Ga naar inhoud

HH Bos

Members+
 • Aantal items

  47
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

HH Bos won de laatste dag op mei 11

HH Bos had de meest gelikete inhoud!

Over HH Bos

Profile Information

 • Plaats
  Zwolle
 • Naam
  Henkdrik Bos

Overige

 • Auto
  Passat Variant B8

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HH Bos's Achievements

13

Community reputatie

 1. Update, de auto bleef na de dealer-update goed functioneren. Echter, origineel rijdt half niet zo fijn als met de software van JD-Engineering. In goed overleg heeft JD de software er weer in geladen en perfect hoor! Wát een verschil weer. Kan ook niet anders zeggen dat naast de software, de service welke JD levert uiterst goed is!
 2. Nou meteen maar aangepakt. Wisselen stuur is gemakkelijk, op stap 1, het los krijgen van de airbag, nagelaten. Nadat ik de accu weer had aangesloten 1 grote kerstboom op het dashboard. Storing lane-assist, ACC, bandenspanning, Side-assist, Park-assist, start/stop, etc. Flippers werkten meteen. Na een stukje gereden te hebben de auto uitgezet en opnieuw gestart. Deel van de storingen weg, maar ACC en Lane-assist bleven opkomen. Na 5 minuten gereden te hebben de auto uitgezet en nogmaals gestart, waarna alle storingen waren verdwenen 👍🏼 Nu dus een volledig werkend systeem en flippers zonder programmeren of iets dergelijks.
 3. Waar Google je op? Heb al wat gezocht maar kan nog niet vinden wat jij aangeeft.
 4. Ja voordat ik de stekkerverbindingen loskoppel, ontkoppel ik de accu. Pas nadat alles weer is teruggeplaatst zal ik deze weer aansluiten.
 5. Wow dat zou helemaal gaaf zijn. Ik monteer hem woensdag en zal hierin terugkoppelen wat de uitkomst is. Dank voor je reactie.
 6. Wie kan, tegen vergoeding, de flippers in mijn Passat B8 in VCDS actieveren/programmeren? Ik woon in regio Meppel.
 7. Flippers wel een optie dan vind ik. Ken jij iemand die dit kan programmeren?
 8. Ah dan vervalt die zoiezo want als het niet gemakkelijk kan dan vind ik het overbodig.
 9. Dank voor jullie reactie. Ik weet dat het met de pook ook kan en dat het deels een overbodige functie/gadget is. Omdat ik nu toch een nieuw stuur wil, maakt het qua kosten niets uit en zou je kunnen stellen waarom niet. Enkel bij rijden met een aanhanger schakel ik nogal eens manueel en dan is de stuurbediening wel een leuke extra. Moet er in de software ook iets aangepast worden of is het plug and play? kan er ook een krijgen met stuurverwarming. Iemand daar ervaring mee bij toepassen in wagen welke zonder deze optie is geleverd?
 10. HH Bos

  B8 DSG flippers mogelijk?

  vraag: kan ik naderhand flippers laten functioneren op een B8 DSG die zonder flippers is geleverd? Mijn huidige stuur heeft wat kleine slijtageplekjes. ook rijd ik met enige regelmaat met een kar en daarbij zijn de flippers erg wenselijk. Ik zou een nieuw stuurwiel willen kopen en dan het liefst met flippers. Al even op forum gezocht, maar vind niets over de B8. (Huidige stuur is al wel multifunctioneel, maar enkel geen flippers) Iemand ervaring?
 11. HH Bos

  Bruine automatten

  Vandaag van 2 VW dealers te horen gekregen dat de bruine matten niet meer leverbaar zijn.. best raar gezien de auto nog geen 5 jaar oud is... op EBay staat helaas ook niets te koop. Iemand nog suggesties?
 12. HH Bos

  terugroepactie

  En hoe rijdt de nieuwe software? Of heb je geweigerd?
 13. V-Power tanken schijnt ook een goede bijdrage aan minder roetvorming te zijn.
 14. dit filmpje op YouTube laat het springen van rpm in 5e zien bij een Skoda.
 15. Een update en hopelijk herkent iemand dit probleem, of kan bevestigen dat dit zo hoort. nav het springen van de RPM naald met name in 5e versnelling, laag in toeren, in vooral koude conditie, de auto laten tunen door JD-Engineering. Motor en bak. Na aanpassingen rijd auto fijner, maar probleem werd langzaam erger. Echt grote sprongen en slip in RPM 3e, 5e en ook 7e. Koppelings-set laten vervangen bij specialist, tezamen met de bak-olie. Helaas bleef probleem bijna onverminderd aanwezig zodra er vermogen gevraagd werd. Zonder vermogen te vragen schakelde de bak goed, op enkel een hupje in RPM tussen 3 & 4. Op verzoek van mij garage terug naar JD-Engineering om de software van motor en bak weer naar origineel VW te zetten. JD gaf aan dat ze de bak/koppeling ook opnieuw hadden in-geleerd. Na dit bezoek rijdt de auto weer als bij aanschaf: Schakelt goed in alle versnellingen, enkel kleine sprongetjes in RPM in 5e versnelling, vooral in koude toestand. Nu is de vraag, is dit normaal? Of wellicht mechatronic? 12 April gaat de auto ook nog naar de dealer omdat er een terugroep actie schijnt te zijn voor dit voertuig waarbij deze nieuwe software krijgt. Weet iemand wat dit inhoudt? Dealer kon het niet exact uitleggen..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden