Ga naar inhoud

BlackPassat

Members+
 • Aantal items

  1495
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

Alles dat geplaatst werd door BlackPassat

 1. Er zitten ook "waterafvoertules" (tenmiste dat was bij mijn 3BG zo, bij de CC heb ik het nog niet aan de hand gehad) Deze rubberen slangetjes willen weleens dicht gaan zitten; doorprikken is vaak voldoende.
 2. IK ken je budget natuurlijk niet maar de volgende vaste waxen zijn wat mij betreft toppers: de Vonixx Native Carnauba Black Paste Wax, Angelwax Dark Angel, en de Autoglym Ultra High Definition Wax.
 3. Een mooi zwarte Passat, daar heb ik wel wat mee. Vooraf complimenten voor je werk en het resultaat. Even in het algemeen over de machine. Met een DAP500 zijn zeker goede resultaten te behalen, dat vooropgesteld, maar aan ieder machine, en de mogelijkheden daarvan, zitten grenzen. Het is een lichte machine met een -voor huidige begrippen- kleine uitslag van 8mm. Dat is een gegeven en daar zul je het mee moeten doen. Binnen deze gegevens kun je door te variëren met het toerental, de pads, en het polijstmiddel heel veel goede, maar ook slechte keuzes maken. Dan over de wax/sealant: Even vooropgesteld dat er qua functie -het beschermen van de lak tegen (weers)invloeden en het brengen van glans- weinig verschil zit tussen een wax en een sealant. Een wax is in de regel een product op basis van natuurlijke stoffen, vaak wordt Carnauba gebruikt. Een sealant wordt in een laboratorium ontwikkeld op basis van chemische (polymeer) verbindingen. Daarom is in de regel de standtijd van een sealant iets beter; je kunt namelijk heel goed tweaken waar je de eigenschappen wil hebben. Let op dit is natuurlijk niet altijd zo, een high-end wax kan zeker een goed standtijd hebben en heel veel warme glans brengen. Een sealant geeft vaak een "machinelook-glans" die het bijvoorbeeld op Daytonagrijs prachtig doet. Voor een zwarte auto zou ik een goede wax nemen, de kortere standtijd neem ik voor lief, want waxen is een klusje van niks en ik doe het graag. Verder is het goed om het verschil in paste waxen en spraywaxen te onderscheiden, ik geloof niet dat er erg veel verschil zal zitten in de werking/functie, maar sommigen sprayen nu eenmaal liever dan anderen. Dit zijn natuurlijk algemeenheden, er zullen best situaties en lakken zijn waarop het net iets genuanceerder ligt, maar als basis is het een nuttige start.
 4. Veel plezier met de nieuwe koets Jaap. "virtuele cockpit" vorige week was ik nog op zoek naar de term voor deze functie. Dankje.
 5. Mooie tip @Rmenhe Ik weet zelf hoe vervelend het is om een defect niet opgelost te krijgen. Bij mij was het een raar geluidje uit de achterkant van de carrosserie. Hier in mijn verhaal is het nog wel terug te lezen. De aanhouder wint, hopelijk hebben andere forumleden wat aan je oplossing
 6. Geen idee of het hier in dit topic past, maar ik kwam een aanbieder tegen op Marktplaats die van zijn spulletjes af wil. Autogerelateerd uiteraard. Allerlei autoblaadjes en ander spul, waaronder een Passat Modelletje. Leuk om even rond te struinen en wie weet zit er iets bij. https://www.marktplaats.nl/q/hvspelde/ Als het van de moderatoren niet mag dan verdwijnt het vanzelf neem ik aan
 7. "smal" is natuurlijk maar een relatief begrip. Mijn winterset is ook smaller dan mijn zomerset, ik vind dat helemaal niet erg. Qua grip is het natuurlijk zo dat je met smallere banden méér druk per vierkante centimeter hebt (even uitgaande van verder gelijkwaardige banden) en daardoor dus theoretisch meer grip.
 8. Welkom op het forum. Hier een 1.8 uit 2009 met 190dkm géén distributieproblemen, geen olieverbruik. Wél altijd liefdevol en goed onderhoud bij @Tasmo
 9. Ik ben even in mijn oude verhaal gedoken omdat ik zo de gevraagde gegevens niet op kon lepelen. Dan zie je dat dergelijke zaken altijd langer geleden zijn dan je zou denken. Nu in jouw topic de DSG Mechatronic voorbij komt is het voor jou misschien handig om mijn verhaal toch maar even door te lezen. De mechatronic is vervangen in 2015 (bij km-stand 95k) en de DSG-tuning was in 2017 (bij km-stand 122k)
 10. Ik had een vergelijkbaar probleem. Ik heb bij VAG techniek in Nuenen een DSG tuning laten doen. Wat er precies aangepast is weet ik niet tot in detail maar volgens mij zijn de schakelmomenten iets anders geprogrammeerd en er is iets aan de koppelingsdruk veranderd. Ik ben een zeer rustige rijder en het zou kunnen dat deze zelflerende bak steeds korter is gaan schakelen onder invloed van mijn rijstijl. Sinds de tuning (volgens mij inmiddels al een jaar of drie/vier geleden) geen problemen meer gehad.
 11. Prima opgelost weer door @Tasmouit Numansdorp. De sensor is vervangen en de 3BG rijdt weer als vanouds. Inmiddels 19 jaar oud maar nog steeds een feestje om in te rijden.
 12. Inmiddels is de auto uitgelezen. Inderdaad losse storingen zei de monteur. Airbagmelding is gewist en vooralsnog weg (had met lage accuspanning te maken. Er was wel een melding van de G28 sensor (motortoerentalsensor), die wordt binnenkort vervangen. Nu maar hopen dat de 3BG blijft aanslaan tot die tijd.
 13. Haha inderdaad, ik bedoel aanslaan.
 14. Sinds twee weken ook deze melding in een 3BG 2.0 20v. Dit in combinatie (?) met een Airbag Fault en slecht (en soms niet) starten. Kan er een verband zijn of zijn dit gewoon individuele storingen. Auto is van 2003 niet gek dat er af en toe wat hapert of kapot gaat.
 15. BlackPassat

  Dsg kapot?

  Poeh dat zijn pijnlijke bonnetjes zeg. Maar goed dat ie het weer doet, geniet ervan.
 16. BlackPassat

  Dsg kapot?

  In mijn Verhaal zit wel een stukje over een kapotte DSG. Helaas kan ik niet bepalen of het een vergelijkbare kwestie is. Mijn DSG is een "droge" 7 heb jij die ook?
 17. BlackPassat

  Remklauwen

  Mooie en aparte Passat heb je. Van de remklauwen zou ik afblijven, maar daarmee ben ik een uitzondering denk ik. Hooguit hamerslag grijs met Hammerite maar zeker geen groen, geel, rood, blauw of paars. Succes met je keuze.
 18. Hier kan ik misschien wat in betekenen voor de Passatgemeenschap. Zo sommigen van jullie misschien weten ben ik trainer bij de Waxworld Academy. In Zevenbergen geef ik in het pand van Waxworld een aantal trainingen over Detailing. Dat begint bij de technieken voor een goede wasbeurt incl. kleien en handmatig polijsten. Ook zijn er twee cursussen over het gebruik van elektrische polishers. In het eerste deel gaat het over de excentrische Polisher de Dual Action, in deel twee komen ook de gear driven en de rotary aan de orde. Daarnaast zijn er trainingen voor de meer gevorderde detailers: aanbrengen van een keramische coating en sanding/schuren. Ik zou me voor kunnen stellen dat ik een training geef aan een groep forummers. Vorm en inhoud kunnen aangepast worden aan de wensen van de deelnemers. @bm-ermisschien kunnen wij daar eens verder over brainstormen?
 19. Ha een enthousiaste detailer erbij in de gelederen. Altijd leuk om ervaringen te delen. Veel plezier met je DA polisher.
 20. Jee dat zijn er niet zoveel nee. Iedere 8 maanden gemiddeld een andere.
 21. Als je ruit nog in goede (lees weinig putjes etc.) is zou je een coating op je ruit kunnen proberen. Vanaf een snelheid van ongeveer 60 km/u heb je dan helemaal geen ruitenwissers meer nodig. Op mijn vooruit heb ik het ook altijd en ik heb maar zelden de ruitenwissers aan, alleen bij heel lichte motregen en lage snelheid werkt het niet omdat je dan gewoon te weinig water op je ruit hebt. CarPro Forte is een duurzame coating voor op je ruit, maar vrij lastig om op de juiste manier aan te brengen. H2Go van Angelwax werkt prima is mijn ervaring. Gaat ongeveer drie a vier maanden mee.
 22. Aangezien ik in West Brabant woon denk ik dat jij weinig hebt aan "mijn" monteur. Ik moet er overigens zelf ook 35 km voor rijden maar dat heb ik er graag voor over. Mijn monteur is Maurice van AutoTasmo in Numansdorp. Meerdere forumleden kennen hem. Over die aftapplug durf ik niks te zeggen, maar ik hoorde wel dat het opnieuw vullen een apart klusje is. Mijn DSG is overigens ook softwarematig aangepast (schakelmomenten veranderd en andere koppelingsdruk) dit is gedaan bij VAG Techniek in Nuenen.
 23. Ik heb zeker niet de pretentie een expert te zijn dat vooropgesteld. De opmerking dat je "niks aan een DSG7 hoeft te doen" vertelde de lokale dealer ook. Advies kan en wil ik niet geven maar ik kan je wel vertellen wat ik met mijn DSG7 (CC TSI 1.8 MY 2009) heb gedaan. Bij 60dkm heb ik de olie uit het bakdeel (inderdaad de koppeling is droog en daar valt niks aan te doen) laten verversen. Bij 90dkm is wegens een terugroepactie de olie bij een dealer vervangen. Het zal er niks mee te maken hebben maar een dag later reed de auto niet meer. De Megatronic was kapot en is vervangen (onder coulance, heel netjes). De CC auto heeft nu 160 dkm gelopen en bij de volgende beurt in mei of juni wordt de olie weer ververst.
 24. En die BT module inclusief piepschuimombouw en een complete kabelboom heb ik dan weer liggen. voor het serie/versienummer zou ik even moeten kijken.
 25. Verschrikkelijk man. Ik woon redelijk in de buurt en ben altijd superalert op Volkswagens cq. Passats. Op welke kenmerken moet ik letten? Edit: ik heb je andere post gezien, laat maar. Ik zal goed opletten in de buurt. Sterkte.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden