Ga naar inhoud

SteRo

Members+
 • Aantal items

  45
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over SteRo

Profile Information

 • Plaats
  Eindhoven
 • Naam
  Steef

Overige

 • Auto
  Passat Variant GTE 2016

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SteRo's Achievements

12

Community reputatie

 1. Misschien heb je hier wat aan: https://www.vwvortex.com/threads/2016-fuse-box.8235033/ https://www.passatworld.com/threads/installed-a-4g-dash-cam-via-the-fusebox-in-my-b8-with-video.573599/
 2. WD40 is primair een ontvetter en een oplosmiddel. Het doet dus voor rubbers (en elastiekjes) precies het omgekeerde van bijvoorbeeld siliconenspray: het droogt ze juist uit! Dus inderdaad nooit gebruiken op afdichtingen en niet als smeermiddel.
 3. Ter aanvulling: There is a lot of different information out there, but we’ve rounded up exactly what you need to know about WD-40 and your car’s paint surface. The individual components in WD-40 can be harmful to paintwork. The isoparaffinic aliphatic hydrocarbons, for example, are very similar to kerosene. Kerosene would destroy your clear coat, so people sometimes claim that WD-40 would do the same. However, the ingredients are not used individually. WD-40 is mixed to precise proportions, and once it’s mixed together, the ingredients are safe on your paint. Yes, you read that right. It’s safe! Er wordt wel bij vermeld dat WD40 alle wax en andere beschermlagen oplost, dus als je auto mooi in de wax staat moet je het toch niet gebruiken. Ook wordt het behandelde deel een beetje plakkerig, en daardoor blijven vuildeeltjes er makkelijk in hangen...
 4. Overigens wordt betoogd dat siliconenspray wellicht beter is omdat er in WD40 een petroleumcomponent zou zitten die mogelijk de lak kan aantasten. Ik heb het allebei liggen, dus dan maar siliconenspray.
 5. Oeh... even googlen op WD40 +PDC levert inderdaad een hele berg forum-posts op van allerlei merken en types die vergelijkbare problemen hebben hahaha. Ik ga het eens bestuderen, dank voor de tip!
 6. Inderdaad ja.... daarom heb ik dan ook maar de achteruitrijcamera achteraf nog ingebouwd...
 7. Dank voor jullie antwoorden! Ik ga eens kijken of de gevoeligheid aangepast kan worden. Vocht lijkt een logische gedachte, ik zal de afdichtingen eens controleren.
 8. Ik heb in de afgelopen weken bij twee ritten gehad dat tijdens het stapvoets rijden in de file plotseling de parkeersensor voor begon te piepen op de stand voor meest dichtbij (continutoon). Eenmaal zelfs terwijl ik ruim 10 meter van mijn voorganger af reed. Het gebeurde een paar keer in 1-2 minuten tijd, en daarna de rest van de file helemaal niet meer. De oplaadklep was dicht en de afdekdop zat op zijn plek (ik heb ook al eens met een bungelende dop rondgereden en toen werd die parkeersensor helemaal gek hahaha). Ik snap wel dat de parkeersensor het verschil niet kan zien tussen een auto voor je in de file en een geparkeerde auto voor je op een parkeerplaats, maar ik kom tijdens het filerijden nooit zo dicht op mijn voorganger dat de parkeersensor zou moeten aanslaan. Misschien dat er een boomblaadje tegen de sensor is aangewaaid of zo, maar dat lijkt me vergezocht. Iemand ook al eens zoiets gehad? Zou het een storing zijn, of is het gewoon een gevoelig systeem?
 9. Voor de OBDapp kun je scripts kopen die allerlei functies vrijgeven, aanpassen, of juist blokkeren. Als je zo'n script voor de tweede keer runt, verschijnt de optie 'Oorspronkelijke settings terugzetten'. Dat lijkt dus standaard in de oplossing te zitten. Of het ook werkt, heb ik niet geprobeerd (en ga ik ook niet doen hahaha).
 10. Ik heb het ook via OBDapp gedaan en dat werkt echt vlekkeloos. Let er alleen na het programmeren op dat je bij het rebooten ("please cycle ignition") de auto echt even een minuut uit laat. Ik startte steeds te snel weer op waardoor ik geen beeld kreeg. De oplossing was uiteindelijk een harde reboot van alleen de Discover Pro, door de aan/uit-knop een halve minuut ingedrukt te houden.
 11. Klopt, vooral de zijkant van de laadruimte heeft me nogal wat hoofdbrekens gekost, en ik kwam er in het handschoenenvak achter dat ik de kabel in de achterklep kennelijk wel wat ruim had gemonteerd, want het paste allemaal maar nét. De rest ging allemaal snel en makkelijk.
 12. Ik heb de afgelopen dagen een originele achteruitrijcamera geïnstalleerd in mijn B8 Variant GTE en aan de praat gekregen. Het gaat om deze set: https://www.k-electronic-shop.de/VOLKSWAGEN/Passat/Passat-B8/VW-Passat-B8-Rueckfahrkamera.html Het was een aardige klus met wel een paar uitdagingen. Als iemand anders dit ook wil doen en vragen heeft, dan help ik graag!
 13. Morgen ga ik de (originele) achteruitrijcamera inbouwen. Hopelijk gaat dat wel meteen goed!
 14. Ik had het idee dat er een raar geluid van de rechter voorspeaker kwam. Dus de fader even op rechts gezet, en inderdaad.... geen tweeter en de mid/bas klonk alsof hij was opgeblazen. Dus nieuwe set speakers besteld, en op internet gekeken hoe je de deurbekleding netjes loskrijgt om bij de speakers te kunnen. Dat bleek nog een hele operatie. Maar na een uurtje klooien de bekleding helemaal los gekregen. Wat bleek? De tweeter was helemaal niet aangesloten (kabeltje hing los) en dat losse kabeltje duwde tegen de mid/basspeaker en veroorzaakte de rare bijgeluiden. Dus alles aangesloten en weer netjes ingebouwd. Geluid is nu weer super, en de nieuwe set speakers kan retour naar bol.com hahaha.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden