Ga naar inhoud

Harrynak63

Full Members
 • Aantal items

  368
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Harrynak63

 1. Ik geef weer even een slinger aan dit topic. Inmiddels is het zover, gisteren de boel weer even uitgelezen en het filter is nu voor 72 gram gevuld met as waar 70 de grens is. Mijn vragen op dit moment: - Hoe kwaad kan het om verder door te rijden? - Kun je het filter het beste laten reinigen of vervangen? En in geval van reinigen.. welke methode (uitbakken in de oven of spoelen?) - En tot slot.. iemand ervaring met een betrouwbaar en betaalbaar adres? Alvast hartelijk dank weer voor jullie input.
 2. Harrynak63

  Lambda sensoren

  Met welk merk heb jij goeie ervaringen Matthijs? Ben meestal voorstander van origineel, maar soms scheelt het belachelijk veel zoals in het geval van lambda sensors.
 3. Bij de spatbordranden zitten ook allemaal gaten en kieren . Dat komt uiteindelijk allemaal bij de paravan uit.
 4. Weet niet of ik de tijd en het geduld heb voor een howto maar hierbij wel alvast een afbeelding wat je onder de paravan kunt aantreffen. Want je denkt toch niet dat die schoon blijft en dat alles netjes wegspoelt richting je modderkuipen toch..? En na wat poetswerk kan het er toch weer zo uit zien:
 5. Ik haal altijd de hele kuip los. Dat maakt die paar schroeven ook niet meer uit. Ook het schuimrubber tussen het spatbord en de deursponning verwijder ik. Ruitenwissers laat ik zitten. Haal alleen de paravanplaat aan passagierskant los. Daar hoeven de wissers niet voor los. Dan kom je er al een heel eind bij. De paravanplaat aan de bestuurderskant wig ik iets omhoog zodat ik er met de compressor onderdoor kan blazen. Ik blaas dan alles naar de passagierskant waar ik alle rommel kan wegnemen. Mocht je met water aan de gang gaan dan niet met geweld op de ecu uiteraard.
 6. Goed bezig heren. Is een klus die ik jaarlijks uitvoer. Hoe het daar komt is heel simpel. Onder de voorruit zit de paravan (een bak onder die kunststof plaat bij je ruitenwissers). Die bak heeft een afwateringsgat aan beide zijden. Die gaten komen precies uit boven de modderkuip. Bladeren en ander vuil spoelt met regenwater de paravan uit en verzamelt zich achter de modderkruipen. That's it.
 7. Is idd de S3. Maar altijd even testen. Op mijn B7 uitstekend resultaat. Op de B6 van mijn buurman nagenoeg geen resultaat.
 8. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Goeie tip. Originele VAG nummer is uiteraard via ETKA te vinden. Het ATE nummer via de online catalogus van ATE: ATE Catalogue (tecalliance.net)
 9. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Dat zou ook mijn keuze zijn. Als je full member bent krijg je nog korting ook bij Winparts😀
 10. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Gewoon de sensor vervangen. Grote kans dat je probleem dan is opgelost.
 11. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Het zijn 2 afzonderlijke issues geweest. 1e keer het lager. Melding ging toen niet weg met een nieuwe sensor. Oude weer terug geplaatst. Lager vervangen en fouten weg. Na een aantal maanden kwam het probleem terug. Toen weer begonnen met sensor vervangen (minste werk). Probleem meteen opgelost. Ik had dus de twijfelachtige eer dat het lager en de sensor elkaar opvolgden met een storingsvrije tussenperiode.
 12. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Wiel er af is het handigst, maar als je hem op een brug of assteun hebt staan kun je er van onderen ook gewoon bij. De schijven worden ooit verwijderd als de sensor met geen mogelijkheid loskomt. Dan wordt ie met een drevel naar buiten getikt, maar dat is alleen in het uiterste geval, is normaal gesproken echt niet nodig. Zoals @Diver omschrijft: M6 boutje los, sensor verwijderen door er aan te trekken en een beetje naar links en rechts te draaien. Connector losmaken en de nieuwe plaatsen in omgekeerde volgorde. That's it. Ik heb eens ergens gelezen dat de sensoren op de ABS module af fabriek per ongeluk verwisseld zijn (links=rechts en andersom). Weet niet wat daar van klopt, maar dat kun je controleren door in jouw geval het linker achterwiel te draaien (kant die nog wel werkt) en kijken of die in VCDS echt op de linksachter sensor een snelheid aangeeft. Verder idd een kwestie van een sensor bij de dealer of een Ate. Dealer levert ook een Ate, is daar waarschijlnijk snel leverbaar maar kent ook een andere prijs. Zou nergens anders mee experimenteren. Zijn er een heleboel die het daarmee niet opgelost hebben en alsnog een originele moesten kopen. Succes.
 13. Harrynak63

  Kleur

  Bedankt @wulfke. Mijn collega is ook helemaal wild van de kleur en dacht dat ik als Passat rijder wel wist hoe de kleur heet. Niet dus, vandaar mijn vraag.
 14. Harrynak63

  Kleur

  Iemand een idee hoe deze kleur genoemd wordt door VW? Inclusief kleurnummer zou nog mooier zijn. Sorry voor de belabberde foto.
 15. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Sensor gearriveerd. Geheel volgens verwachting was het VW nummer weggefreesd, verder identiek aan de defecte sensor. Geplaatst en weg kerstboom op het dashboard.
 16. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Bij sensoren luistert het toch wat nauwer blijkbaar. Zoals ik eerder al zei heb ik eens ooit een Ate sensor besteld en daar was het VAG nummer weggefreesd. Heb er alle vertrouwen in dat die gewoon doet wat ie moet doen. Zo niet dan gaat ie keihard retour.
 17. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Wat had je dan besteld? Een Ate sensor of een ander merk?
 18. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Netjes. Ik wacht wel een paar dagen. Bij Winparts betaal ik 35,- voor de Ate. Kan toch mooi weer een paar duikjes maken voor dat geld [emoji4]
 19. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Goed bezig. Mijn sensor staat in backorder bij Winparts. Waar krijg jij 20%? Dealer hier verrekt korting te geven. Klusje stelt idd niks voor. Ik haal het wiel er niet eens af.
 20. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  He Jan, dat is toevallig. Of eigenlijk ook weer niet. Het is schering en inslag met die dingen. Ik heb een Ate besteld bij Winparts. Dat is echt OEM, daar is het VW logo weggefreesd. Nu zit er een originele VW in met naast het VW nummer ook het Ate onderdeelnummer. Andere merken zijn niet aan te raden lees ik her en der. Die hebben na vervanging nog steeds problemen. Na het plaatsen van een originele sensor was het probleem weg.
 21. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  8 Maanden na het vervangen van het wiellager zijn de foutmeldingen weer terug van weggeweest. Uitgelezen en wederom de sensor linksachter. Dit keer geeft de sensor 0 km/h aan bij het rijdend uitlezen. Sensor besteld, die moet deze keer wel de oorzaak zijn. Een lager defect na 12000 km lijkt me hoogst onwaarschijnlijk. Het is allemaal wat met die meldingen linksachter. Ik hou jullie op de hoogte ter lering en vermaak.
 22. Heb hem zelf bij Randstad Car Solutions besteld. Is een officiële importeur en die vertalen de software ook. Verder weinig meer met ze te maken gehad. Kabel doet wat ie moet doen.
 23. Zou ik even doen. Als je het hebt over de Bosch flatblades dan waren er voor mijn B7 2 sets: Bosch A979S (19mm) Bosch A620S (16mm) Die laatste set had ik nodig, de 19 mm past niet. Halverwege 2011 zijn ze ergens gestart met de 16mm. Er is dus een periode geweest waarbij beide types zijn gebruikt, vandaar dat er 2 sets uit de zoekresultaten komen (denk ik). Succes in ieder geval. Je weet nu welke set in ieder geval niet past 🤨
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden