Ga naar inhoud

m@rcel

Members+
  • Aantal items

    1027
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door m@rcel

  1. Heb je zelf al eens gereden met een passat met 288 mm remmen en met 312mm remmen? Het is niet een gevoel, het is duidelijk merkbaar. Grip van de band maakt zeker verschil en is de beperkende factor. Dat merk ik ook als ik met winterbanden rij, ik moet dan eerder beginnen met remmen als met de zomerbanden. Zoals ik al eerder aangaf is met name met hogere snelheden het verschil duidelijk merkbaar. Op hogere snelheden moet je erg hard remmen wil je de grip verliezen met de banden. Met name op dat soort momenten maakt meer remvermogen een verschil. Stel dat je met 288 mm remmen op 80% van de maximale grip van de banden zit bij snelheden tot 60km/uur komend van hogere snelheden, dan haal je met grotere remmen 90% van de maximale grip en dat maakt de remweg korter in de periode van de hoge snelheid teruglopend naar 60 km/uur. En de duur van het maximale remvermogen van grotere remmen is langer door de betere koeling. Ik heb ook een Golf IV met 280mm remmen en daarmee moet ik eerder remmen op hogere snelheden als met de passat. Ik heb het dan niet over 50 meter, maar schat zo in dat het toch een meter of 25 is dat ik eerder begin met remmen. Met beide auto's rij ik met hetzelfde type band, Continental Sport Contact 5. Een ander voordeel van grotere remmen is dat de stabiliteit van de auto beter is, de auto is minder nerveus. Ook remt de auto beter met aanhanger. Overigens is het ingrijpen van ABS geen goede graadmeter, daarvoor spelen te veel factoren mee. Denk aan wieldruk (bij volle lading hebben de wielen minder tractie), verplaatsing van het zwaartepunt naar de voorzijde van de auto tijdens hard remmen (stugge vering), etc.
  2. Een 130pk 3bg heeft met 288mm remmen minimale remvermogen. Je kunt theorieën genoeg aanhalen, maar ik heb zelf de aanpassing doorgevoerd naar 312mm en merk duidelijk verschil in remkracht bij dagelijks gebruik (normaal remmen). De auto remt nu zoals het zou moeten, 312mm zou standaard moeten zijn. Met name op de snelweg (hogere snelheden) is het verschil in remvermogen duidelijk merkbaar.
  3. http://www.weitecshop.de/index.php?mg=2 ... t_filter=1 Ik heb mijn vraagtekens bij dit soort 'oplossingen'. Net zoals je zonder aanpassingen aan de dempers gaat verlagen, lijkt mij verhogen met standaard dempers ook niet ideaal. Nu denk ik wel dat het probleem minder groot is als met verlagen, maar je blijft zitten met het verkeerde werkgebied van de dempers.
  4. En dan natuurlijk ook beide achterveren vervangen, anders heb je onderling ook verschil op dezelfde as.
  5. KW streetcomfort is veruit de meest comfortabele schroefset, ook ten opzichte van vaste sets.
  6. Rustig maar, reageer je ook zo in het verkeer? Uiteraard geeft de persoon zelf gas en bepaalt zelf met welke snelheid hij/zij gaat rijden, maar je kunt zoiets ook motiveren en iemand mee trekken naar een hogere snelheid en dat is waar het hier nu om gaat. Bewust harder gaan rijden omdat je weet dat verderop een flitspaal staat met als doel degene die achter je rijdt een (hogere) boete te geven. Het wordt nog gekker als je daarbij de motivatie gaat gebruiken dat het om de veiligheid van je gezin gaat. Dan ga je niet gas bijgeven en spelen met iemand op hoge snelheden, maar je gaat een dergelijke situatie juist ontwijken.
  7. Inderdaad Eddy, als de veiligheid zo belangrijk is, dan negeer je de uitlokkers.... Vindt het ook een klere streek om iemand express een boete te bezorgen.
  8. De 18 inch zomerwielen afgelopen winter verkocht en rij de winterbanden op de 17 inch phoenix velgen op (duurt niet lang meer, zit rond de 4mm) en ga dan zomerbanden op de phoenix monteren. Zoals ik er nu over denk komt er bij mij geen winterbanden meer op en 17 inch is mij groot genoeg. Dat wil zeggen, ik ga daarbij uit dat de wangen van de zomerbanden stukken stijver zijn als die van mijn huidige winterbanden. Nu alleen nog bedenken welke zomerbanden, de Conti CS of Michelin PS of misschien de Vredestein Vorti.....
  9. Wat ik begrijp van Jos van JB autoservice verlaagt KW tegenwoordig de voorzijde meer (of de achterzijde minder) om de klacht van het "in de kont hangen" te verhelpen. Ik heb het zelf nog niet gezien hoe dat staat.
  10. Een schroefset is alleen zinvol als je zelf de regie wilt hebben over demping, stugheid, mate van verlaging en stuurgedrag van de auto. Een vaste set is een mooi compromis tussen sportiviteit en comfort met een nette verlaging. KW heeft een mooi overzicht gemaakt van de mogelijkheden, waarbij de prijs is uitgezet tov de dynamiek van hun onderstellen.
  11. Ik heb met beide gereden en H&R is stugger, meer zeg ik ook niet
  12. Dat is niet zo moeilijk, dat is Eibach. H&R is stug en AP komt niet in de buurt van de kwaliteit van Eibach.
  13. Pro kit is een demper-veren set voor zover ik weet. http://eibach.verlagings-veren.nl/conte ... o-Kit.html En een hele fijne kan ik je melden!!!!! De pro-kit zijn de veren, de B12 pro kit is de complete set met schokdempers. http://eibach.verlagings-veren.nl/conte ... o-Kit.html
  14. De afgebeelde velg is voor een 3bg en die heeft een ET waarde van 37. De 3C heeft een ET waarde van 45 wat zou inhouden dat het wiel 8 mm naar buiten komt te staan. Hoe lager de ET waarde, des te meer een wiel naar buiten komt te staan.
  15. Perfect is het niet, maar de combi lijkt mij wel mogelijk. Bilstein is een erg goede demper, maar de B4 schokdemper is niet speicifiek bedoeld voor het verlagen (vervanger van OEM demper), daar is de B8 voor gemaakt. De Eibach verlagingset verlaagt niet zo veel, dus daarom zal het wel gaan. En wat Fai zegt is belangrijk, de achterste dempers vervangen door de B4 dempers!
  16. m@rcel

    Wielhanger

    Ik gebruik het apparaatje zelf niet. Ik steek 1 bout door 1 van de gaten van de velg en zoek dan het gat op de naaf op, als je een beetje goed kijkt mist het vaak maar een paar mm en kun je met de hand de bout een paar slagen geven, waarna ik met de luchtsleutel de bout verder aandraai. Daarna uiteraard met de momentsleutel alle bouten even nalopen. Overigens werkt een luchtsleutel erg prettig en ben je veel sneller klaar. Voor een paar tientjes bij karwei/gamma/praxis heb je zo'n ding en het scheelt bijna de helft qua tijd in het wisselen van de wielen. Die dingen hebben ook niet zo'n kracht (icm een hobby compressor), zodat je de bouten niet met te veel Nm vastdraait. Nadeel is dan weer wel dat je meestal de bouten ook niet los krijgt. Je moet eerst het wiel op de grond laten staan, de bout een beetje losdraaien, dan de auto omhoog krikken waarna met de luchtsleutel alle bouten los gedraaid kunnen worden.
  17. Misschien komt het omdat een band met een hogere wang meer inveert...
  18. Als je met de originele sportline het probleem niet hebt gehad, dan vraag ik me af of je wel de juiste set hebt gekregen (asbelasting). De sportline is al niet het meest stugge onderstel, dus als je daar de problemen niet mee hebt gehad, dan klopt er waarschijnlijk iets niet.
  19. Schokdempers wijzigen meestal niet, de dikte van de ronding van de veer is een paar mm dikker/dunner.
  20. Onder mijn Golf 4 heb ik aan de voorzijde voor korte tijd gereden met een veer met een hogere asbelasting als nodig en dat kon ik goed merken, de voorkant veerde niet goed in. De auto was te hard aan de voorzijde met als gevolg een stuiterende voorzijde wat ik niet prettig vond rijden. De veerdikte van de veer met de juiste asbelasting was maar een paar mm dunner, maar ik was verrast door het verschil in rijden. Dit was met een KW onderstel, dit hoeft niet van toepassing te zijn op een koni onderstel. Ik kan daar niet over oordelen omdat ik er A niet mee heb gereden en B op papier niets kan vinden wat het verschil in onderstellen is.
  21. Het artikelnummer van de verlagingset is voor de sedan anders als voor de variant, er zit dus wel verschil in. Helaas kan ik niet zien wat het verschil is. Ik ga ervan uit dat de veer stugger is, omdat een variant zwaarder is en het laadvermogen is vaak iets hoger. http://www.efkaimport.nl/Koni_assortiment/index.php Als je een te stugge veer aan de achterzijde monteert, dan wordt de achterzijde te hard wat zorgt voor minder grip en dat is iets wat je zeker niet aan de achterzijde wilt hebben.
  22. Wat is de afstand hart wiel-spatbord rand aan de voorzijde en achterzijde?
  23. m@rcel

    Passat

    Kijkend naar de afbeeldingen die KW plaatst bij de producten, dan wijkt de achterveren van de V1 duidelijk af van SC, V2 en V3. Alleen bij de afbeeldingen staat ook dat het uiteindelijk product kan afwijken van de bijgeplaatste afbeelding.... Mijn kennis over de vorm, dikte en aantal windingen van veren is te beperkt om daar iets zinnigs over te zeggen. Het zal in de combinatie demper - veer zitten waarom de vorm van de veer anders is. Ik heb ook op andere fora zitten speuren naar info hierover, maar daar zijn de meningen aardig verdeeld en het is maar de vraag wat de bron is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden