Ga naar inhoud

3.6 V6 weer leverbaar, maar nu in Highline! (geen R36 meer)


bm-er

Aanbevolen berichten

Zit net even in de configurator te kijken, en de 3.6 V6 motor is weer leverbaar, maar nu niet meer in de R versie, maar in de Highline! Daarmee is hij mogelijk wat gooedkoper geworden (wat heet, vanafprijs voor de variant is 60k) en zijn de opties om het interieur van andere kleuren te voorzien enorm toegenomen. Nu komt de motor beschikbaar voor degene die meer Luxe willen dan sport. Ik vind het wel een goede beslissing van VW. Niet iedereen die over 300pk wil beschikken wil per se opvallend uitgedost rondrijden.

 

Ben overigens wel benieuwd wat VW in petto heeft voor de volgende versie van de Passat R. :twisted:

Dat is tenslotte het meest potente model uit de serie.

 

Oh ja, de 'gewone' 3.2 V6 is niet meer leverbaar. Zal wel met de milieu-eisen te maken hebben. De 3.6 V6 is een veel nieuwer blok, en ook significant anders dan de 3.2 V6. (Zo is o.a. de blokhoek verkleind van 15° tot 10,6°)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Superb is 'slechts' 260pk. De Passat is inderdaad wel 300pk. De sedan zit trouwens in 5,5 sec aan de honderd. Een paar jaar geleden moest je daarvoor nog een Porsche Boxster hebben :wink:

 

Alleen die prijs, dat is toch wel Audi A6 territorium. Als je perse een V6 wilt, kun je beter voor de Superb gaan. Voor 55 mille heb je dan een full options uitvoering. Bij de Passat zul je dan wel 70 mille moeten neerleggen :cry:

 

Stiekem hoop ik nog dat ze de 2.5 TFSI uit de TT RS in de Passat lepelen :) Wordt wel weer eens tijd voor een grommende 5 cylinder!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden