Ga naar inhoud

Hoe chromen daklijsten + sierlijsten weer als nieuw krijgen


Aanbevolen berichten

Deze zijn wel te polijsten. Je kan hiervoor elke lichte compound gebruiken en met de hand of met een machine polijsten. Het licht er wel aan hoe hardnekkig het is.

 

Wat je er ook voor kan gebruiken is deze: https://www.deolieconcurrent.nl/products/Belgom-Aluminium-Polish-250ml.html

 

En dan nabehandelen met deze:

https://www.deolieconcurrent.nl/products/Belgom-Chrome-Polish-250ml.html

Link naar bericht
Delen op andere sites

De chromen lijsten op de Passats die ik ken (3BG en CC) zijn voorzien van een kunststof laagje. Dit betekent dat polijsten met een Metal Polish niet zoveel zin heeft, je bent immers het kuntsstof aan het polijsten. Als je dat wilt doen kun je beter zoals @@Tarabass als aangaf een licht polijstmiddel gebruiken. Eentje met een chemische cleaner erin geeft dan nog het beste resultaat, je kunt dan denken aan Professional Polish 2 van Poorboys World.

Belgom, Blue B Gone en andere Metal Polishes zijn prima waarvoor ze gemaakt zijn; Metaal polijsten, maar veel te grof voor deze sierlijsten. 

 

Daarbij zit de "schade" veelal onder het kunststof laagje, je zult dit dus eerst moeten verwijderen om aan het onderliggende metaal te komen. Als je zover wilt gaan dan kun je inderdaad met een Metal Polish aan de gang om verbetering te behalen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Er zullen vast meerdere wegen naar Rome leiden. Ik heb ze opgeknapt met Belgom aluminium, daarna behandeld met Belgom chrome. Als ze eenmaal opgeknapt zijn goed in de wax houden, en na een wasbeurt de wax boosten met een detailspray.

Link naar bericht
Delen op andere sites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden