Ga naar inhoud

SteRo

Members+
 • Aantal items

  74
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over SteRo

Profile Information

 • Plaats
  Eindhoven
 • Naam
  Steef

Overige

 • Auto
  Passat Variant GTE 2016

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SteRo's Achievements

18

Community reputatie

 1. Hmmmmm Dat klinkt inderdaad aannemelijk, @wulfke. Ik vond ergens dat de bochtenverlichting H7 is, maar dat kan inderdaad goed van een ander type koplamp komen (ik ging ervan uit dat alle B8's dezelfde lampunit hadden). Mistlampen heb ik inderdaad niet. Oke. Terug naar de VAG-monteur. Ik laat het bij de volgende servicebeurt wel uitlezen, zo dringend is dat gele lampje op mijn dashboard nou ook weer niet...
 2. Als je je wiel opzij draait, zie je in de wielkuip een speciaal luikje dat je eruit kunt wippen. Dan heb je rechtstreeks toegang tot de lampunit. Er zitten echter twee afdekdoppen, en ik weet niet welke van de twee de AFS-verlichting is...
 3. Ik heb op youtube een (Poolse denk ik) video gevonden die een interessant ingang biedt. Als je in de wielkasten kijkt, zit er een luikje. Als je date open maakt, kun je daarlangs makkelijk bij een van de twee afdekkapjes van de koplampunit. Daarachter zit zo te zien een H7-lamp. Alleen kan ik niet verstaan wat de man in het filmpje zegt, maar ik vermoed dat dat de AFS-lamp is (aangezien hij er een H7 uit trekt, en dat was geen LED lamp). Ik hoopte alleen dat iemand hier dat kon bevestigen.
 4. Dat wilde ik dus precies gaan doen, maar ik weet niet welke lampen van de AFS zijn (de binnenste of de buitenste lamp?) en hoe ik erbij moet komen (via de wielkasten of via het motorcompartiment?).
 5. Ik heb alleen de monteur aan de telefoon gehad en die zei dat het systeem een communicatiestoring aangaf en dat het dan dus nog vanalles kon zijn en dat ze eerst verder onderzoek moesten doen. Ik zag de euro's al opstapelen dus heb de stekker eruit getrokken. Op een ander forum las ik dat iemand dezelfde storing had en dat het uiteindelijk om een kapot lampje bleek te gaan. Dus heb ik even geïnvesteerd in nieuwe lampjes, je weet maar nooit. Nu moeten ze er alleen nog in, maar hoe en waar?
 6. Nee, want het heeft het eerste half jaar wel gewerkt...
 7. Ik heb een AFS-storing (Adaptive Front lighting System), dus dan neem ik aan dat er ook AFS op zit. Voor zover ik me kan herinneren deden mijn lampen vóór de storing altijd 'een klein dansje' na het starten. Nu gaan ze gewoon statisch aan. Op de foto van Wufke heeft de DRL van de 'low LED' losse lampjes en dat heeft die van mij ook... Ik zal straks nog een keer kijken.
 8. In elk geval LED. Maar weet het verschil tussen hi en lo niet.
 9. Ik heb al een tijd een AFS storing en wil nu de H7-lampen van de bochtenverlichting vervangen in de hoop dat dat het oplost. Maar ik kan nergens vinden welke lampen het zijn en hoe ik erbij kom. Via de wielkast? Of is dat dimlicht? Of toch via de motorkap?
 10. Inmiddels een week door de Alpen getoerd met de GTE en inderdaad, de auto-hold werkt ook als hill hold. Ideaal bij filerijden bergop in combinatie met de file-assistent. Overigens sleurt de auto je in GTE-modus ook in no time naar de 200+, wat stiekem best wel kicken is op een leeg stuk Duitse snelweg. Al blijft het verbazend als je al zo hard gaat en mensen achter je knipperen met hun lichten omdat ze nog even voorbij willen...
 11. Handig ja! Werkt de auto-hold dan ook niet als hill hold wanneer je stopt op een helling??
 12. Ahhhhhh ik dacht dat dat alleen op hellingen werkte! Ik ga straks meteen kijken, maar goede kans dat ik daar een keer op geleund heb of zo. Thanks!
 13. Als ik voor een verkeerslicht stond, moest ik altijd de rem ingedrukt houden, want zodra ik losliet begon de wagen al zachtjes te rijden. Sinds ongeveer een week doet hij dit niet meer. Ik kan nu bij rood licht gewoon mijn rempedaal loslaten. Weet iemand waar dit aan ligt? Heb ik per ongeluk ergens een instelling veranderd?
 14. Blij dat het gelukt is HansJan! PS Ik neem trouwens aan dat je exFAT bedoelt. FAT32 is een hele oude standaard (SD V2, we zitten inmiddels op V7) die ook door de DP niet wordt ondersteund.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden