Ga naar inhoud
  • 0

Ontvangstproblemen radio, wie helpt me?


strui901

Vraag

Beste mensen,

 

Vanaf dat ik mijn passat heb is de radio-ontvangst slecht geweest. Eerst door een combinatie van radio en slechte antenne.

Wat heb ik nu gedaan:

 

1. Nieuwe radio (blaupunkt brisbane SD48)

Dit gaf betere ontvangst, maar nog niet goed

2. Nieuwe spriet

Dit hielp niets

3. Antenneversterker

Deze maakte het alleen maar erger

4. Andere spanningsinjector speciaal voor VW

Dit hielp niets

5. Compleet nieuwe antenne met ingebouwde versterker. Tevens is de kabel compleet vervangen van achter naar voor (1 geheel)

 

Ik ben nog niet compleet tevreden.

 

Als ik het in een rapportcijfer mag uitdrukken was de ontvangst een 4, nu een magere 6.

Mijn hifi-zaak herkent het probleem met een passat en zegt dat het nooit helemaal goed te krijgen is bij een passat 3BG. Dit heeft volgens metingen van hem te maken met een carrosserie die niet volledig 'massa' is maar kleine stoorspanningen veroorzaakt. Hierdoor vindt er onvoldoende reflectie plaats.

 

Nu zie ik op dit forum oplossingen van Conrad (aan te sluiten op je achterruitverwarming) en een 'dopje' van Blaupunkt wat tegen de voorruit geplakt kan worden.

 

Wie kan mij helpen om het wél goed te krijgen? Ik baal echt als een stekker van al dat gestoor. :angry:

 

Alvast hartelijk dank voor jullie meedenken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Het probleem met de radio ontvangst is bij mij ook nog steeds aanwezig. Ik heb ondertussen de versterker die achter de radio ligt vervangen want ik vertrouwde dat ding niet meer en het is weer iets beter geworden.

Ik ben er ook achter dat mijn Xenon (als deze aan staat natuurlijk) stoort op de radio. Ik heb een Pilot Classic en eigenlijk zou dit hiermee al niet meer mogen, maar als het goed is wordt deze volgende week omgeruild voor een Pro Line door Pilot zelf (waarschijnlijk kostenloos :wink: ) en ik hoop dat dat probleem dan weg is.

 

Het belangrijkste is dat ik er achter gekomen ben dat de radio ontvangst goed is zolang de auto uit staat. Als ik de auto start hoor je direct storing. Zet je de auto uit dan is deze storing weer weg.

Het lijkt er dus op dat een onderdeel in de auto de storing veroorzaakt. Maar zoek nu maar eens uit welk onderdeel :?:|

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb de vorige keer een aparte massa gelegd naar het paneel bij de passagierskant. Ik bedoel het paneel waar aan de bestuurderskant de zekeringen zitten. Ik was/ben van mening dat dat een goed massapunt is.

 

Om toch een slecht massapunt uit te sluiten ben ik nu van plan een losse massakabel te leggen rechtstreeks naar de accu. Ik vraag me af of dit verbetering zal geven.

 

storing komt van de dynamo.

 

En is hier iets aan te doen dat jij weet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hier ook slechte ontvangst in een 3b steesjun Maar er zit dan ook geen versterkertje tussen. Dat is toch zo'n blauwe dinges? Er zit nu een splinternieuwe Alpine in. De vorige radio's deden het ook slecht. Pioneer, Kenwood en sony. Op het dak zit overigen wel de standaard antenne. Dat korte ding. Kan je die verkrijgen bij de dealer of audiosjop? Iemand een bestelnr?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Er is bij mij een JVC NX 7000 ingebouwd en in het begin was de ontvangst ook zeer slecht, de inbouwer had wel een fantoomversterkertje gemonteerd, maar helaas had dit geen resultaat.

Later heeft deze een ander kastje er tussen gezet, er zaten namelijk 2 aansluitingen achter de originele radio, 1 blauw fakra stekkertje =GPS en een dubbele voor GSM en radio. = witte fakra

Nu heeft hij dit kastje aangesloten op de dubbele aansluiting en dan komt er 1 antenne uitgang die in de JVC is gegaan, de ontvangst is nu super.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden