Ga naar inhoud

Harrynak63

Full Members
  • Aantal items

    382
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Harrynak63

  1. Nieuw licht op de zaak. Ik wilde even wat metingen verrichten aan de bekabeling waar ik al bij kon. Mistlicht links dus gedemonteerd en aan het meten geslagen. Niks geks ontdekt maar wat denk je? Ben net ff onderweg voor een boodschap en alles werkt als een tierelier. Laptop er aan gehangen. Foutmeldingen komen niet meer terug en van alle sensoren krijg ik ook weer de afstanden terug in VCDS. Mjin voorzichtige conclusie: Sensoren en module mankeert zoveel niet aan. Denk meer aan een los contact. Ben linksvoor aan het knutselen geweest en dat is precies de plek waar de kabelboom de motorruimte in gaat. Denk dat ik het daar ergens ga zoeken als het ding er de volgende keer mee stopt. In ieder geval bedankt voor jullie support.
  2. Bedankt Jan voor het schema. Kan ik verder mee als ik weer tijd heb om de boel even los te gooien. Heb er vandaag nog even VCDS aan gehangen omdat ik in een YT filmpje iemand de "Supply voltage for park assist sensor" (IDE01166) uit te lezen. Deze is bij mij 9V. Is er iemand die kan aangeven of dit de juiste waarde is of dat het ergens anders een hogere waarde heeft? Ik heb PDC module 3AE919475B
  3. Top, dat schema. De PLA sensoren heb ik idd niet maar hier kan ik weer wat verder mee. Dat het hele systeem stopt bij het loshalen van de voor of achter sensoren strookt alleen niet helemaal met de Ross-Tech Wiki: Special Notes One faulty sensor can cause this DTC and drop the Sensor Voltage Supply MVB reading. Unplugging the front -or- rear wiring harness to eliminate 4 sensors at a time is advised during the diagnosis. Make sure to cycle the ignition off and back on before evaluating the MVBs. After the front -or- rear of the vehicle are determined to be problematic it is recommended to unplug the senors one at a time to see which one crashes the Sensor Voltage Supply MVB reading.
  4. Dat is dus het probleem. Als ik 3 sensoren aansluit (welke 3 dat dan ook zijn) dan krijg ik geen enkele foutmelding meer over een los liggende sensor. De enige melding die ik dan nog krijg is een "low voltage" melding.
  5. Bedankt voor de info Jan. Maar dat alles ermee stopt ga je toch ook krijgen als je de stekker onder de koplampunit (foto) lostrekt? Heb overigens maar 4 sensoren dus geen parkeerhulp. Simpele variant. Simpelste zou module uitwisselen zijn natuurlijk, dan heb je dat uitgesloten. Dan is mijn verdachte de kabelboom, op basis van mijn eerdere bevindingen verdenk ik even geen sensoren. Als ik de kabelboom onder de koplamp lostrek kan ik natuurlijk wel eenvoudig de kabelboom doormeten toch?
  6. Ik heb al diverse combi's geprobeerd, maar het maakt niet uit welke volgorde ik hanteer. Probleem is telkens hetzelfde, zodra sensor 3 wordt ingeplugd komt de "Low Voltage" melding. Overigens had ik een tijdje terug bij het uitlezen nog een "Open or short to ground" melding. Er is dus wel wat veranderd in de situatie. Dat doet me denken aan een probleem met de kabelboom, daar lees ik meer over op duitse fora. Ik zie in Etka maar 1 module voor de PDC. Er is me eerst verteld dat er voor en achter een module zit, maar in Etka zie ik de module voorin en een speaker achterin. Kan ik de kabelboom naar de voorsensoren lostrekken uit de PDC module en blijft achter dan nog werken? Dan weet ik in ieder geval aan welke kant ik het moet gaan zoeken.
  7. Vandaag wat tijd gehad om verder te troubleshooten. Ben begonnen aan de voorkant. Ik kan de fout reproduceren maar er nog geen conclusie aan verbinden, wellicht iemand van jullie wel. Als ik 2 sensoren lostrek en ik wis de foutcodes komt er op dat moment precies in de log te staan welke sensoren ik los heb getrokken. Zodra ik de 3e sensor aansluit komt de volgende foutmelding in de log: B107A 16 [009] - Voltage Too Low De 4e sensor hangt dan nog los maar daar wordt met geen woord meer over gerept in de log, alleen het voltage verhaal. Exact ditzelfde gedrag doet zich voor in welke combinatie ik de sensors ook lostrek. Bij elke keer dat ik de 3e sensor aansluit krijg ik de low voltage melding en niet meer te zien welke sensor er nog los hangt. In alle gevallen werkt het hele PDC systeem niet meer. Ik krijg ook geen metingen van andere sensoren binnen in VCDS. Alle nog aangesloten sensoren hebben een oneindige afstand. Wellicht is dit normaal gedrag omdat het systeem zichzelf heeft uitgeschakeld. Vreemde is dat ook in alle gevallen de achterste PDC module de piep geeft. De voorste nooit, wel als ik die met VCDS test. Iemand nog suggesties, ben het even kwijt. Alvast dank weer.
  8. Harrynak63

    P2563

    Geeft dat dan ook af en toe (1x per week) een storing? En dat moet je dan toch kunnen laten testen met een vacuumpompje voordat je de boel laat vervangen toch? Verstuurd vanaf mijn SM-S908B met Tapatalk
  9. Harrynak63

    P2563

    Hoi allen, Heb de laatste weken al een paar keer het volgende fenomeen: - Gloeispiraaltje knippert op het instrumentenpaneel - Vermogen valt dan weg - Auto uitzetten en weer starten "verhelpt" het probleem weer even - Foutmelding VCDS: 7286 - Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit P2563 00 [096] - Implausible Signal Lees veel over de Vacuum actuator maar ook dat dat niet altijd het probleem is. Iemand tips over hoe te beginnen met troubleshooten? VCDS aanwezig, vacuumpompje helaas niet. 1.6 TDI motorcode CAYC. Alvast dank.
  10. Helaas geen specifieke sensor. Enige wat de log aangeeft is wat ik geplaatst heb. Is redelijk algemeen, vandaar mijn vermoeden van een algemene centrale storing ipv 1 specifieke sensor. Bedankt voor de info in ieder geval. Ik ga eens kijken of ik wat verder kom door wat sensoren los te peuteren.
  11. Sinds 2 weken last van niet werkende parkeersensoren. Bij versnelling in achteruit zetten komt er een lange piep van de zoemer rechtsachter in de kofferruimte. Het lampje naast de versnellingspook begint ook snel te knipperen. De camera geeft geen beeld. - Uitgelezen met VCDS 1 Fault Found: 1079828 - Supply Voltage for Parking Aid Sensor(s) B107A 14 [009] - Open or Short to Ground - Bij resetten foutmelding komt deze direct weer terug. - Zekering (zekering 4 bij de stuurkolom) is in orde. Lees links en rechts op het forum ook nog wel over een defecte PDC module (vocht) maar dat was dan bij (nog) oudere modellen. Iemand bekend of dat bij de 2012 versie ook een issue is of een tip voor de volgende stap? Alvast dank voor jullie reacties.
  12. Is er nog voortgang in dit probleem. Heb namelijk hetzelfde issue. Maak ik toch maar even een nieuw topic voor aan ipv dit te kapen.
  13. Ik bestelde ook met korting maar op een nieuwe bestelling werkt de tot op heden altijd succesvol gebruikte code niet meer. Navraag leert dat ze daarmee gestop zijn. Iemand een idee waarom?
  14. Harrynak63

    Koelvloeistoflekkage

    Heb ook koelvloeistoflekkage gehad. Bij mij was er een lek bij het thermostaathuis. Alleen had ik geen last van stoom. Ik heb de boel toen af en toe bijgevuld tot de distributieriem moest worden vervangen. Toen het thermostaathuis ook vervangen en probleem is opgelost. Weet dat het nieuwe thermostaathuis een gemodificeerde versie was dus misschien zijn er meer problemen mee geweest. Betreft overigens geen benzine maar een diesel variant. Geen idee zo of die thermostaten overeenkomen.
  15. Ik geef weer even een slinger aan dit topic. Inmiddels is het zover, gisteren de boel weer even uitgelezen en het filter is nu voor 72 gram gevuld met as waar 70 de grens is. Mijn vragen op dit moment: - Hoe kwaad kan het om verder door te rijden? - Kun je het filter het beste laten reinigen of vervangen? En in geval van reinigen.. welke methode (uitbakken in de oven of spoelen?) - En tot slot.. iemand ervaring met een betrouwbaar en betaalbaar adres? Alvast hartelijk dank weer voor jullie input.
  16. Harrynak63

    Lambda sensoren

    Met welk merk heb jij goeie ervaringen Matthijs? Ben meestal voorstander van origineel, maar soms scheelt het belachelijk veel zoals in het geval van lambda sensors.
  17. Bij de spatbordranden zitten ook allemaal gaten en kieren . Dat komt uiteindelijk allemaal bij de paravan uit.
  18. Weet niet of ik de tijd en het geduld heb voor een howto maar hierbij wel alvast een afbeelding wat je onder de paravan kunt aantreffen. Want je denkt toch niet dat die schoon blijft en dat alles netjes wegspoelt richting je modderkuipen toch..? En na wat poetswerk kan het er toch weer zo uit zien:
  19. Ik haal altijd de hele kuip los. Dat maakt die paar schroeven ook niet meer uit. Ook het schuimrubber tussen het spatbord en de deursponning verwijder ik. Ruitenwissers laat ik zitten. Haal alleen de paravanplaat aan passagierskant los. Daar hoeven de wissers niet voor los. Dan kom je er al een heel eind bij. De paravanplaat aan de bestuurderskant wig ik iets omhoog zodat ik er met de compressor onderdoor kan blazen. Ik blaas dan alles naar de passagierskant waar ik alle rommel kan wegnemen. Mocht je met water aan de gang gaan dan niet met geweld op de ecu uiteraard.
  20. Goed bezig heren. Is een klus die ik jaarlijks uitvoer. Hoe het daar komt is heel simpel. Onder de voorruit zit de paravan (een bak onder die kunststof plaat bij je ruitenwissers). Die bak heeft een afwateringsgat aan beide zijden. Die gaten komen precies uit boven de modderkuip. Bladeren en ander vuil spoelt met regenwater de paravan uit en verzamelt zich achter de modderkruipen. That's it.
  21. Is idd de S3. Maar altijd even testen. Op mijn B7 uitstekend resultaat. Op de B6 van mijn buurman nagenoeg geen resultaat.
  22. Harrynak63

    ABS/ESP melding

    Goeie tip. Originele VAG nummer is uiteraard via ETKA te vinden. Het ATE nummer via de online catalogus van ATE: ATE Catalogue (tecalliance.net)
  23. Harrynak63

    ABS/ESP melding

    Dat zou ook mijn keuze zijn. Als je full member bent krijg je nog korting ook bij Winparts😀
  24. Harrynak63

    ABS/ESP melding

    Gewoon de sensor vervangen. Grote kans dat je probleem dan is opgelost.
  25. Harrynak63

    ABS/ESP melding

    Het zijn 2 afzonderlijke issues geweest. 1e keer het lager. Melding ging toen niet weg met een nieuwe sensor. Oude weer terug geplaatst. Lager vervangen en fouten weg. Na een aantal maanden kwam het probleem terug. Toen weer begonnen met sensor vervangen (minste werk). Probleem meteen opgelost. Ik had dus de twijfelachtige eer dat het lager en de sensor elkaar opvolgden met een storingsvrije tussenperiode.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden