Ga naar inhoud

tvc15

Members+
  • Aantal items

    416
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door tvc15

  1. Bij mij was de storing destijds nog iets groter: uiteindelijk een defect stuurapparaat vervangen door de dealer (garantie).
  2. Lees @eelco‘s topic even door dat je vindt onder “Airco”. Niet precies dezelfde klacht, maar bij hem was de elektrische kachel-unit stuk. Dat kan bij jou ook het geval zijn.
  3. Aan de laadpaal op contact werkt de elektrische kachel niet, dat is zo bedoeld en kan je dus niets aan doen. Wat je wel kan doen is je vertrektijd een kwartier vroeger programmeren, dan verwarmt hij nog een tijdje na, ik geloof een minuut of 10, nadat de vertrektijd verlopen is. Via de We-Connect app kan je de kachel ook aanzetten, ook als je auto aan de paal hangt. De capaciteit van de elektrische kachel is veel minder dan van een standkachel, die je op importmodellen soms vindt, dus echt warm wordt het niet bij temperaturen beneden de -5 C.
  4. Nog even een aanvulling op @wulfke’s heldere uitleg: de GTE heeft geen mistlampen in de bumper, dus bochtverlichting via mistlampen is er niet op de GTE.
  5. Mijn vorige GTE van 2015 had low led, nooit gemerkt dat die iets van bochtverlichting had, maar het kan zijn dat ik dat nooit gemerkt heb.
  6. @eelcoo, is de reparatie gelukt? Het wordt flink koud dit weekend
  7. Als je een GTE met 18 inch bestelt, dan wordt hij geleverd met 235/45-18, dus 1 cm breder en net iets hoger dan @wulfke aangeeft, verschil is minimaal.
  8. Mijn vorige GTE (2015) had dit alleen als je heel rustig elektrisch op een helling wegreed vanuit stilstand, dus met de benzinemotor uitgeschakeld. De facelift waar ik nu in rijd heeft er geen last van. Ik heb er nooit actie op ondernomen, maar het afgedaan als producteigenschap, veroorzaakt door de manier waarop de elektromotor aangestuurd wordt.
  9. @eelcoo, heb je zekering F37 gecontroleerd? Volgens de omschrijving is de HV kachel daarmee afgezekerd.
  10. Lijkt er inderdaad wel op, ik ben benieuwd naar het vervolg, succes!
  11. Even geprobeerd, zoals hierboven beschreven: met de climatronic off 0.4 kW, met de climatronic op 27 graden: 3.2 kW. Een goede test dus om te zien dat de HV kachelunit werkt. @eelcoo, dit is een test die je zelf dus ook even makkelijk uit kan voeren, ik ben benieuwd.
  12. Ik heb nog een idee om te checken of de HV-kachel unit nog werkt: Met niet lege batterij: koude start (blijf in full electric mode) - stil blijven staan - op boordcomputer de instelling verbruik kiezen. Bij stilstand zie je dan het elektrisch verbruik. Als de HV kachel het niet doet zal dit bijna 0 zijn, als de HV kachel werkt, dan zie je een stroomverbruik van een paar kW, hij is immers het koelwater aan het verwarmen. Ik zal het zelf vanavond eens proberen.
  13. Klopt, Maar als je naar het schema kijkt, dan kan de PTC heater de warmwater-stroom naar de warmetewisselaar in het interieur niet blokkeren. De eerste foutmelding, die te wissen was en weliswaar niet meer terugkwam, is van de actuator van de luchtverdelingsklep voorin, ik zou toch niet uitsluiten dat daar het probleem zit. Ik weet niet of je bij de B8 zonder al te veel sloopwerk bij de klepbediening kunt komen, anders zou je hem handmatig open kunnen zetten en kijken of er dan wel warme lucht, bij draaiende motor, in het interieur komt.
  14. Hierbij nog een schema van het koelsysteem van de Passat GTE. Ook als de PTC-heater stuk is, dan zou de motorwarmte de auto moeten verwarmen als de motor warm is. Het probleem zou dus ook in een luchtklep kunnen zitten en dus niet in het natte systeem.
  15. Misschien heb je hier iets aan (blz 17, 66 en 67): https://manuals.plus/m/990e08acc505cfd77adf5d6537f2e5d97385d0eb9c04f3cc2d345cf7e311f33f.pdf
  16. De motor van de elektrische achterklep van mijn Passat Variant GTE facelift, modeljaar 2021 produceert bijgeluiden tijdens het openen van de klep. Schijnbaar is dit een bekende klacht, want de dealer kwam meteen met de oplossing om dit af te handelen als garantiegeval. 26 september wordt de linker demper, met motor, vervangen. Overigens heeft modeljaar 2021 1 motor, ingebouwd in de linker demper. De eerste facelifts (modeljaar 2020) schijnen nog 2 motoren te hebben, zowel links als rechts in de demper. Ik heb een filmpje toegevoegd om het geluid te demonstreren, je hoort het als de klep bijna helemaal open is.
  17. tvc15

    WE connect

    Met de facelift die je hebt zeker: ik neem aan dat er nog een lopend abonnement op je auto zit (1e 3 jaar gratis). Los van de functionaliteit van We-Connect (vanaf de app vertrektijden instellen etc.) heb je dan ook live verkeersinfo op je navigatiesysteem. En je navigatiekaarten worden automatisch up-to-date gehouden, in praktijk 3-4 keer per jaar een update. Na de gratis periode ga je 140 Euro per jaar betalen, dat is wel een beetje veel vind ik. We-Connect is niet echt betrouwbaar en traag, maar wordt nog wel ondersteund door VW.
  18. Als je gewoon kort op menu drukt, daarna kies je het tegeltje Setup en scrolt naar beneden naar Systeeminformatie. Daar vind je hardware en software informatie, inclusief versie van het kaartmateriaal. Bij mij staat Setup op het tweede scherm, je moet dus eerst naar links vegen om setup te vinden. Zoals @wulfke al aangaf hierboven.
  19. Je kan de We-Connect app gebruiken om te zien hoe ver je batterij is met laden en de resterende laadtijd. Je zou ook eens een andere laadpaal kunnen proberen, misschien is er met die paal wat mis.
  20. @Tikra staat je laadstroom ingesteld op maximaal? Kan je instellen in het e-mager menu, klik op het tandwieltjes icoontje daar. Vanuit een laadpaal laad je dan met 16 Ampere (3.7 kW). Vanuit een gewoon stopcontact laad je met maximaal 10A (2.3 kWh), dus 60% langzamer. In praktijk bij lege 13 kWh facelift batterij: 3.5 uur aan de laadpaal, 5.5 uur aan het gewone stopcontact. Je hebt wat laadverliezen, maar je kan je batterij ook niet compleet ontladen, deze waarden komen aardig overeen met mijn praktijkervaring.
  21. Dit is een facelift B8, dus MIB3, in dit geval Discover Media. In NL nooit geleverd op de facelift GTE, in NL is de MIB3 Pro standaard.
  22. Bij vertrektijdinstellingen kan je kiezen of je wilt laden, laden en klimatiseren (verwarmen als het koud is, koelen als het warm is buiten, je kan de doeltemperatuur instellen), of alleen klimatiseren. Ik heb een screenshot uit We-Connect toegevoegd, maar je kan dit ook in de auto instellen.
  23. Jazeker, en met de facelift B8 GTE meer functionaliteit. Alleen de betrouwbaarheid is nog steeds Ruk (met hoofdletter R).
  24. Over de werking van easy close: als je op het knopje drukt, of met je voet onder de bumper zwaait, dan blijft de klep open tot dat je weggelopen bent bij de auto. Het systeem blijft 20 seconden actief. Handig als je je handen vol hebt: eerst op het knopje drukken, je hoort piepjes die aangeven dat het systeem actief is, daarna spullen pakken en weglopen, de klep sluit vanzelf.
  25. Ik denk dat je een fundamenteel probleem aanstipt. Remmen bergaf op de elektromotor wordt ook minder als de batterijtemperatuur te hoog wordt, de maximale stroom wordt dan afgeknepen en het rem-effect wordt dus ook minder. Bij de facelift werkt dit al iets beter, waarschijnlijk een effectievere batterijkoeling. Ik heb alleen ervaring in de bergen zonder aanhanger, in die situatie werkt de B-stand in combinatie met de GTE mode het beste bij mij, bergaf zeker met een lege batterij.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden