Ga naar inhoud

Nieuwe Volkswagen Passat went aan daglicht


Schippersss

Aanbevolen berichten

De huidige Passat van modelserie B7 staat sinds 2010 in de showrooms, maar is in feite een grondige modernisering van de Passat B6 die al in 2005 het levenslicht zag. Volkswagen werkt hard aan een opvolger, die we vandaag weer een luchtje zien scheppen.

 

m1myjqbbphnj.jpg

 

In 2012 toonde Volkswagen op de salon van Genève de Cross Coupé Concept, een cross-over die naar Volkswagen-begrippen een totaal ander front liet zien. Hoewel de betrapte nieuwe Passat nog zorgvuldig gecamoufleerd is, herkennen we toch een vleugje van het Geneefse studiemodel. De nieuwe lichtunits weten zich namelijk wel een weg door de plakkers naar buiten te schijnen en doen sterk denken aan die van de Cross Coupé.

 

m1myjqdb0dnk.jpg

 

Ook aan de achterzijde komen we nieuwe lampen tegen, maar met alleen een paar setjes nieuwe lichtunits komt Volkswagen natuurlijk niet weg. Het model lijkt als geheel wat slanker vormgegeven, maar het belangrijkste nieuws komen we ongetwijfeld onderhuids tegen. De nieuwe Passat zal namelijk profiteren van VW's MQB-techniek, waardoor hij ongetwijfeld wat kilo's van zich kan afschudden. Bovendien krijgen de inzittenden dankzij het modulaire platform waarschijnlijk meer ruimte.

 

m1myjqcbxunm.jpg

 

Voor de aandrijving zullen niet alleen de bekende TSI- en TDI-motoren zorgen, ook een plug-inhybride-aandrijflijn zal een plekje krijgen in de machinekamer van de nieuwe Passat. We verwachten het productiemodel in oktober op de autosalon van Parijs te kunnen verwelkomen. Eind dit jaar of begin 2015 moet de verse Passat bij de Nederlandse dealers staan.

 

Bron:Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

In ieder geval dagrijverlichting, maar verder lastig te zien, ook op de foto's van de Cross Coupé Concept waar naar verwezen wordt.

 

Verder valt op dat de sedan de navi-antenne weer op het dak heeft ipv onzichtbaar in de achterruit zoals bij de 3C/3AA.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden