Ga naar inhoud

FredRaket

Members+
  • Aantal items

    1010
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door FredRaket

  1. Dat doet me toch afvragen hoe de uitsparing in de bumper is gemaakt? Ik heb daar een vrij royale opening met een keurige afdekklep. Als ik die klep wegneem kan ik de stekkerdoos wegdraaien waarna de trekhaak gemonteerd kan worden. Inmiddels weet ik het oogje op de tast te vinden zonder daarvoor op de knietjes te moeten. Ik zou zeggen: post eens een foto zodat we een zinnig oordeel kunnen vellen.
  2. Ik heb een dergelijke trekhaak onder mijn Passat CC. Aan het vaste deel zit een oogje speciaal voor het breekkabeltje. Even op de knietjes ervoor en goed kijken. Het moet er zitten.
  3. Stemresultaat spreekt voor zich. Niet doen, zonde van de velg.
  4. Hier ook al een paar keer feest. Vandaag ergens in het zuiden een hardnekkige melding die na een paar pogingen pas weg was. Gaf ook gelijk Motorstorung Werkstatt en sloeg direct weer af...... Morgen (straks ) maar eens naar de dealer. Begin nu langzaam wat meer van dit soort ongein te krijgen....moet niet gekker worden
  5. Volgen mij kan een climatronic wel tot 10% meer verbruik leiden. Dat zou dus redelijk kloppen met wat je schrijft.
  6. Vlakke weg, 235 brede banden. Maar voor de laatste paar km heeft hij wel tijd nodig om er te komen.
  7. 211 op de Tomtom. En harder gaat-ie niet, ook niet bergaf. Lijkt begrenst te zijn op 4000rpm in 6. Is trouwens ca. 225 op de teller. Loopt dan wel 1 op 7 tot 1 op 8..............
  8. Om maar even op het topic terug te komen: inderdaad prutswerk wat ze geleverd hebben. Maar natuurlijk wel netjes zoals het opgelost wordt. Of topic: Er is tegenwoordig voor de nieuwe Passat een wegklapbare trekhaak leverbaar. Ik neem aan handmatig, maar dan nog. Ik heb er ook eentje besteld op mijn opvolger, dat leek me makkelijker dan een afneembare En wat de schade betreft: het is niet alleen aan de eigen auto dat de trekhaak voor aanvullende schade kan zorgen, vergeet ook niet de schade aan de auto die van achter op je klapt. De uitstekende trekhaak zorgt ook daar voor vervelende schade. Eigen schuld meestal, maar toch.
  9. Dank voor de hulp. Op jullie aanwijzing heb ik inderdaad de kabels van cilinder 2 en 3 gewisseld waarmee ook het probleem inderdaad van cilinder wisselde Na eerst als eens een setje nieuwe bougies te hebben aangeschaft nu ook maar eens fors geïnvesteerd in nieuwe kabels, verdeelkap en rotor en hij loopt weer als een zonnetje DUS: hartelijk dank voor de adviezen!
  10. Bedankt voor de tips. Kan ik de bougie eruit laten tijdens het lopen om de vonk te bekijken? Ik kan er eventueel een oude in draaien om de cilinder dicht te houden. Is er geen lengteverschil in kabels die ik in de gaten moet houden? Als ik dit geprobeerd heb laat ik weer van me horen.
  11. Hallo mensen, Via deze weg wil ik toch eens kijken of ik gebruik kan maken van alle technische kennis die hier aanwezig is. Dit is mijn probleem: Mijn vrouw rijdt in een Seat Cordoba uit 1998 met een 1.4 benzinemotor. Motorcode is AEX. Deze loopt beroerd. Als ik het zo hoor zou ik zeggen op 3 cilinders ipv 4. Ik heb inmiddels de bougies vervangen en het gasklephuis schoon gemaakt. Dat heeft niet heel veel soelaas gebracht. Het lijkt er wel op dat het erger wordt nu het buiten zo vochtig is. Wat heb ij geconstateerd: bij de tweede cilinder, gezien vanaf vliegwielkant, maakt het voor het beroerde lopen niet uit of ik de stekker van de injector eraf trek of dat ik de bougiekabel eraf haal. Bij alle andere cilinders gaat de motor slechter lopen als ik datzelfde kunstje uithaal. Het toerental is op zich normaal, auto stinkt wel naar benzine. Met name uit de uitlaat. Heeft er iemand een idee in welke richting in moet zoeken? Als ik het red met een setje nieuwe bougiekabels is het nog een keer te doen. Maar wat als het de injector blijkt te zijn? Zijn er nog ander boosdoeners? Als het de injector blijkt te zijn, heeft iemand dan nog goede tips met betrekking tot de demontage? Alvast bij voorbaat dank voor jullie suggesties en hulp.
  12. Grootegast........is dat niet in het buitenland dan Nooit geweten dat ze daar Nederlands spraken
  13. Yep, nieuw geleased. De laatste 2 weken hoorde mijn vrouw wel wat in de stoel maar voelde verder niets. Dus het is vrij recent. Maar waardoor???
  14. Gisteren, tijdens het schoonmaken van het inwendige van de auto ( oftewel stofzuigen en zo) een best wel verbijsterende en ook wel gevaarlijke ontdekking gedaan: de 4 bouten van de bijrijderstoel zaten niet vast!!! De stoel stond dus eigenlijk min of meer los in de auto!!! Je wilt er niet aan denken wat er gebeurt als je een ongeluk krijgt. Goede kans dat de bouten breken en de stoel inclusief passagier een eigen leven gaat leiden Uiteraard direct naar de garage gereden en ondanks het tijdstip (15.15 op zaterdagmiddag) ben ik keurig geholpen en zijn de bouten vast gedraaid. Ze hebben zelfs het stadslicht nog voor me verwisseld Dat was intussen ook kapot gegaan. Mijn grote vraag is nu (want die konden ze bij de garage ook niet beantwoorden): Hoe is het mogelijk dat bij een auto van nog geen 3 jaar oud de bouten los zitten van een stoel die het grootste deel van de tijd niet wordt gebruikt? Of misschien iemand die dezelfde ervaring heeft? Ik hoor het graag.
  15. Altijd doen, spul licht er toch af. En inderdaad de spanrollen ook. ik heb het laatst andersom gedaan. Bij de directieauto was de waterpomp naar zijn grootje en toen heb ik bij het vervangen ook maar de distributieriem meegepakt. Daar was ook al 8 of 9 jaar niet meer naar gekeken...... Geen overbodige luxe dus
  16. Heb je helemaal gelijk in. Dus: wie-o-wie heeft er ook problemen met zijn radio ontvangst? Ik vind het echt waardeloos! Uiteraard is er volgens de dealer niets aan de hand...... totdat je er bij iemand specifiek en apart naar vraagt. Ben je ineens niet de enige....
  17. Dat kan kantuurlijk ook. Waar zit je aan te denken? Durf het bijna niet te zeggen..... Ik heb al met verlekkerde blikken zitten kijken naar de 508 SW, en dan de Blue Lease Premium uitvoering met 163pk diesel en handbak.
  18. Dan is er toch echt iets niet in orde. De Passat is met afstand de auto waarin ik de beste ontvangst ooit heb gehad. Heb wel altijd een toestel met 2 Fm antennes gehad, dan is het mogelijk om gebruik te maken van de zgn diversity techniek die voor een verbeterde ontvangst zorgt. Misschien tijd om naar een ander toestel te kijken en de tweede FM antenne in te bouwen. of een andere auto.......
  19. Ik heb er nog nooit een fatsoenlijke radio ontvangst mee gehad. Qua radio ontvangst is de Passat met afstand de slechtste auto die ik ooit heb gehad. En dat is jammer want op zich is de standaard installatie qua geluid helemaal niet slecht.
  20. Nog geen problemen gehad met de autohold. Wel wil het inderdaad voorkomen dat de blokken wat plakken als de auto net is gewassen. Werkt overigens super, die autohold. goed hè, zonder spelfouten
  21. Al eens geprobeerd wat er gebeurt als je de auto andersom zet? Dus met de voorkant omlaag?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden