Ga naar inhoud
  • 0
Log in om dit te volgen  
Tarabass

Remlicht aanhanger werkt niet

Vraag

Ik heb onlangs een trekhaak met OEM module aangesloten en getest. Helaas werkt het remlicht niet op de aanhanger (wel op de auto). Andere auto ervoor gezet, en daar werkt het wel. Waar kan dit aan liggen?

Het was overigens een 7-polige stekker die ik middels een adapter op mijn 13-polige doos heb aangesloten. Dit was overigens ook zo bij de andere auto waarbij het wel werkte.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

13 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Meet eens op de pennen van de stekker of er spanning op staat als je remt, bij beide autos dan weet je het meteen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
Meet eens op de pennen van de stekker of er spanning op staat als je remt, bij beide autos dan weet je het meteen
Ik ga even kunnen welke pinnen ik dan moet meten. Meten is weten natuurlijk.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
Geeft de module niet een foutmelding voor de remlichten?

Nee, geen foutmelding. Maar loopt het remlicht niet via het boordnet? Die extra draad die ik aan moest sluiten op stekker E pin 2? Of zou de module dat moeten detecteren?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
Nee, geen foutmelding. Maar loopt het remlicht niet via het boordnet? Die extra draad die ik aan moest sluiten op stekker E pin 2? Of zou de module dat moeten detecteren?  

De module moet dat detecteren via die draad.
Als je met VCDS naar de meetwaarde blokken gaat en je vinkt de remlichten aan en remlichtschakelaar, zie je dan de waardes veranderen als je het rempedaal bediend?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Ga ik straks even proberen. Heb de auto nou niet hier. Moet dat met een aanhanger eraan?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
Ga ik straks even proberen. Heb de auto nou niet hier. Moet dat met een aanhanger eraan?


Nee, dat hoeft niet

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Zojuist gekeken en ik zie het volgende voor wat betreft de brake light swith:

Group 003 - Input signals - Gaat aan en uit
Group 005 - Output signals - Gebeurt niets
Group 008 - Input signals via CAN - Gaat aan en uit

Hmm, kwam deze thread ook nog tegen. Lijk dus niet alleen te zijn in deze.


 

aangepast door Tarabass
Link toegevoegd

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Er lijkt geen signaal te zijn op de remlichten. Als ik de module instel op "Amerika" heb ik wel remlichten, maar over de knipperlichten. Krijg de volgende foutmeldingen in de trailer en het boordnet.

Foutmelding trailer:

Address 69: Trailer       Labels: 1K0-907-383-V2.clb
Control Module Part Number: 1K0 907 383 E    HW: 1K0 907 383 E
  Component and/or Version: Anhaenger     H07 0050
           Software Coding: 4100000100000000
            Work Shop Code: WSC 12345 123 00001
                      VCID: 2F66D0E37E69FB3274-807A
1 Fault Found:

02562 - Trailer; Brake Lamps 
            010 - Open or Short to Plus - MIL ON
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 11101010
                    Fault Priority: 3
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 136
                    Mileage: 259074 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2047.14.11
                    Time: 20:14:21

Foutmelding boordnet:

Address 09: Cent. Elect.       Labels: 3C0-937-049-23-H.lbl
Control Module Part Number: 3C0 937 049 J    HW: 3C0 937 049 J
  Component and/or Version: Bordnetz-SG     H37 1301
           Software Coding: EF8A0F0F001E1A0000000F001E000000001B4D435C0000
            Work Shop Code: WSC 16272 162 16272
           Additional Info: 3C1955119   Wischer VW461  012  0503   1K0955559AE RLS     160606 014  1201   
                      VCID: 3064D39FA357E4CA6D-8064
1 Fault Found:

02562 - Trailer; Brake Lamps 
            012 - Electrical Fault in Circuit
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01101100
                    Fault Priority: 1
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 136
                    Mileage: 259074 km
                    Time Indication: 0

             Freeze Frame:
                        ON
                    Voltage: 14.05 V
                        ON
                        ON
                        OFF
                        OFF
                        OFF

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Toen ik vorige week de stekkerdoos wilde opschroeven om er even in te kijken of er oxidatie te zien was ging één schroef niet los. Deze heb ik vandaag uitgeboord en kwam veel zooi en oxidatie tegen. Besloten om maar een nieuwe doos, afsluitrubber en RVS schroefjes te halen. Binnenkort vervangen en hopen dat dat het probleem met de remlichten oplost.

20190430_154612.thumb.jpg.27a959604b485dc50c7c702eb6dedce8.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
19 uren geleden, Tarabass zei:

Toen ik vorige week de stekkerdoos wilde opschroeven om er even in te kijken of er oxidatie te zien was ging één schroef niet los. Deze heb ik vandaag uitgeboord en kwam veel zooi en oxidatie tegen. Besloten om maar een nieuwe doos, afsluitrubber en RVS schroefjes te halen. Binnenkort vervangen en hopen dat dat het probleem met de remlichten oplost.

20190430_154612.thumb.jpg.27a959604b485dc50c7c702eb6dedce8.jpg

dit ziet er in ieder geval niet goed uit.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Vandaag de stekkerdoos vervangen voor een universele. Gelukkig niet voor niets geweest, want alles werkt nu :thumb:

20190501_200205.thumb.jpg.462023263b02f9fdc81d2a3268ccc7cc.jpg

Tip: om de verlichting te testen ben ik naar de trailer module (69) gegaan en heb ik de "output test" functie gebruikt. Dan kun je de remmen aanzetten en kijken of alles werkt. Dit geldt ook voor alle andere verlichting natuurlijk.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden