Ga naar inhoud

tvc15

Members+
 • Aantal items

  354
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door tvc15

 1. tvc15

  Storing hybride systeem

  Ik geloof niet dat de GTE een aparte dynamo voor het 12 Volt circuit heeft, maar er zijn wel diverse software updates geweest die impact hebben op de laadstrategie van de 12 Volt accu, misschien even checken bij een VW-dealer of er nog kritische software updates open staan?
 2. tvc15

  Remklauwen

  Inderdaad een mooie Passat! Deze uitvoering werd gebruikt in meerdere artikelen van het Duitse Auto, Motor und Sport bij de introductie van de facelift in 2019, bijvoorbeeld: https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/das-fahrwerk-des-passat/ +1 voor @BlackPassat trouwens: bij deze decente kleurstelling (geen bling-bling chrome en verder alles zwart/grijs), zou ik de remklauwen gewoon grijs houden.
 3. Goed om te horen dat update 0278 voor jou werkt. Navigatie software van VW is niet echt geweldig, ik gebruik google maps als ik door een file-gevoelig gebied heen moet (bijvoorbeeld Omgeving Hamburg, of Ruhrgebied). Veel betrouwbaarder inderdaad. Via wireless Carplay altijd beschikbaar (als je een iPhone hebt). Ik heb het idee dat de live verkeersinformatie van VW (TomTom data) niet tijdig geüpdate wordt, daardoor is de toegevoegde waarde hiervan minimaal.
 4. Dat klopt, pas vanf de facelift heb je extra functionaliteit in We-Connect. En de prijs is voor de facelift ook flink omhoog gegaan: 1e 3 jaar gratis, daarna Euro 145 per jaar……
 5. Volgens mij niet, in ieder geval kon ik bij mijn vorige 2015 GTE niets aan functionaliteit toevoegen. Bij de facelift kan je de auto ook openen en sluiten vanuit de app, dan kan met de pre-facelift ook niet, Je kan eens kijken op myvolkswagen.net wat er mogelijk is voor jouw auto, misschien zie je daar je verbruik wel. Voorbeeld van mijn auto toegegevoegd.
 6. Volgens mij kan We-Connect bij de pre-facelift niet meer tonen dan wat jij laat zien. Bij de facelift heb je een extra regel op dat scherm waarop elektrisch- en benzineverbruik getoond wordt.
 7. tvc15

  Trip (dag) teller

  Ik zou het niet doen, 2.76 bestaat niet voor zo ver ik weet. Bovendien staan er waarschijnlijk meer updates voor je auto klaar, dus mijn advies is om het de dealer te laten uitvoeren.
 8. tvc15

  Trip (dag) teller

  @Ozzy, de facelift heeft een eigen 4G verbinding, die is de eerste 3 jaar altijd online. Kaartenupdates en andere kleine updates lopen automatisch in de achtergrond, je hoeft daar niets voor te doen. Na 3 jaar moet je gaan betalen: “slechts” 145 Euro per jaar. @subdin je hebt kaartmateriaal 21.9, dat is op dit moment de meest recente versie.
 9. tvc15

  Trip (dag) teller

  Je hebt dus nu softwareversie 1.52, die moet geupdate worden naar 2.78. Dat moet iedere VW-dealer gratis voor je doen, je hebt immers nog fabrieksgarantie. Vervelend dat de verkopende dealer deze versie er niet opgezet heeft bij aflevering, ik zou de verkoper daar nog even op aanspreken. Als je nog wat ervaringen van Duitse my 2020 Passatrijders wilt lezen over hun ervaring met vroege softwareversies zoals die van jou: https://www.motor-talk.de/forum/mib-3-mj20-21-update-0278-alle-fin-freigegeben-t6713312.html Een klaagzang van ca. 800 pagina’s……
 10. tvc15

  Trip (dag) teller

  Deze update gaat niet Over The Air, je moet ervoor naar de dealer. Ik ben benieuwd welke versie je nu hebt.
 11. tvc15

  Trip (dag) teller

  @subdin als je nu nog garantie hebt, dan heb je dus een facelift modeljaar 2020. Daar is voor het multimediasysteem een update, versie 2.78. Deze lost een hoop problemen op, ook het af en toe resetten van je dagteller. Volgens mij moet je daarvoor bij iedere dealer kostenloos terecht kunnen. Je kan op het multimediasysteem zien welke versie je nu hebt. (Menu, Set up, Systeeminformatie). Installatie duurt wel een aantal uren, reken er maar niet op dat je er op kan wachten.
 12. tvc15

  Trip (dag) teller

  Als je een digitaal dashboard hebt, dan is dit waarschijnlijk een softwareprobleem. Een VW dealer moet kunnen zien of er voor jouw wagen software-updates beschikbaar zijn.
 13. Ik heb sinds afgelopen vrijdag nu ook softwareversie 2.78. Kaart-update werkt nu weer: ondertussen heb ik versie 21.9. Ik kan nu via de We-Connect app een bestemming selecteren en die naar de auto sturen. Dat had al moeten kunnen, maar werkte bij versie 2.70 maar heel sporadisch.
 14. tvc15

  Climatronic touch

  Ik heb je pm gelezen en beantwoord, ik kan zelf geen scan maken
 15. Mee eens, hybride op de snelweg en e-mode waar de snelheid flink omlaag gaat is in praktijk het zuinigst. in de GTE mode ontlaad je de accu als je power nodig hebt en laadt de auto hem met de benzinemotor weer bij (tot 35% bij pre-facelift, tot 50% bij facelift),]. Dat opladen met de brandstofmotor is een stuk minder efficient. Overigens is de hybride mode bij de facelift slimmer bij de facelift dan bij de pre facelift: als je een bestemming programmeert en je rijdt in hybride modus, dan is je accu leeg bij aankomst. In praktijk rijd je dan een enkeltje Enschede-Schiphol met een verbruik van 3-3.5 l/100km. Erg netjes vind ik.
 16. Als het CCS-laadpalen worden zonder vaste kabel, dan kan je volgens mij je standaard kabel met Mennekes-connector er nog gewoon inpluggen. Je laadt dan gewoon AC, net als nu.
 17. Mooi dat in ieder geval je kaartmateriaal nu OTA update. Ik zit op SW 2.70 en mijn kaarten zijn nog versie 20.11. Ik ga in november voor de eerste beurt, ik neem aan dat ik dan ook 2.78 geïnstalleeerd krijg. Behalve de kaart-updates die niet doorkomen heb ik op dit moment weinig problemen met 2.70, vandaar dat ik geen haast heb met de update naar 2.78.
 18. tvc15

  passat gte

  Als je DCC hebt op een GTE, dan kiest hij ook de stugste vering (“sport”) als je de GTE knop indrukt. Voor mij was dat een reden om geen DCC te selecteren, want ik vind de sportstand veel te stug, maar dat is een kwestie van smaak.
 19. 93G4: deksel van het high voltage battery pack wordt vervangen en opnieuw vastgelijmd. Dit op risico van binnendringen van water te voorkomen. Specifiek issue voor MY 2020 GTE 9316: software upgrade
 20. Is dit een bijwerking van de laatste MIB3 software upgrade? Bij mij start Apple Carplay ook automatisch (draadloos) op, maar springt hij niet naar het Carplay scherm. De radio blijft ook gewoon spelen, als ik daarmee de vorige rit beeindigd heb. Op het Homescreen kan ik dan wel zien dat Carplay actief is, maar ik hoef dus niets te doen om naar de radio te blijven luisteren.
 21. Heb je al eens geprobeerd om op te starten terwijl je telefoon niet in de buurt is, of met uitgeschakelde Bluetooth, zodat je geen Bluetoothverbinding opbouwt? Als dat het probleem niet oplost, dan kan je in ieder geval je telefoonverbinding als oorzaak uitsluiten.
 22. Ik ben benieuwd of het helpt om je problemen op te lossen, succes!
 23. Probeer je voet eens van links naar rechts te bewegen onder de bumper, in plaats van een schopbeweging in de lengterichting. Werkt bij mij beter.
 24. Volgens het topic op MotorTalk waar @wulfkenaar verwijst moet het kunnen met jouw 360 graden camera. Wat je zou moeten coderen staat ook genoemd, alleen wordt niet echt duidelijk of het ook gelukt is bij iemand.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden