Ga naar inhoud
  • 0

Distributieriem stuk?


henkdo

Vraag

Vandaag stonden we met onze VW Passat 2.0 TDI  motorcode CBAB (met 270.000 km op teller) voor het stoplicht te wachten. Licht springt op groen, ik wil wegrijden maar geen power en motor valt uit. Wegenwacht komt en probeert auto te starten. Denkt op basis van het geluid aan een gebroken distributieriem. Hij kijkt vervolgens bij het motorblok en denkt de distributieriem wel te zien draaien. Hij weet het dus niet zeker wat er aan de hand is maar op basis van het geluid denkt hij sterk aan een gebroken distributieriem.
Riem is overigens vervangen bij ca 170.000 km vervangen en normaal gesproken pas rond 350.000 km weer toe aan vernieuwing.

Auto staat nu bij garage.
Iemand een idee wat er zou kunnen zijn?

Link naar bericht
Delen op andere sites

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Heeft zien draaien en op basis van het geluid?......... Heeft ie de motor weer gestart dan? En heeft de motor weer gedraaid?

Als dat zo is, dan is de riem niet gebroken.

 

Een riem die een ton gedraaid heeft kan breken!

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Laat ze dat dan iig even nakijken, kost 1 minuut, zit er metaalslijpsel in dan weet je waarom die het niet meer deed, kost je een nieuwe pomp, leidingen en tank(spoelen) en nieuwe injectoren..

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Matthijs bedoelt de Hoge druk pomp die dan stuk is, het nadeel dat deze pompen slijten en slijpsel afgeven. Het slijpsel word geproduceerd na je brandstoffilter, waardoor het overal komt, dus in de verstuivers, via de retourleiding in je tank, dan weer via de brandstofpomp naar brandstoffilter. Dus alles is vervuild daardoor. Heb hem laatst bij mijn eigen wagen laten vervangen prefentief omdat ik al wat slijpsel was tegengekomen. Zelf motorcode alleen wat minder kilometers.

 

Hoop voor je dat het niet zo is, is een dure reparatie. Maat zeker een aandachtspunt

Link naar bericht
Delen op andere sites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden