Ga naar inhoud

esmamaju

Members+
  • Aantal items

    553
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door esmamaju

  1. Hallo allemaal, Ik was m'n auto aan het afspuiten en bij wegrijden bleef de slang achter de spiegel hangen. Deze trok de spiegel door z'n uiterste punt en staat nu dus ver omhoog. De motor werkt nog wel, maar kan hem niet helemaal terug duwen. Heb ik hem nu gesloopt en moet er een nieuwe op of kan ik toch nog verder iets doen? Ik kom tot een punt waar hij lijkt te blokkeren.
  2. Thanks!! Wat vraag jij evt voor deze klus totaal? Vw hier vraagt er 400 euro voor.
  3. Hoi Matthijs, Bedankt. Heb je een tip hoe ik dat filter kan doen of heb ik dan speciaal gereedschap nodig? Ik doe altijd alles bij een doe het zelf garage in Zwolle. Die heeft erg veel gereedschap voor bijna alle klussen.
  4. Vdub heeft me afgelopen jaren al vaker van goed advies voorzien met mijn vorige passats. Wist niet dat hij een eigen garage heeft. Zie in filmpjes idd dat de filter op een rotplek zit. Moet deze filter iedere 60k ook vervangen worden?
  5. Ok dus inderdaad zelf mogelijk. Ik ga eens zoeken. Heb vcds. Bedankt.
  6. Hallo allemaal, Is het mogelijk om de dsg zelf een oliebeurt te geven of kan dit nog steeds puur via de dealer? Ik doe al het andere onderhoud zelf namelijk, maar las ergens dat je dit niet zelf kan doen.
  7. Hallo allemaal weer! Ik heb sinds een aantal dagen in het donker de melding" voetgangersherkenning niet beschikbaar, geen sensorzicht" De dealer zegt dat het komt door regen bijvoorbeeld. Er was echter geen regen en overdag krijg ik geen melding. Puur als het donker is. Ik heb het nu een paar keer op film gezet, maar ze zeggen dat ze zelf het moeten kunnen vinden als storing met uitlezen, dan pas is het garantie. Mijn fabrieksgarantie verloopt 1 maart. Ik heb ze gezegd dat ik het in ieder geval in de computer wil hebben staan dat dit gebeurt voordat mijn garantie verloopt. In vcds zie ik geen storing terug. Dat gaan hun dus ook niet vinden als ik hem daar breng en dus geen garantie ben ik bang. Ze willen hem wel een dagje hebben volgende week, maar ja... Iemand een tip hierover?
  8. Oh nice! Thanks! Moet vast lukken
  9. Ja met dat filmpje lijkt het me geen probleem om te doen. Bedankt!
  10. Ok, ik wil een andere gaan bestellen. Er zit een varta agm 58ah 640a in. Die kan ik niet vinden. Kan er dan wel een varta 60ah 680a in en die inleren? Zou dat verschil problemen geven? Mijn doe-het-zelf garage heeft ook vcds aangeschaft dus erg handig! Bedankt voor het meedenken!
  11. Zou het bij een hybride uit kunnen maken dat je hem zelf wisselt? Met alle extra electronica? Dat is nog een beetje mijn twijfel, maar 500 euro bij vw om te laten wisselen is gewoon diefstal vind ik
  12. Er zit nu een 58ah 640a in van varta. Kan hem nog niet vinden. Wel hoger. Op een Duits forum kom ik wel een mooie simpele uitleg tegen hoe je met vcds snel kan coderen.
  13. Hallo allemaal, Ik dacht maak geen nieuw draadje aan, maar zet mijn vraag hierin...hopelijk prima 😉 Ik heb een gte 2018 met storingsmeldingen lage spanning. Bij vw vragen ze 500 euro voor het verwisselen van een accu. Dit lijkt me toch echt te gek. Kan ik een gewone startstop accu zelf erin zetten of heb ik dan een probleem?
  14. Oh ga ik ook doen, maar schijnt wat ik overal lees een drama te zijn. Vw ( en ook skoda, seat en audi )heeft blijkbaar " geen idee " waardoor het komt. Schijnt ook geen foutcode opgeslagen te worden met dit probleem. Dacht misschien is er iemand die ervaring ermee heeft en kan zeggen waar het aan ligt. Dan sta ik wat sterker bij ze.
  15. Hallo, Ik heb afgelopen paar weken 2x een storing gehad met melding sos call function not working. Mijn discover pro systeem doet dan ook niets meer. Loopt vast en beeld blijft staan. Knoppen op het stuur dan het ook niet meer en krijg oranje sos melding op dashboard. Iemand een idee waar hoe opgelost moet worden? Ik heb nog verlengde fabrieksgarantie tot maart op de passat. Ik lees veel mensen op internet hierover, maar veel worden van kastje naar de muur gestuurd ermee.
  16. esmamaju

    Welke Olie voor GTE?

    Ja is raar inderdaad...je zou denken dat de longlife een betere TBN heeft. Apart... Bedankt voor het meedenken weer he
  17. esmamaju

    Welke Olie voor GTE?

    Ja zou je denken...probleem is dat dit de laatste beurt is via hun. In maart loopt mijn garantie af en doe ik zowieso alles zelf daarna. Zo snel zal het niet in de soep draaien denk ik. Ik rij bijna alles electrisch dus zal niet veel slijtage zijn op korte termijn. Het zal hoe dan ook een discussie worden die niet makkelijk is en heb eigenlijk geen energie voor over. Het is een heerlijke auto, maar service kent vw niet.
  18. esmamaju

    Welke Olie voor GTE?

    Ik ben eruit, ik gooi de olie eruit en doe zelf de juiste 5w40 erin. Heb toch nog 5 ltr staan. Half uurtje werk. De nieuwste GTE loopt op 0W20 volgens de website van kroonoil advies. Staat ook bij niet backwards compatibel bij de vw 502.00 of 407.00 specificatie. Helaas geeft de dealer niet thuis weer...toegeven dat ze fout zitten doen ze niet aan.
  19. esmamaju

    Welke Olie voor GTE?

    Ja vind ik ook @Vdub, ze zullen wederom zeggen kan geen kwaad en is wat volgens hun erin moet. Dus ga ik niet redden ben ik bang om te eisen dat het eruit gaat. Denk je dat het kwaad kan? Ik doe normaal alle beurten zelf, maar heeft nog fabrieksgarantie. Vandaar nu via vw.
  20. esmamaju

    Welke Olie voor GTE?

    Bedankt voor je reactie. Maar zou het wat uitmaken dat dit nu erin zit oftewel, kan het kwaad? Ik rij zo'n 12-14000 km per jaar totaal met ik schat 70% electrisch. Soms maar kort op benzine.
  21. esmamaju

    Welke Olie voor GTE?

    Ik heb eigenlijk ook dezelfde vraag. Vandaag heeft mijn GTE een olieservice gehad bij vw. Ze hebben er 0W30 ingedaan zag ik op de factuur. Ik gaf aan dat er volgens mij 5W40 vw502.00 specificaties in moest. Volgens hun was deze de juiste olie. 5W40 was te dik. Dit was volgens hun de juiste en voorgeschreven olie. Kan dit kwaad of hebben ze gelijk? Is dit misschien veranderd?
  22. Ik heb hem in parkingmode staan als de auto stilstaat. Heb wel in 4k resolutie. En schokmodus staat aan, bij geringste tik tegen de auto slaat hij het op. Onder het rijden neemt hij op in een cyclus van 3 minuten. Ik heb geen instelling gevonden waarbij ik kan instellen wanneer hij uit moet gaan. Zal nog eens zoeken in het boekje
  23. Zou ik daarmee niet de accu om zeep helpen als hij steeds tot een bepaalde waarde leeggetrokken wordt? Had hem gemeten en stond op 11.8v toen de camera uitging. Of zal dat geen probleem zijn? Dan kan ik de stekker gewoon erin laten.
  24. Thx voor je bericht. Ik ben er achter dat er bij mij inderdaad een beveiliging op de camera zit die zichzelf uitschakelt als de gewone accu op een bepaalde spanning komt. Ik zit te denken om gewoon op mijn oprit de stekker uit de camera te halen. Ik rij te weinig om de accu goed opgeladen te houden. Ik ken iemand die dezelfde heeft en op de dezelfde manier aangesloten heeft. Hij heeft geen probleem, maar rijdt iedere dag. Op zich kan ik er wel mee leven, het enige wat niet meer zou werken is dan dus de parkeerfunctie op mijn oprit. Parkeren bij supermarkt e.d. laat ik hem wel lopen.
  25. Ok ja, klinkt logisch inderdaad. Ik kan hem ook van de continue stroom afhalen, maar ik vind het juist zo fijn dat als ik de auto parkeer en er weer " eentje" tegen je auto aanzit met z'n deur of meer, je bewijs hebt. Dit nu met mijn vorige passat meerdere keren gehad. Geen briefje erbij uiteraard... Ook in de nacht neemt hij mooi op nu als hij op de oprit staat. Ik denk dat je gelijk hebt dat de GTE alleen de normale accu bijlaadt als hij op contact staat, anders zou dit nu niet gebeuren. Blijkbaar geen keus dan hem van de continue af te halen. Ik rij immers niet iedere dag met de auto.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden