Ga naar inhoud
  • 0

controlelampje remblokken


cdpassat

Vraag

Het controlelampje van de voorste remblokken blijft branden. Er zitten niewe schijven en blokken onder, maar maakt geen verschil. Doorverbinden van de stekkers levert geen resultaat op. Weet iemand hoe ik dat lampje uit krijg? Is voor de APK keuring reden voor afkeuren!!! :angry: Er zitten alleen slijtagesensors op de voorste remmen. Het gaat om een passat van nov 99.

Alvast bedankt voor de info.

Link naar reactie
Delen op andere sites

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Het lampje gaat branden doordat er via een sensor in het remblok een doorverbinding via de schijf wordt gemaakt als deze der mate versleten zijn. Doorverbinden zal dus niet werken, waarschijnlijk helpt het wel om gewoon de stekker los te halen.

 

Groeten

ik geloof dat het juist andersom is, dwz dat het een geheel is, en als de blokken verslijten ook het plaatje/contactbruggetje verslijt en dan het lampje laar aangaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

de sensor zit ongeveer iets over het midden van de remblokken.

- Als je zegt dat je pas nieuwe schijven en blokken hebt zou dit idd niet mogen gebeuren. (mogelijk als je schijven al een randje hebben kan het zijn dat de draadjes van de sensor vlugger stuk gaan doordat deze bovenaan zitten en de rand van de schijf hier al begint aan te schuren) Moet je is kijken of de stekkertjes wel goed in elkaar geklikt zijn, kan zijn dat ze miss vuil zijn en geen goed contact geven (je kan ze even uitblazen met perslucht)

- Het kan ook zijn dat het 'klikkertje' waarmee ze aan elkaar vast zitten stuk is door vv en dat ze uit elkaar vallen door trillingen? Dit kan je oplossen door ze met een spanbandje aan elkaar te rijgen!

 

Als je probleem hierdoor niet opgelost is moet je de bekabeling eens nakijken van het blokje naar het contactje aan de veerpoot. Het systeem van de sensor werkt als een verbreekcontact. Als het contact insteekt en de draadjes op het blokje zijn intact dan heb je een volmaakte kring en gaat de stroom rond, als er 1 van de draadjes stuk is (versleten blokje) dan gaat het lampje branden.

Ben een beetje een 'gezonde' bestuurder en kijk je zelf je blokjes regelmatig na dan kan je ook gewoon als niets helpt de draadjes van je blokje trekken en aan elkaar doorverbinden (stekker insteken natuurlijk)

 

greetz

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden