Ga naar inhoud
  • 0

Velgbouten en speling


ridouan

Vraag

Weet iemand toevallig wat de speling is tussen wielnaaf en remschijf bij een 3BG, ivm. montage velgen?

 

In de handleiding van m'n velgen staat namelijk dat er er (M14x1.5) 27mm bouten gebruikt moeten worden. Zouden 28mm (of zelfs 28.5mm) bouten ook gebruikt kunnen worden zonder schade op te lopen?

 

Is 't trouwens ook mogelijk om zonder problemen kortere bouten te monteren (dus bijv. 26mm of 26.4mm ipv 27mm)?

Link naar bericht
Delen op andere sites

8 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Helemaal mee eens, normaal gesproken kun je beter voor iets langer gaan dan voor iets korter, maar met name op de vooras van de 3B/3BG loop je al heel gauw vast met te lange bouten. Het wiel draait dan niet meer vrij rond. In dat geval moet je dus naar een maatje korter. Let ook op het pasvlak van de velgen, conisch of bolconisch.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
Maak nou eens rap een keer een paar foto's van die mooie velgen onder je passat, wat duurt dat toch lang!!!! ;-)

 

Hehehe... Zit nog te wachten op m'n velgwax, plus stiekem vind ik 't zonde om ze vuil te laten worden onder de auto, maar ja thuis aan de muur hangen is ook niet de bedoeling ;)

 

Afgezien dat ik het nut van slotbouten niet inzie, is het niet zo'n probleem als één bout iets korter is, maar het verschil moet niet te groot worden ivm mogelijk kromtrekken van de naaf.

 

Als ze echt willen kunnen ze gewoon de hele auto meenemen, maar ja, je moet wat... ( en Amsterdam is nou niet echt de stad met de minste criminaliteit in NL...)

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Een gelegenheidsdief heeft niet standaard middelen bij zich om een auto op te krikken en een paar bouten los te halen. Als het gebeurd, dan is het met voorbedachte rade en heeft de persoon de juiste middelen bij zich.

 

Hoor trouwens weinig over het stelen van velgen, tegenwoordig is het zoals je zelf al zegt de complete auto en is elektronica (airbags, navi, etc) roofgoed geworden.

Link naar bericht
Delen op andere sites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden