Ga naar inhoud

HansJan

Full Members
 • Aantal items

  552
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  31

Alles dat geplaatst werd door HansJan

 1. Ja, dat is goed balen @Tikra.Mijn schadehersteller heeft het inmiddels perfect hersteld. Niets meer van te zien. 👍
 2. Ik vermoed dat alle alubutyl matten in de portieren de schuldige zijn ... đŸ¤Ŗ Maar alle gekheid op een stokje. Ik heb er ook.geen verklaring voor. Soms wordt ik wel gestoord van het schaven van de flappen of zelfs onderkant bumper op de bumps. Frankrijk was ook zo'n feest. Rijstijl op die dingen maar wat verder aangepast. Want voor de rest ligt het als een blok op de weg 😁👍
 3. Staat op uit luie stoel, haalt rolmaat uit keukenla, zaklamp op mobi aan, sjokt naar oprit, meet hoogte. Resultaat zal jullie verrassen: zowel voor en achter vanuit het hart wielnaaf tot onderkant zijscherm 34cm. Nogal een verschil! Inmiddels 35k met deze kit gereden. Exercitie weer in omgekeerde volgorde uitgevoerd. 😄
 4. HansJan

  Passat op vakantie

  Mogelijk bestaat het topic al in een andere hoedanigheid, maar het leek me leuk om een foto van de Passat op vakantie te delen in een vakantiealbum. Bij deze mijn bijdrage. Passat staat voor de kathedraal in Bayeux, een stad in Normandie dichtbij de invasiestranden. Indrukwekkende omgeving met heel veel WO-II historie!
 5. Helaas niet kunnen achterhalen. Uiteindelijk door Chotkan in Tiel laten uitvoeren naast de upgrade van de Front Camera. Ik kan je hem van harte aanbevelen.
 6. Ze zitten er nu 30k onder en recent nog vastgesteld dat alles er nog picobello uitziet. Maar dat is geen garantie uiteraard. Het enige wat ik weet dat de Eibach Pro kit heel veel wordt gebruikt, ook in combinatie met DCC. Heb hier nog geen negatieve geluiden in de diverse praatgroepjes over gehoord.
 7. Niet helemaal correct. Dit is een verbreding van de wielkast voor de type goedkeuring in Nederland voor auto's waarop af fabriek 18 inch of groter is gemonteerd.
 8. Smul smul, een handgeschakelde B8! đŸĨ° Maar fijn dat het probleem op magische wijze is opgelost. En genieten maar weer! Toch ben ik wel benieuwd wat de dealer bedoelde met de opmerking ...
 9. Je hebt nog niet de neiging gehad om de dealer te benaderen? Na dit bezoek werkt het immers niet meer. Kwam je vrouw thuis met de opmerking die de dealer had gemaakt? Was er voor hen een reden om iets te resetten? Of was de auto er alleen voor onderhoud? Iets wat heeft gewerkt en door een handeling onklaar is gemaakt moet toch door hen hersteld worden dunkt me.
 10. Heb je dan een schroefset? Wat zit er eigenlijk onder?
 11. Loopt de bumper aan of de flappen onder de wielkast? Die zitten namelijk een stuk lager. Scheelt zo'n 5cm.
 12. Zo, dat is echt de bek op het asfalt! Wat heb je eronder geschroefd? Zitten de flappen onder de wielkasten voor er nog onder? Na het verlagen van de mijne met Eibach Pro kit raken die bij elke heuvel/drempel de grond. Denk dat ik ze ga afzagen of wellicht toch verwijderen.
 13. Niet helemaal @SteRo. De SD kaart werd wel degelijk geleverd een FAT32 partitie. Dit ondersteund bestanden tot 4GB en bestandsnamen tot 256 tekens waar exFAT bestanden groter dan 4GB ondersteund. Dit wordt op de DP vooralsnog echter niet toegepast. Volgens de handleiding had ik een NTFS partitie moeten voorzien, maar vond het de moeite waard om het zo te testen. En dat ging, fingers crossed, goed.
 14. Nieuwe SD kaart in huis, effe vergeten dat de laptop zo'n slot ontbeerde. Volgende bestelling werd een SD USB card reader en die werd gisteren geleverd. De SD kaart is out of the box met FAT32 geleverd, met 7zip de P197 update uitgepakt en aan de slag. Kaart wordt zonder morren herkend, heel bijzonder. De rest spreekt voor zich, blijft toch spannend. De package is heel recent, zelfs de straten van onze nieuwbouwwijk zijn er reeds in verwerkt.
 15. Klopt wat @Ozzy zegt. De reflectie van het licht en daarmee de kleur verschilt tussen metalen en kunststof delen. Dat is een producteigenschap waar je niets aan kunt veranderen. Er is een kans dat er schade is geweest en delen zijn overgespoten. Dat kan je eenvoudig laten testen met een lakmeter. Als blijkt dat het de originele lak is, dan moet je je erbij neerleggen.
 16. Ik zou nieuwe koplampen met LED monteren. Dat is een stuk eenvoudiger Ên goedkoper dan de Xenon retrofit. Zet je graag op de lijst mocht je interesse hebben in heel goede LED verlichting. 😊
 17. Kaart is op een Windhoos machine met NTFS geformatteerd en kan ook op andere devices prima gelezen worden. Het is een MicroSD kaart, mogelijk zit het in de adapter. De SD kaart van @Ozzy werd vandaag namelijk wel herkend. Wordt vervolgd. 👍 Edit: nog een microSD kaart geprobeerd, dit keer een Kingston 16GB. Werd zonder morren herkend. Volgens de documentatie van VW moet het een SDHC Class 10 compatible kaart zijn. Dat is de Sandisk microSD kaart volgens de specs. Om alles uit te sluiten zojuist via BOL voor â‚Ŧ11 een SDHC Class 10 kaart aangeschaft.
 18. Uiteraard (..) @SteRo, maar wel goed dat je het aanhaalt. De melding is "SD kaart 1/2 kan niet worden gelezen". Heb de kaart opnieuw en volledig met NTFS geformatteerd, geen soelaas. Als ik over de kaart wil navigeren via bijv. de Afbeeldingen functie krijg ik dezelfde foutmelding. Als bron is deze dan ook niet beschikbaar. Een USB stick via middenconsole kan ik wel benaderen maar is niet geschikt voor de update van de DP. Zaterdag anders maar even een blik op werpen. Ik weet het ook niet meer 🤷‍♂ī¸
 19. Potverdikkeme, ik krijg het ook niet voor elkaar. Heb de SD kaart geformatteerd in NTFS maar de DP kan de kaart niet lezen. Ook niet als ik er bijv via Afbeeldingen naartoe wil navigeren, kaart blijft niet onleesbaar. Terwijl deze op de laptop 100% in orde is. Nu heb ik vorig jaar het scherm geupgraded, kan het daar nog een relatie mee hebben?
 20. Update Discover Pro met dank aan @jaap uit dit topic https://vw-maps-cdn.lighthouselabs.eu/vw-maps/P197_N60S5MIBH3_EU.7z Let op: op de site van VW wordt versie P195 aangeboden, bovenstaande link bevat meer recente versie!
 21. Chotkan.nl in Tiel is the place to go 👍
 22. Ik heb nog wel een kit met H7 die ik kan breken. Ziet er nl naar uit dat ik binnenkort weer ga bestellen. Laat maar weten.
 23. Ik sluit me voor het laatste aan bij @wulfke, dat hoort zo. Het lijkt erop dat de jaloezie ergens wordt geblokkeerd. Enige manier om daar achter te komen is het demonteren van de hemel. inmiddels ken ik iemand die er bedreven in is geworden ... 😉
 24. Mooie feedback allemaal, dit "probleem" is groter dan ik dacht. Ik vraag me echter net als @wulfke af hoe de bladeren onder de paravan plaat belanden. De gaatjes zijn te klein en omhoog vanuit de wielkuip lijkt me hoogst onwaarschijnlijk? Binnenkort is het mei vakantie, ik stuur de kids de speeltuin in, kan papa de boel losmaken 😂
 25. Dank voor de toelichting @Harrynak63. Hoe simpel en doeltreffend het klusje mag zijn, het riekt wel naar een goede HowTo.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden