Ga naar inhoud

HansJan

Full Members
 • Aantal items

  449
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  26

Alles dat geplaatst werd door HansJan

 1. Update Discover Pro met dank aan @jaap uit dit topic https://vw-maps-cdn.lighthouselabs.eu/vw-maps/P197_N60S5MIBH3_EU.7z Let op: op de site van VW wordt versie P195 aangeboden, bovenstaande link bevat meer recente versie!
 2. Chotkan.nl in Tiel is the place to go 👍
 3. Ik heb nog wel een kit met H7 die ik kan breken. Ziet er nl naar uit dat ik binnenkort weer ga bestellen. Laat maar weten.
 4. Ik sluit me voor het laatste aan bij @wulfke, dat hoort zo. Het lijkt erop dat de jaloezie ergens wordt geblokkeerd. Enige manier om daar achter te komen is het demonteren van de hemel. inmiddels ken ik iemand die er bedreven in is geworden ... 😉
 5. Mooie feedback allemaal, dit "probleem" is groter dan ik dacht. Ik vraag me echter net als @wulfke af hoe de bladeren onder de paravan plaat belanden. De gaatjes zijn te klein en omhoog vanuit de wielkuip lijkt me hoogst onwaarschijnlijk? Binnenkort is het mei vakantie, ik stuur de kids de speeltuin in, kan papa de boel losmaken 😂
 6. Dank voor de toelichting @Harrynak63. Hoe simpel en doeltreffend het klusje mag zijn, het riekt wel naar een goede HowTo.
 7. Kijk, goed om te horen en mijn vermoeden dat het via de afwatering van de paravan ontstaat wordt hiermee bevestigd. Vermoed ook niet dat de VW dealer dit bij onderhoud voor de duur betalende klant uitvoert. Halen jullie de hele wielkuip los en moeten bij de B8 de ruitrnwisserarmen echt verwijderd worden om door te spuiten? Als je de auto op contact zet en daarna weer uit, je vervolgens de ruitenwisserhendel bedient dan worden deze in een verticale stand gebracht. Kom je dan wellicht beter bij de afvoer?
 8. De schroeven van de wielkuipen aan de voorzijde waren nogal lelijk geworden, vermoedelijk door het opspattende straatvuil. Setje nieuwe gekocht, oude losgedraaid en daar viel mijn oog op zand en bladeren tussen de wielkuip en scherm. Kuip verder losgetrokken en trof een berg met opgehoopt vuil aan. Dat is geen mooie plek voor vuil, dit is potentieel risico op roestvorming. Overgrote deel verwijderd, maar ik ga binnenkort de kuip verder verwijderen om daar eens groot onderhoud te plegen. Dan ook maar eens beoordelen hoe het daar terecht komt. Klusje van 15 minuten maar dan is het wel weer schoon:
 9. Zoals beloofd nog wat (detail)foto's van de railzen. Opvallend is dat deze op dezelfde plekken breuken vertonen: En zoals verwacht doet de dealer moeilijk. Ze stellen dat ze bij de in juni 2021 uitgevoerde werkzaamheden alle kappen teruggeplaatst hebben en dit vermoedelijk door een ander is vergeten. Daarmee zeggen ze indirect dat het vergeten/kapot gemaakt is door de monteur die het dak heeft hersteld. Het werd een wellus/nietus verhaal en heb eieren voor mijn geld gekozen. Koop zelf wel een nieuwe, mij ziet Zijm (tegenwoordig Vallei Auto Groep) niet meer. Nu alleen nog de basisinstellingen... Denk dat ik maar even de grens over ga.
 10. De operatie is (bijna) voltooid! Door het loskoppelen van alle electronica moeten de basisinstellingen opnieuw uitgevoerd worden. Hij is daarvoor naar een onafhankelijke garage geweest, maar dat is niet helemaal naar tevredenheid gelukt. Ik moet er dus mee naar de VW dealer. En die gaan vast moeilijk doen als er een ander aangezeten heeft. De VW dealer heeft echter wat goed te maken omdat ze bij de door hen uitgevoerde werkzaamheden zijn vergeten om de kunststof afdekstrips die de schroeven aan de binnenkant van de voorste glasplaat moeten afdekken zijn vergeten terug te plaatsen. Door het ontbreken van goede basisinstellingen vertoont het sluiten kuren zoals eerder ook al gebeurde (niet of in meerdere pogingen willen sluiten). Ik hoop dat dit daarmee opgelost kan worden. Desalniettemin loopt het dak ontzettend soepel als nooit tevoren. Geen kraakje meer te horen, als een mes door warme boter. Tevens viel hem op dat VW een heel dik vet (heeft) gebruikt om het dak te smeren. Vuil blijft hier makkelijker aan hechten en hoopt op met klontvorming tot gevolg. En laat ik dat nu eerder ook al hebben vastgesteld. Hij heeft nu een smeermiddel gebruikt dat ook voor de BMW daken wordt toegepast. Dit heeft een hoog smerend effect zonder vet te zijn en trekt dus ook geen vuil aan. Oorzaak van de storing? Beide railzen die in het frame liggen zijn vervangen (als reparatieset) naast de kabels en tevens het rubber die in de dakrand zit. De oude railzen waren op diverse punten gebroken en dat zagen we pas toen we ze onder goed licht nog eens inspecteerden. Dit is mogelijk het gevolg van de grote krachten die ontstaan door het niet tijdig smeren. Maar dat is gissen. Nodig was het zeker. Ik zal later nog wat foto's ter ondersteuning toevoegen. Al met al een redelijk succesvolle operatie, voor Stefan was het een enorme leercurve en is zeker geïnteresseerd om zijn focus op auto's uit het VAG concern te gaan leggen. Maar eerst de laatste puntjes op de 'i'. Wordt vervolgd!
 11. Nieuwe update: hij is al een heel eind gekomen. Hemel en frame gemonteerd, reparatiekit toegepast, morgen testen. En inderdaad: problemen zijn ook bij andere merken niet vreemd. Audi is met de A2 ooit begonnen met de dubbele glazen daken, zal me niets verbazen als er 1 fabriek grotendeels verantwoordelijk is voor productie en/of toelevering. Zal dat eens vragen morgen.
 12. Een update: vandaag heb ik de auto ingeleverd bij Stefan, eigenaar van BMW Panoramadaken. Hij is gespecialiseerd, noem hem gerust een autoriteit, in het herstel van de BMW panoramadaken en heeft ook al enige ervaring opgebouwd met de daken van VW. Ik ben uiteraard reuze benieuwd naar het resultaat. Heb hem ook geadviseerd na te denken over het verbreden van zijn werkgebied, want er is bij VW voldoende uitdaging. Dus er is hoop! Morgen is de reparatie gereed en zal ik resultaat uiteraard delen!
 13. Zeker @chinkone, er is Eibach Pro kitje gemonteerd door @Vdub. Anders was het nu een Alltrack geworden 🤣
 14. Het is moeilijk om voor te stellen @Thijn maar het comfort is hoger met deze 20 inch velgen. Komt vermoedelijk door de bandenkeuze. Dit zijn Pirelli PZero's in de maat 245/35. Ik wilde eerst voor 235 gaan, maar dan was er minder velgrandbescherming (...). De afrolgeluiden zijn achter iets toegenomen, ik ga de wielkasten nog isoleren. Ik was voornemens om 5mm spacers aan te brengen, maar dat is echt niet nodig. Met 8.5J is de wielkastvulling optimaal en nog geen last gehad van aanlopen. Dus ik ben er happy mee. Dank voor de complimenten mannen! 😁
 15. De beloofde side shot! Vanochtend bij de autoschadehersteller geweest en die herstelt de schade aan portier en velg graag voor me. Zonnetje schijnt weer. 😎
 16. Absoluut niet @bm-eren @ATS, ze houdt er in alle opzichten rekening mee maar dit voorkom je gewoon niet. Alleen met 16 inch en hoge wang. Ze was echt heel verdrietig omdat ze ook weet hoeveel tijd en effort ik erin gestoken heb om tot de voor mij ideale setup te komen. We hebben er een flinke fles op genuttigd, vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen. We houden nog net zoveel van elkaar 🙃 Hoe is het bij jou hersteld @oele? Enkel 1 velg en helemaal opnieuw gespoten? Probleem met zilver is dat er snel afwijking ontstaat. Heb de kleurcode al achterhaald en ga daar morgen mee naar mijn schadehersteller. Die heeft ook nog een vouw in het portier te fixen die tijdens de storm open waaide en tegen een pilaar klapte. Zit niet mee ...
 17. Mijn liefhebbers hart doet vreselijk veel pijn. 😢
 18. Het plezier was gisteren maar van korte duur. Een tegenligger nam nogal veel ruimte waardoor mijn vrouw noodgedwongen moest uitwijken en een stoeprand meenam. Ze was goed ontdaan. Komende week maar eens kijken wat er aan te doen valt. Side shot houden jullie tegoed.
 19. Zo, na een nachtje drogen klaar om de nieuwe schoenen aan te trekken! Het verschil met 19 inch is in comfort verwaarloosbaar. Banden zoals eerder vermeld Pirelli PZero4 245/35. De halve J bredere velgmaat geeft voldoende vulling in de wielkasten. Geen spacers nodig. Het effect van de opengewerkte spaken is bij 80km/h ook heel goed waarneembaar. VID-20220319-WA0001.mp4 Overall: mission completed! Me happy 😎🍺
 20. Goed gespot @Diver😁 Ik heb dit klusje samen met een maatje gedaan die de nieuwe velgen voor zijn E36 M3 heeft gecoat. Samen 1 flesje van 30ml gebruikt, was een mooi één tweetje. 👍 De Gyeon producten hebben ook zeker mijn interesse. De Verona's worden gespoten en dan ga ik dat daarna ook zeker proberen.
 21. De dag begon met het ontvetten van alle velgen waar gisteren de nieuwe banden omheen zijn gelegd. Ik heb dit bewust eerst laten doen zodat het plaklood de meest optimale hechting heeft Voor het ontvetten heb ik Liquid Elements IPA gebruikt. Gebruik van handschoentjes is aan te bevelen, de alcohol droogt je handen snel uit. De glans is zonder de coating al extreem mooi. Daarna met microvezel applicator de Gtechniq C5 coating aangebracht. Een flesje bevat 15ml en is genoeg voor één behandeling van een set velgen. Aanbrengen is relatief goed te doen. Tijdens het uitwrijven wordt het effect van de coating goed voelbaar. Flinke glans al zeg ik het zelf. De coating hardt nu uit, morgen monteren!
 22. En ik met jullie! Het verschil in de aanpak is hier: de dealer vervangt het hele frame met mechaniek, deze persoon zal enkel het mechaniek vervangen want er blijken gewoon reparatiekitjes te bestaan! En de dealer brandt zich daar niet aan c.q. gaf mij te kennen dat het niet te repareren valt omdat er geen spare parts voor bestaan 🤬 Info kreeg ik van de duitse Audi dealer waar ik bij tijd en wijlen onderdelen voor de Audi A2 Club inkoop. Zo zie je maar ... Bij het vervangen van de onderdelen wordt gelijk beoordeeld waar de klacht door ontstaat en of er wellicht een meer constructieve oplossing bestaat. Voor de A2 bijv. is door een Nederlandse monteur ook een reparatiekit ontwikkeld waarmee het dak ook definitief blijft functioneren. Kortom, er is hoop! 🙃🤞
 23. Vandaag zijn de banden gemonteerd op de nieuwe velgen, het hoofdstuk met Wheelpoint is daarmee ook gesloten. Beiden tevreden. 🙏 Morgen worden ze van een coating voorzien en dan gaan we met nieuwe schoenen het weekend in! 😁 More to come ...
 24. Quick update: ik heb na lang zoeken iemand gevonden die het dak vermoedelijk kan repareren. Volgende week woensdag weet ik meer ...
 25. Het is inderdaad een publiek geheim dat er veel problemen met deze daken zijn, maar ik had na al het uitgevoerde onderhoud en afstelwerk verwacht dat ik voorlopig verlost zou zijn van verdere storingen. Het mag helaas niet zo zijn. Ik vond de houding van de service medewerker ook relatief laconiek. Ook toen ik aangaf dat dergelijke problemen niet thuishoren bij een auto in deze categorie van een gerenommeerd (...) merk als VW. Krachten bundelen is een heel goed idee, maar dan is een goede inventarisatie noodzakelijk. Ook buiten dit forum om. Probeer die mensen maar eens te bereiken. Als iemand daar tips of suggesties voor heeft heel graag. Heb genoeg aan mijn hoofd op dit moment, maar ach, dit kan er ook nog wel bij.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden