Ga naar inhoud

HansJan

Full Members
 • Aantal items

  285
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Alles dat geplaatst werd door HansJan

 1. Ik heb al een paar jaar een 3-staps kit van Meguairs in de schuur liggen met als doel de tweede auto onder handen te nemen. Het kwam er echter niet van en ik miste een goed plek en dito tools. Die zijn nu onderweg. Heb me laten verleiden tot de aanschaf van een machine van Stipt. Binnenkort is mijn nieuwe huis met garage klaar en kan ik binnen aan de slag, maar een detailing sessie met ervaren deelnemers klinkt mij als muziek in de oren! Op de instructies ziet het er allemaal eenvoudig uit, maar er bestaat ook nog zoiets als drempelvrees ...
 2. Wat ben je gul voor jezelf dit jaar @AJV🤣👍
 3. Quick update: Vanochtend antwoord van fabrikant gehad. Productie is 10 december pas klaar tgv vertraging levering onderdelen. Dan op transport en is het in 4-5 dagen hier. Het is helaas niet anders!
 4. De voet van deze lamp (in rood - de adapter voor de behuizing die er doorheen geschoven wordt) wordt met de gebruikelijke beugel voor de H7 lamp vastgezet. Daarna schuif je de lamp door de adapter heen en draait deze met een kwart slag vast. De flappen en driver moeten dan in de lampbehuizing worden opgeborgen. Het is dus zaak om dat vooraf even te beoordelen. Andere adapters worden er niet bijgeleverd. Merk op dat de lamp in twee uitvoeringen kan worden geleverd. Met meer design in de kop (wanneer lamp zichtbaar is) of zonder (iets beter lichtbeeld):
 5. Ik praat ook geen onzin, dit zijn serieus goede lampen! 😁 Ben ervan overtuigd dat dit beter is dan al het andere wat op oom Ali wordt aangeboden. 👊 Mocht iemand toch interesse hebben gekregen, ik kan nu nog iets aan de bestelling laten toevoegen. Later op de week wordt dat lastig ...
 6. De bestelling is er inmiddels uit, maar één van de geïnteresseerden (via FB) laat niets meer van zich horen en beschouw ik als afgehaakt. Mocht er iemand nog interesse hebben, dan is er dus nog een set H8 LED voor de mistlampen beschikbaar. Dir: het resultaat van de optimalisatie voor de bochtenverlichting heb ik zojuist even vastgelegd: 20211111_215217.mp4
 7. HansJan

  Trip (dag) teller

  Vanaf 2021 geeft VW 4 jaar garantie, daarvoor was het inderdaad 2 jaar wat verlengd kon worden naar 4 jaar met een max van 100.000. Daar je de auto bij een dealer hebt gekocht is er ook nog zoiets als aankoopgarantie (3 mnd?), ik zou het daar op gooien.
 8. HansJan

  Trip (dag) teller

  Ik heb er nog niet eerder van gehoord. Trof wel dit topic wat er wel erg op lijkt. Terug naar de stealer!
 9. Mooie combi @Passat-B8! Hier met 235/40R19 2.0TDI 190pk (238 stage 2+) ook gemiddeld 1:15,5 met gemiddeld en bij tijd en wijlen wat steviger rijstijl. Komende week naar 245/35R20, ben benieuwd wat dat oplevert. Met alsmaar stijgende brandstofprijzen wordt het wel steeds minder leuk ...
 10. En offerte ontvangen. De productiekosten liggen op het moment hoger, maar krijg vanwege het aantal wat korting en de dollarkoers is gunstig. Daardoor blijft de prijs (afgerond) €65 per set. Ik stuur deelnemers @MarkyMark, @Mauseyen @Michael36 via een PM een betaalverzoek waarmee de bestelling wordt bevestigd.
 11. Quick update: aanvraag bij fabriek ingediend, hopelijk deze week reactie.
 12. Ik meen dat ik mijn waarde op 12.3V heb ingesteld, ik vind 11.8V wel wat aan de lage kant. En daar ik regelmatig rij zal de accuspanning redelijk optimaal blijven. Wordt zo wel een lastige uitdaging wil je wat langer kunnen opnemen. Heb je de camera voor bewaking op volle resolutie en continue opname staan, of op "parking mode"? Dat scheelt ook aanzienlijk.
 13. De camera die ik heb geïnstalleerd (DDPAI) meet de accuspanning en zodra de drempelwaarde is bereikt schakelt deze zichzelf uit. De kabel eruit trekken is daarmee niet meer noodzakelijk. Waarom zou je dat wel doen als jouw camera dezelfde functie heeft @esmamaju?
 14. HansJan

  Driving mode vergeten

  Ik heb me suf gezocht naar een verklaring van deze instelling, maar er wordt in geen enkele handleiding met een woord over gerept. Wel weet ik dat zodra ik met de DSG knop wissel van D naar S de bak plots een stuk levendiger is.
 15. In het kader van een ander topic was ik zojuist op zoek gegaan naar een online handleiding, maar die zijn in het Nederlands en/of Engels niet te vinden. Ook niet op basis van het VIN te downloaden. Ik trof wel de Duitse variant online compleet met zoekfunctie: https://www.manualslib.de/manual/260555/Volkswagen-Passat-B8.html Deze URL werkt overigens ook niet in het Nederlands: https://userguide.volkswagen.de/public/vin/login/nl_NL Ik heb PON een bericht gestuurd.
 16. Inschrijvingen opgesomd in startpost.
 17. Lane Assist staat bij mij inmiddels standaard uit. De coding zal ik nog even navragen.
 18. HansJan

  Driving mode vergeten

  Graag gedaan @subdin! Het is ook een interessant onderwerp. Het terugschakelen van de gekozen DSG stand naar 'D' is working as-designed. Ik begreep dat dit een instelling is die niet door de gateway wordt onthouden. Ik denk dat je moet ombouwen naar handbak, doe ik mee 😂👍
 19. HansJan

  Driving mode vergeten

  Mijn B8 is van 07-2016. Even voor mijn beeldvorming. Is het de Individual DCC mode die wordt teruggezet naar Normal of is het de stand van de DSG die van S naar D terugvalt? Dat laatste is namelijk normaal. Ik vind dat persoonlijk ergerlijk want met koude motor schakelt de bak dan te snel naar een hoger verzet waardoor de belasting veel te groot is. Olie moet nog warm worden, dus ik schakel dan altijd naar manueel en rijd dan tussen 1800-2200rpm totdat de motorolie warm is. Dan schakel ik naar S of behoud manueel. Bak is reeds gemodificeerd zodat het té snel opschakelen reeds uitstaat, maar toch. Enfin, dit is off-topic hier maar wilde het niet onvermeld laten. Heb net even een foto gemaakt van de instellingen bij koude start. Aandrijving staat op Sport, het enige dat op Normal staat zijn DCC en Clima:
 20. HansJan

  Driving mode vergeten

  Ik heb de werking de dcc profielen in mijn auto gecontroleerd en deze onthoud de laatste instelling. Kan me ook niet herinneren dat ik daarvoor iets bijzonders heb moeten doen. Dus een mooie vraag voor de dealer om te beantwoorden. Ben benieuwd!
 21. Dan SNEL de zekering controleren!
 22. HansJan

  Driving mode vergeten

  Je hebt nog garantie, dan maakt het geen r**t uit waar je heen gaat. Laat hen dan gelijk uitzoeken hoe het zit met We Connect. Ik weet wel dat ik mijn vorige B8 auto uit mijn VW portaal verwijderd heb zodat de nieuwe eigenaar deze weer kan aanmelden, anders gaat dat inderdaad niet en wordt het een papierwinkel. Jouw auto komt uit 2020 maar jij bent de eerste eigenaar?
 23. Zekeringen al gecontroleerd?
 24. HansJan

  Driving mode vergeten

  Ik gebruik ook de Individual Mode in combinatie met de DCC en die blijft daarop staan. Ik heb wel een persoonlijk profiel aangemaakt, mogelijk heeft het daar een relatie mee. Zal het morgen eens bekijken. Nog niet overwogen om hiermee naar de dealer terug te gaan? Ook inzake de stoelinstellingen? Daar is vast wel een ervaren monteur die precies weet hoe dit soort dingen werken. Zelf geen ervaring met We Connect, het lijkt voor nu alleen Guest Connect
 25. Rustig aan, we horen het wel. Beterschap @Mausey!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden