Ga naar inhoud

Nieuwe Volkswagen Passat: een eerste blik


Schippersss

Aanbevolen berichten

Volkswagen staat op het punt om z'n nieuwe Passat te presenteren. Hoewel we er nog even op moeten wachten, schetst het Duitse merk alvast een beeld van het uiterlijk.l

 

m1mymwpbso5j.jpg

 

De huidige Passat, een doorontwikkeling van de vorige generatie, loopt in z'n huidige vorm alweer mee sinds 2010. Aan een opvolger wordt gewerkt, vandaag krijgen we een voorproefje van z'n nieuwe verpakking.

 

m1mymwpbx95h.jpg

 

Het duurt niet lang meer voordat Volkswagen z'n nieuwe D-segmenter op ons af gaat vuren. De Passat krijgt, zoals we nu kunnen zien, een snoet die enige gelijkenissen vertoont met het front van de Cross Coupé TDI Concept. Z'n bilpartij lijkt er eveneens net wat frivoler uit te gaan zien dan die van het huidige model. Wie bij het zien van deze gelikte tekeningen hoopt op een sportief gelijnde Passat, moeten we helaas teleurstellen. De coupé-achtige lijn zal plaatsmaken voor een reguliere sedanvorm zoals we uit eerdere spionagebeelden konden afleiden.

 

m1mymwpbv65i.jpg

 

De Passat zal dankzij nieuwe platformtechnologie een stukje afslanken, en onder de kap zullen we de welbekende TSI- en TDI-motoren tegenkomen. Ga uit van een 1,4- , een 1,8- en een 2,0-TSI, en dieselversies met een inhoud van 1,6- tot 2,0-liter. Ook een 240 pk sterke diesel zou z'n weg naar de Passat gaan vinden. Of we een R-versie kunnen verwachten, valt nog te bezien. Later dit jaar beleeft de nieuwe Passat z'n debuut op de autosalon van Parijs. Volgend jaar moet-ie bij de dealers verschijnen.

 

Bron:Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als we die schetsen mogen geloven gaat dit toch een heel andere passat worden als die Chinese versie..

Grrrmbll.. Zolang de mensen in spanning houden, geef nou gewoon eens wat officiële foto's vrij, niet slecht voor de pre-marketing toch?!

 

 

Volkswagen bouwt de nieuwe Passat op het inmiddels welbekende MQB-platform. Mede daardoor kon de auto 85 kg lichter worden. Die besparing zit ‘em voor 33 kg in de body, 9 kg in het chassis en bovendien werd er 40 kg bespaard op de gehele aandrijflijn. De resterende 3 kg komt voor rekening van de electronica. Ondanks dat de nieuwe Passat 3 mm korter zal zijn dan het huidige model heeft Volkswagen het interieur 33 mm langer kunnen maken. De achterpassagiers profiteren bovendien van 26 mm meer hoofdruimte en de bagageruimte kan rekenen op 47 liter meer capaciteit. Forse verbeteringen

 

bron:http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/21176/eerste-details-nieuwe-volkswagen-passat

 

Ik dacht net dat ie een paar cm groter ging worden :|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden