Ga naar inhoud
  • 1

TPMS


ferre
 Share

Vraag

Weet iemand waarom mijn auto de branden druk niet vindt?
Alles is gecodeerd heb gisteren 45min met de wagen gereden ma die vindt de sensoren niet. 

E7F7EB66-4208-4578-8B34-A6C6C82AF18E.jpeg

FF71354D-4D1C-49F0-8C3B-9732EBA3FCA3.png

8917AE3A-1671-4657-9963-5CDB85DCEFB9.jpeg

aangepast door ferre
Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Dus je hebt achteraf sensoren in de wielen geplaatst en achteraf de antenne geplaatst. Is de antenne nieuw of is het een gebruikte antenne? De antenne is te bereiken en kan je uitlezen ? Welke type wiel sensoren heb je geplaatst?

aangepast door wulfke
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
29 minutes ago, wulfke said:

Dus je hebt achteraf sensoren in de wielen geplaatst en achteraf de antenne geplaatst. Is de antenne nieuw of is het een gebruikte antenne? De antenne is te bereiken en kan je uitlezen ? Welke type wiel sensoren heb je geplaatst?

Is het ook niet zo

dat de sensoren zelfde letter op het eind moeten hebben als de radar?

Zoiets was het dacht ik wel bij mijn b7 toen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ja klopt, ik denk dat de antenne al gebruikt is er staan verschillende banden maten in.

5Q0 907 273 B En 5Q0 907 275B

kan de antenne bereiken met obdeleven daar zie ik ook vier fouten staan van de sensoren ma kan niets aan pasen 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
29 minuten geleden, ferre zei:

Hoe bedoel je??

Meen dat er 2 frequenties zijn, die van de ventielen en de antenne moeten kloppen. Dat is volgens mij  bij de B7 zo. dus mischien bij de B8 ook. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
2 uren geleden, Thijn zei:

Is het ook niet zo

dat de sensoren zelfde letter op het eind moeten hebben als de radar?

Zoiets was het dacht ik wel bij mijn b7 toen

Dat hoeft niet, bij mijn 3C destijds was het met een B7 antenne ook niet zo. Ik had B ventielen en een F sensor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
2 uren geleden, ferre zei:

Ja klopt, ik denk dat de antenne al gebruikt is er staan verschillende banden maten in.

5Q0 907 273 B En 5Q0 907 275B

kan de antenne bereiken met obdeleven daar zie ik ook vier fouten staan van de sensoren ma kan niets aan pasen 

Ok, wil zeggen dat de antenne correct is aangesloten en dat er communicatie is. Ivm de sensoren, dit zijn nieuwe sensoren of is het een gebruikt setje ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
1 minute ago, wulfke said:

Dat hoeft niet, bij mijn 3C destijds was het met een B7 antenne ook niet zo. Ik had B ventielen en een F sensor.

Ah ik dacht dat nml.

OK thx 👍

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
1 uur terug, wulfke zei:

Ok, wil zeggen dat de antenne correct is aangesloten en dat er communicatie is. Ivm de sensoren, dit zijn nieuwe sensoren of is het een gebruikt setje ?

De sensoren zijn nieuw 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Geplaatst (aangepast)

Heb dit ontvangen van iemand.

 

heeft iemand dit manueel al gedaan??


Then you should manually input sensor ID to specific wheel location in unit 65 Adaptation.

aangepast door ferre
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Nog niet eerder gedaan die manuele handeling. Maar de sensoren lijken me reeds gemonteerd te zitten en de sensor ID staat op de sensor zelf.. tenzij je er een foto van hebt genomen en de ID zichtbaar is. 

Maar normaal moet het systeem de sensoren zo herkennen. Zodra het wiel begint te draaien zal hij info doorsturen. De antenne herkent elke sensor en weet welke sensor waar zit door afstandsmeting (tijd tussen zenden en ontvangen per sensor). 

Ikzelf heb het systeem ook in de B8 zitten en in de winterwielen ook een setje sensoren gemonteerd en niks moeten doen hiervoor om ze te herkennen. 

Niks in te stellen in de media scherm bij setup en bandenspanning?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
41 minuten geleden, wulfke zei:

Nog niet eerder gedaan die manuele handeling. Maar de sensoren lijken me reeds gemonteerd te zitten en de sensor ID staat op de sensor zelf.. tenzij je er een foto van hebt genomen en de ID zichtbaar is. 

Maar normaal moet het systeem de sensoren zo herkennen. Zodra het wiel begint te draaien zal hij info doorsturen. De antenne herkent elke sensor en weet welke sensor waar zit door afstandsmeting (tijd tussen zenden en ontvangen per sensor). 

Ikzelf heb het systeem ook in de B8 zitten en in de winterwielen ook een setje sensoren gemonteerd en niks moeten doen hiervoor om ze te herkennen. 

Niks in te stellen in de media scherm bij setup en bandenspanning?

Heb van elke sensor de ID num dus das geen probleem.

ben juist naar de banden man geweest en die heeft de sensoren getest en die geven allemaal een signaal door.

In de media kan ik al1 de banden maat kiezen.

Ben aan het denken dat er iets met die antenne is

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

De codering heb ik zo gedaan 


Braks 03
Byte 27 bit 4 5 6 uit 
Byte 28 bit 7 uit

Dashboard 17
Byte 03 bit 7 aan
Byte 04 bit 0 uit
Byte 11 bit 2 aan

Gateway
Adeptation
Tire pressure monitor 1 coded

Multimedia 5F

Tire pressure system 0x07 activated

Tire pressure system 0x07 databus extended

CAR function adaptation Gen 2

Menu display Rdk activated

Menu display Rdk over threshold high activated

Menu display Rdk standstil not activated

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
18 uren geleden, wulfke zei:

Nog niet eerder gedaan die manuele handeling. Maar de sensoren lijken me reeds gemonteerd te zitten en de sensor ID staat op de sensor zelf.. tenzij je er een foto van hebt genomen en de ID zichtbaar is. 

Maar normaal moet het systeem de sensoren zo herkennen. Zodra het wiel begint te draaien zal hij info doorsturen. De antenne herkent elke sensor en weet welke sensor waar zit door afstandsmeting (tijd tussen zenden en ontvangen per sensor). 

Ikzelf heb het systeem ook in de B8 zitten en in de winterwielen ook een setje sensoren gemonteerd en niks moeten doen hiervoor om ze te herkennen. 

Niks in te stellen in de media scherm bij setup en bandenspanning?

Heb van elke sensor de ID num dus das geen probleem.

ben juist naar de banden man geweest en die heeft de sensoren getest en die geven allemaal een signaal door.

In de media kan ik al1 de banden maat kiezen.

Ben aan het denken dat er iets met die antenne is

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb can +en - van de radars van de side assist genomen en ingesteld op Tire pressure system 0x07 databus extended

zou dat het probleem kunne zijn, dat dit anders moet??

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Je kan de sensor met OBD11 toch bereiken, en je ziet hem in je display. Dus de communicatie over de CAN bus werkt.

Ik heb het zelf ook geplaatst en bij het linker voorportier aangesloten. 

Sensoren worden vrijwel direct herkend. Daar hoef je zeker geen 45min voor rond te rijden.

En ja, er zijn twee typen Sensoren, voor de Europese markt en voor de US markt. Verschil zit hem in de toegepaste frequentie. Index A C E zijn dan voor de US markt en B D F voor de Europese markt.

Ik zal even zoeken wat ik er over heb geschreven destijds. Ik schrijf daar dat ik de inbouw nog verder zou beschrijven maar dat heb ik nooit meer gedaan.

Belangrijkste is om de codering van die link van de inbouw in de Golf7 te volgen EN de gewone TPMS die obv de ABS sensoren werkt moet ook echt helemaal uitgecodeerd worden anders werkt het niet!

Ik heb het met VCDS gecodeerd en ik weet niet of het ook allemaal met OBD11 kan.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden