Ga naar inhoud

SteRo

Members+
 • Aantal items

  60
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over SteRo

Profile Information

 • Plaats
  Eindhoven
 • Naam
  Steef

Overige

 • Auto
  Passat Variant GTE 2016

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SteRo's Achievements

17

Community reputatie

 1. Blij dat het gelukt is HansJan! PS Ik neem trouwens aan dat je exFAT bedoelt. FAT32 is een hele oude standaard (SD V2, we zitten inmiddels op V7) die ook door de DP niet wordt ondersteund.
 2. Ik heb een zilverkleurige B8 GTE variant. Zie je geen kleurverschil. Ruilen? 🤪
 3. Hopelijk heb je niet je hele achterbak vol liggen...
 4. Hoi Wim, Ik heb dat ook gehad toen ik mijn achteruitrijcamera niet goed had aangesloten. Het slot kreeg toen geen permanente plus meer. Hij ontgrendelde wel, maar ging niet open. Je zou eens kunnen kijken of er niet een zekering kapot is. In elk geval kun je van binnenuit (achterbank plat en kruipen maar, vergeet de zaklamp niet) bij een noodopener, een klepje in het slotgedeelte dat je omhoog moet wippen met een schroevendraaier of zo. Daarachter zit een lipje dat je naar de zijkant moet duwen. Zie:
 5. Okee. Ik ga ervan uit dat je SD-kaart wel prima wordt gelezen door een Windows-apparaat? Als je hem toevallig op een Macbook of een ander Apple-product hebt geformatteerd, zou je het eens op een Windows machine moeten proberen. Zou niks uit moeten maken, NTFS is immers een standaard, maar ik heb vaker gehoord dat op een Mac geformatteerde kaartjes of USB-sticks niet op andere merken/types apparatuur aan de praat te krijgen waren. Een laatste optie (maar niet zo voor de hand liggend) is een fysiek probleem met de SD-kaart. Heb je een ander kaartje dat je kunt proberen? Grootte maakt niet uit, formatteren zoals je die andere kaart hebt gedaan en dan een MP3'tje erop en kijken of die wel werkt. Dan weet je of het aan het kaartje ligt, of aan de formattering. Overigens staat hierboven een post van HH Bos, die schrijft dat het hem wél gelukt is om zijn DP te updaten met een USB-stick, dus wellicht het proberen waard?
 6. Misschien stomme vraag, maar stop je de SD-kaart wel in het goede slot? Links naast de CD-wissel-unit zitten nog twee gleufjes waar je SD-kaarten in kunt doen om te bewaren. De eerste keer dat ik wilde updaten had ik mijn kaartje daarin gestopt (best donker in dat handschoenenkastje) en toen vond mijn DP (natuurlijk) ook niks hahaha. Het goede kaartslot zit in de speler, onder de CD-lade. Het is maar een tip. Aan je schermupdate kan het denk ik niet liggen... Je zegt "onleesbaar", maar bedoel je niet dat de DP geen kaart kan zien/vinden? Als je naar 'media' en dan naar 'bron' gaat, zijn dan allebei je SD-stations leeg? Overigens dank voor het updatebestand dat je deelde, is inderdaad twee versies nieuwer dan die van de VW-site en werkt prima.
 7. In de handleiding voor het updaten van de Discover Pro staat: The SD card must be formatted in the "exFAT" or "NTFS" format so that it can be recognized by the Discover Pro.
 8. Ik heb de standaard quick format van de SD-kaart gedaan en dat werkte gewoon...
 9. Ik ga dus de H7-lampjes maar even vervangen en hopelijk is dat dan de oplossing. @wulfke Aan die exacte foutcode kan ik je helaas niet helpen, ik heb alleen even telefonisch met de monteur gesproken...
 10. Sinds kort krijg ik de melding 'Storing AFS (automatische bochtenverlichting)' en doen de lampen bij het starten van de auto ook niet meer de opstartsequentie. Auto moest voor een beurt, dus even de storing laten uitlezen. Schijnt een communicatieprobleem (tussen module en lampen) te zijn, maar de garage wilde eerst verder onderzoek doen (lees: een boel kosten maken en dan nog meer kosten voor de reparatie). Nou vind ik die bochtenverlichting weinig toevoegen, maar de storingsmelding is wel irritant en kunnen ze niet uitschakelen. Ik vermoed dat er een stekker los zit of er een kabelprobleem is, maar weet niet waar de AFS-module zit en welke kabel/stekkers ik zou moeten checken. Iemand hier ervaring mee?
 11. Graag gedaan, ben wel benieuwd of het gelukt is!
 12. Hoi Thijn, Nee, dat was best een werkje. Ik heb gebruik gemaakt van een tutorial op youtube: Vooral vanuit de zijkant van de bagageruimte naar de deurdorpel van het achterportier toe was nogal een klus, omdat ik niet alle bekledingsdelen los kreeg en ook de achterbank kwam bij mij niet los... uiteindelijk heb ik dus bijna een meter 'blind' met de kabel moeten klooien om hem uiteindelijk door een klein gaatje te krijgen. Duurde even, maar is uiteindelijk wel gelukt. De experts gebruiken hier een tool voor, een soort buigbare dunne staaf waar je je kabel aan vastmaakt, maar zoiets had ik niet. Leerpuntje: ik was begonnen bij de camera en heb in de achterklep alle kabels netjes weggewerkt, maar daarbij kennelijk wel wat extra lengte van de kabel gebruikt. Daar kwam ik pas achter toen ik voor bij het handschoenvak uit kwam en nauwelijks meer kabel overhield om aan te sluiten. Dat was dus ook een geworstel hahaha. Dus in de achterklep de kabel zo strak mogelijk wegwerken!
 13. Misschien heb je hier wat aan: https://www.vwvortex.com/threads/2016-fuse-box.8235033/ https://www.passatworld.com/threads/installed-a-4g-dash-cam-via-the-fusebox-in-my-b8-with-video.573599/
 14. WD40 is primair een ontvetter en een oplosmiddel. Het doet dus voor rubbers (en elastiekjes) precies het omgekeerde van bijvoorbeeld siliconenspray: het droogt ze juist uit! Dus inderdaad nooit gebruiken op afdichtingen en niet als smeermiddel.
 15. Ter aanvulling: There is a lot of different information out there, but we’ve rounded up exactly what you need to know about WD-40 and your car’s paint surface. The individual components in WD-40 can be harmful to paintwork. The isoparaffinic aliphatic hydrocarbons, for example, are very similar to kerosene. Kerosene would destroy your clear coat, so people sometimes claim that WD-40 would do the same. However, the ingredients are not used individually. WD-40 is mixed to precise proportions, and once it’s mixed together, the ingredients are safe on your paint. Yes, you read that right. It’s safe! Er wordt wel bij vermeld dat WD40 alle wax en andere beschermlagen oplost, dus als je auto mooi in de wax staat moet je het toch niet gebruiken. Ook wordt het behandelde deel een beetje plakkerig, en daardoor blijven vuildeeltjes er makkelijk in hangen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden