Ga naar inhoud

tvc15

Members+
 • Aantal items

  377
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door tvc15

 1. Sticker in het serviceboekje?
 2. Werkt het volgende niet bij jou in de app?: - rechtsboven op tandwieltje klikken - naar beneden scrollen , daar vind je “delete notifications” (onder “reset driving data”) Bij mij verdwijnen de meldingen overigens vanzelf na een dag of zo. succes.
 3. tvc15

  recall vw gte 93n4

  Ik hoop voor je dat het meevalt, good luck!
 4. tvc15

  recall vw gte 93n4

  Hier heb je over de recall kunnen lezen: 45000 km beurt is een kleine beurt, bij 60000km wordt de DSG-olie ververst. Ik zou de storing melden, misschien dat ze de foutcode kunnen uitlezen.
 5. @bert111 ik las elders dat je binnenkort voor een beurt naar de garage gaat. Misschien handig om even te informeren of jouw auto ook onder deze recall-actie valt. De reparatie schijnt 8 uur te duren.
 6. tvc15

  GTE accu volheid

  Je hebt helemaal gelijk, @Bert111 en ik hebben echter een faceliftmodel, daar kan je helaas het maximumlaadniveau niet instellen. Instellen van een vertrektijd werkt wel zoals bij de pre-facelift.
 7. tvc15

  GTE accu volheid

  Dat zou kunnen, maar het elektrisch bereik wordt geschat aan de hand van je afgelopen ritten, daar kan dus een eventuele variatie mee verklaard worden. Het weer heeft ook een grote invloed. Als je echt wilt weten hoe je batterij er aan toe is, dan kan je hem laten doormeten: https://aviloo.com/battery-diagnostics.html
 8. Ik heb ook Hardware H22, maar Software-versie 0278. Ik heb gelukkig weinig crashes etc., maar er zijn meer mensen met vergelijkbare problemen: https://www.motor-talk.de/forum/mib-3-mj20-21-update-0278-alle-fin-freigegeben-t6713312.html?page=870 Even doorspitten, er zit veel informatie in die link. Problemen met het laadbakje zijn ook bekend: je telefoon denkt dat het bakje een betaalterminal is en niet alle telefoons willen opladen, zoals mijn iPhone 13 Pro. Het lijkt er niet op dat VW daar oplossingen voor aan het bedenken is.
 9. Er is een terugroepactie gestart voor alle plug in hybrids van het VW-concern die vanaf 2019 gebouwd zijn. Als de hoofdzekering doorslaat bij kortsluiting in de batterij, dan is er een kleine kans op brand. De oplossing is het plaatsen van een isolatiemat boven de zekering. Voor de Passat GTE is dit dus alleen van toepassing op de faceliftmodellen. Bij de RDW wordt deze terugroepactie nog niet vermeld, dat zal wel snel gebeuren denk ik. Meer info: https://www.auto-motor-und-sport.de/verkehr/rueckruf-vw-seat-skoda-audi-phev-plug-in-hybrid-batterie-stromstossgefahr-lichtbogen-brandgefahr/
 10. tvc15

  Carnet / We connect

  Ik heb een GTE uit 2015 gehad en daar werkte We Connect gewoon op. Ik denk dat je de helpdesk even moet bellen, misschien heeft de vorige eigenaar zijn auto niet uit zijn account verwijderd
 11. tvc15

  Trip (dag) teller

  @Charles16v, je kan via het servicemenu instellen of je de dagteller of elektrisch bereik wilt zien. Ik weet niet precies meer hoe je in het servicemenu komt bij de pre-facelift, ik geloof dat je het knopje om de dagteller te resetten (op het dashboard, midden onder) 4 seconden moet indrukken en daarna loslaten, met ingeschakeld contact.
 12. Een oplossing die niet fraai is, maar wel werkt: Een Discman met Bluetooth (bijvoorbeeld de Lenco CD-300 BK , kost minder dan 60 Euro) in je dashboardkastje leggen.
 13. tvc15

  Keyless Entry

  Je moet er niet op drukken, maar je hand er voor houden. Mijn ervaring is dat de buitenkant van je hand het beste werkt.
 14. Als je alleen zeer oude info te zien krijgt, dan lijkt het er op dat de account van de vorige eigenaar niet verwijderd is. Je zou de helpdesk kunnen bellen om te vragen of ze de oude account kunnen verwijderen van jouw auto. Bellen werkt beter dan mailen met de helpdesk is mijn ervaring.
 15. Ik vind een laadpaal zeker zinvol, je laadt met 3.7 kW, dus is je batterij sneller vol (duurt nog wel 2.5 uur). En je verwarmt voor met meer vermogen, dat verschil merk je als het vriest buiten. Een 3 fase paal heeft geen zin, je GTE gebruikt maar 1 fase met laden, dus max. 3.7 kW.
 16. Ik weet niet wat voor rechter voet jij hebt, maar ik denk dat die van lood is Ik rijd sinds november 2015 Passat GTE, nu met m’n 2e bezig. Het is mij nooit gelukt om onder de 1:11 te komen, zelfs niet met skibak op het dak en kruissnelheden van 150 km/u op de Duitse autobahn.
 17. Bij mijn facelift B8 GTE (november 2020) trad plotseling een storing op: lane assist, travel assist en verkeersbordherkenning werkten niet meer. Adaptive cruise control gaf ook een foutmelding, maar functioneerde nog wel. Na meerdere dagen geen verbetering, dus afspraak bij de garage gemaakt. De auto heeft 3 dagen bij de garage gestaan, er bleek een software update te zijn voor de veiligheidssystemen, maar dat bleek geen oplossing. Front camera vervangen (de camera achter de spiegel) ook niet, het probleem bleek in een stuurapparaat te zitten (Steuergerät für Frontsensorik of zo iets). Deze is vervangen, systemen opnieuw gecalibreerd en alles werkt weer. Het duurde wel 3 dagen, maar ik ben blij dat de dealer de auto gehouden heeft tot ze er zelf van overtuigd waren dat het probleem echt opgelost was.
 18. tvc15

  Storing hybride systeem

  Ik geloof niet dat de GTE een aparte dynamo voor het 12 Volt circuit heeft, maar er zijn wel diverse software updates geweest die impact hebben op de laadstrategie van de 12 Volt accu, misschien even checken bij een VW-dealer of er nog kritische software updates open staan?
 19. tvc15

  Remklauwen

  Inderdaad een mooie Passat! Deze uitvoering werd gebruikt in meerdere artikelen van het Duitse Auto, Motor und Sport bij de introductie van de facelift in 2019, bijvoorbeeld: https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/das-fahrwerk-des-passat/ +1 voor @BlackPassat trouwens: bij deze decente kleurstelling (geen bling-bling chrome en verder alles zwart/grijs), zou ik de remklauwen gewoon grijs houden.
 20. Goed om te horen dat update 0278 voor jou werkt. Navigatie software van VW is niet echt geweldig, ik gebruik google maps als ik door een file-gevoelig gebied heen moet (bijvoorbeeld Omgeving Hamburg, of Ruhrgebied). Veel betrouwbaarder inderdaad. Via wireless Carplay altijd beschikbaar (als je een iPhone hebt). Ik heb het idee dat de live verkeersinformatie van VW (TomTom data) niet tijdig geüpdate wordt, daardoor is de toegevoegde waarde hiervan minimaal.
 21. Dat klopt, pas vanf de facelift heb je extra functionaliteit in We-Connect. En de prijs is voor de facelift ook flink omhoog gegaan: 1e 3 jaar gratis, daarna Euro 145 per jaar……
 22. Volgens mij niet, in ieder geval kon ik bij mijn vorige 2015 GTE niets aan functionaliteit toevoegen. Bij de facelift kan je de auto ook openen en sluiten vanuit de app, dan kan met de pre-facelift ook niet, Je kan eens kijken op myvolkswagen.net wat er mogelijk is voor jouw auto, misschien zie je daar je verbruik wel. Voorbeeld van mijn auto toegegevoegd.
 23. Volgens mij kan We-Connect bij de pre-facelift niet meer tonen dan wat jij laat zien. Bij de facelift heb je een extra regel op dat scherm waarop elektrisch- en benzineverbruik getoond wordt.
 24. tvc15

  Trip (dag) teller

  Ik zou het niet doen, 2.76 bestaat niet voor zo ver ik weet. Bovendien staan er waarschijnlijk meer updates voor je auto klaar, dus mijn advies is om het de dealer te laten uitvoeren.
 25. tvc15

  Trip (dag) teller

  @Ozzy, de facelift heeft een eigen 4G verbinding, die is de eerste 3 jaar altijd online. Kaartenupdates en andere kleine updates lopen automatisch in de achtergrond, je hoeft daar niets voor te doen. Na 3 jaar moet je gaan betalen: “slechts” 145 Euro per jaar. @subdin je hebt kaartmateriaal 21.9, dat is op dit moment de meest recente versie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden