegenwijzerzin maar ik weet dus niet of dat de goede beweging is ... Mvg, Tim.
  13. Goedemiddag allen! Een kleine vraag rond het losmaken van de poulie: als ik de buitenste tandkrans blokkeer, draai ik dan de binnenste gewoon "los", dus tegenwijzerzin? Zowel links- als rechtsom zit muurvast maar nu ga ik de poulie van een andere alternator proberen losmaken en het is knullig als ik hem per abuis nog meer vastzet, niet? Alvast bedankt! Mvg, Tim.
  14. Goedemiddag! Enkele dagen weg geweest (niet met de Passat ...) vandaar de tijd tussendoor. Ik heb ondertussen een set gekocht om de vrijlooppoulie te demonteren en die over te zetten op een werkende alternator. Alleen: Ik krijg die met geen middelen los!! Heb er zelfs al met een wielboutschieter (boulonneuse zoals in bandenzaken gebruikt) opgezeten mar beide delen (moer en as) weigeren ook maar 1mm te vlossen. Heb ook al met de klok mee geprobeerd maar ook dat bracht geen oplossing! Iemand een idee? Mvg, Tim.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden