Ga naar inhoud

Voor onderhoud naar Duitsland ?


offshore

Aanbevolen berichten

Century is ineens niet thuis voor commentaar :blink:

Maar idd elke keer als je bij een vw garage bent geweest heb je het rot gevoel dat je bent opgelicht,en dan idd ow ow ow wat zijn de heren altijd vriendelijk :|

Ik ga vanaf nu ook naar Leer 8-) (heb ik ook weer een stukje te rijden :mrgreen:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga sinds ik vorig jaar een 3C heb gekocht, naar een Duitse VW dealer. Vorig jaar moest er een 60.000km beurt uitgevoerd worden aan mijn auto. Kosten bij de Nederlandse stealert €450,=, kosten bij de Duitse dealer €195,= :)

Enkele weken terug mijn auto voor een 90.000km, incl. beurt, incl. remvloeistof, bij de Duitse dealer gehad. Kosten €315,=. Vooraf had ik wederom contact gezocht met een Nederlandse stealert. Deze rekende mij voor dat een zelfde beurt incl. remvloeistof vervangen €425,= ging kosten. :evil:

 

Voordat men aan de beurt begint loop je samen met de dealer om je auto om zaken af te spreken die wel of niet vervangen /bijgevuld dienen te worden, zoals: ruitensproeiervloeistof, ruitenwisserbladen, olie (reservefles), enz. Verder wordt de auto van binnen gereinigd en evt. gewassen (wasstraat). GRATIS!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

:blink: Leeft die sukkel van de Bovag op een andere planeet? Mijn vader gaat al jaren naar de dealer net over de grens met zijn A4. Scheelt enorm in de kosten, vriendelijker enz. Ook de APK is geen probleem. Die garages hebben allemaal connecties met een Nederlandse garage om de APK te regelen.

Ik zou zeggen: WAKKER worden dealers. Jullie Duitse collega's laten zien hoe het ook kan :roll:

Link naar reactie
Delen op andere sites

beste,

 

ik vind dit wel een mooi verhaal. maar een vriend van mij heeft laatst in Leer gevraagd wat het kost om distributie riem en alle toebehoren te laten vervangen. bleek dit toch ongeveer 200 eurie`s duurder te zijn als bij onze dealer hier in winschoten..ik heb 620 euro betaald en in in Leer vroegen ze 800. dus gaat niet altijd op!!!

 

eric,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga ook voor de grote beurt/onderdelen naar Duitsland (Oberhausen).

Dat doe ik al sinds 2004 en dat bevalt me goed.

Prima klantvriendelijkheid en goede service, de 1ste keer kreeg ik zelfs een VW paraplu omdat ik helemaal naar Duitsland kwam voor een grote beurt. :thumb::thumb:

Ben in mijn vakantie in Oostenrijk ook bij een VWdealer geweest voor een grote beurt, kreeg een leenauto en mijn auto was ook nog gewassen toen ik hem terug kreeg.

Er was een probleem met mijn 4-motion en dat konden ze niet vinden toen is er een monteur uit Duitsland langs gekomen en die heeft het op gelost.

Conclusie: Nederlandse VWdealers ik heb er niks mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, in Nederland lijkt het de normaalste zaak van de wereld om je klandizie te bedonderen. Uit de jaarlijkse steekproef van de ANWB bij garages komen toch ook de gekste verhalen naar voren. En het serviceniveau? Die ligt in Duitsland op zo'n beetje ieder vlak hoger. Daar begrijpen ze dat 'de winkel' het best draait op loyale klanten...Maar ja, daar moet je dan wel weer moeite voor doen. Stel je voor... :?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johan,

 

is die €900,= bij de duitse dealer die ik je in een ander topic heb doorgegeven?

Andere optie. Ik heb mijn vorige auto's, audi 80 tdi en Passat tdi (3B) jarenlang in onderhoud gehad bij autobedrijf Jan Timmerman in De Wijk. Dit is geen dealer maar wel een audi/vw specialist, derhalve stukken goedkoper dan de nederlandse stealert. Je zou ook eens contact kunnen opnemen met Jos Bruyninckx in Dieverbrug. Die staat hier op het forum hoog aangeschreven. Een offerte is zo geregeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan iemand (goeie) adressen in Duitsland in kaart brengen?

 

Ben zelf nu druk op zoek naar een goede garage, heb 1 garage gebeld voor prijsopgaaf voor het volgende:

- Grote beurt

- Distributieriem vervangen

 

900 euro, daarbij kan het een hondertje meer worden als ik pech heb...

 

?? niet normaal zo'n bedragen toch voor een "simpel" werkje ...

Ik ga bij een niet-dealer, wel vag-gespecialiseerd, kostte me 550€ incl wat dichtingen en remblokken vooraan en nog wat prutsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Prijsopgaaf in Duitsland ook dik 900 euro! Echter wel een kanttekening hierbij, ze doen voor hetzelfde geld veel meer en de prijs is vooraf afgesproken!

m.a.w., als de reparatie nu een uur extra in beslag neemt, hoef ik dat niet te betalen! :)

 

Is me regelmatig bij een garage gebeurt dat ze vooraf zeggen (en inderdaad zeggen, niks op papier) oooh, kost ongeveer 500 euro, kom ik daar moet ik even 650 euro aftikken.

 

Dat soort fratsen hebben ze in duitsland dan dus weer niet :)

 

Ze zijn daar overigens uiterst vriendelijk en Nederlands praten ze niet geweldig, maar voor iemand als ik zonder talenknobbel is het prima communiceren met hun :)

 

Volgende week daar een beurt (afspraak al gemaakt) en zal hier de bevindingen zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

fantastisch, ik heb mijn dealer dus gevonden, ost friesland das ook bij mij in de buurt . jammer dat ik dit nooit eerder heb geweten.

 

dat die gasten van century in de groningen niet thuis geven verbaasd mij niks. das ook wel de meest waardeloze garage die ik ken.

bijzondere slechte service, ze kunnen daar beter fietsen gaan verkopen en repareren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben zeer benieuwd... altijd wel een beetje huiverig geweest in Nederland bij garages.

Had destijds een mazda 626 waarvan 2 stabiliatorstangen kapot waren, ik blijf het liefst altijd bij een reparatie/onderhoudt, toen dus ook. de stangen waren linksachter en linksvoor kapot, waar begint die flapdrol van een monteur met z'n slijptol in te zetten? rechtsachter en rechtsvoor... niet even controleren of goed nakijken. Gelukkig zag ik het op tijd en kon daarmee een dikkere rekening voorkomen. Maar voorzichtigheid is altijd goed!

 

Zo ken ik nog wel meer verhalen dat er ineens meer of andere onderdelen vervangen worden terwijl het niet eens nodig is... u bent gewaarschuwd :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden