Ga naar inhoud
  • 0

Gordelsignaal verdwenen??


BlackPassat

Vraag

Ineens viel mij vandaag op dat ik geen waarschuwingslampje en geen geluidsignaal meer krijg als ik de autogordel niet gebruik. Ik heb deze Passat nog niet zolang maar ik weet zeker dat het twee weken geleden nog wél functioneerde :?

Kan ik dit zelf uitgeschakeld hebben? Ik kan het me niet herinneren. Kan het misschien zijn dat het signaal is uitgeschakeld bij het opnieuw inleren van de sleutels? Dat is namelijk het enige waarvoor de Passat is weggeweest.

Ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

18 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Bij mijn 3BG kan ik wel het lampje laten branden als hij op contact staat, maar dit lampje gaat automatisch weer uit ook als ik de gordel niet vast heb. Krijg ook geen signaal als ik de gordel losmaak terwijl de auto nog in beweging is.

 

Precies, zo werkt het nu bij op dit moment dus ook. Hiervóór bleef het lampje branden en kwam er ook een geluidsignaal als ik vervolgens wegreed zonder gordel om. Op de één of andere manier is dat dus nu uitgeschakeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik rijd altijd met gordel, dat zit er bij mij in gebakken. Niet uit principe, maar is vanaf mn 18e altijd zo gegaan en als ik mn riem niet om heb, voel ik me "kaal" (en dat ben ik al, dus niet dat dat erg is;)) Mijn schoonvader is politieman overigens...maar daar doe ik het absoluut niet om, integendeel !

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
en als ik mn riem niet om heb, voel ik me "kaal" !

 

Dat vindt ik nu ook altijd.. het is net of je dan bijv. zonder jas aan in de auto zit..

 

haha ik zit altijd zonder jas in de auto...al vriest het 10 graden. Ik kan simpelweg niet rijden met een jas aan (zeker niet met een winterjas aan). Mijn jas ligt altijd in de kofferbak :)

Maar...wat betreft de riem...dat gevoel herken ik helemaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Nav het verdwenen gordellampje - en signaal deed iemand mij de suggestie dat het misschien verdwenen kon zijn na het inleren van een tweede sleutel. Ik vond dat niet zo gek gedacht en ben daarom naar de VW dealer gegaan die de tweede sleutel heeft ingeleerd. "Nee m'neer, dat kan niks met elkaar te maken hebben" Nou ja daar zitten de specialisten dus ik neem dat als relatieve leek direct aan. Vervolgens was ik wel zo slim om te vragen of ik het signaal zelf weer aan kon zetten? "Nou nee dat kunt u zelf niet, dan moet u echt een keer een afspraak maken" Zo .

Dat is nogal iets bijzonders reageerde ik. Moeten jullie dat met VAGCOM doen was mijn volgende vraag (ik ben natuurlijk ook wat slimmer geworden van al die uren ronddolen op dit forum) Ja dat moest met VAGCOM, dat was specialistenwerk.

 

:? Maar hoe kan iets wat ikzelf niet aan of uit kan zetten nou ineens verdwenen zijn?? Daar raak ik nou zo van in de war hè.

Iemand in West Brabant die mij met raad en daad bij kan staan??

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden