Ga naar inhoud

HH Bos

Members+
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

HH Bos won de laatste dag op mei 11 2021

HH Bos had de meest gelikete inhoud!

Over HH Bos

Profile Information

 • Plaats
  Zwolle
 • Naam
  Henkdrik Bos

Overige

 • Auto
  Passat Variant B8

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HH Bos's Achievements

13

Community reputatie

 1. Het is ook erg lastig te zien op het filmpje wat ik bedoel hoor. Maar je voelt duidelijk dat de koppeling nog aan het aflaten is, terwijl dit van de 4 naar de 5 instant gaat. De prestaties van de DSG zijn niet constant. Soms perfect en soms ook beetje twijfelend/traag of met sprongetjes in rpm. Het is nog niet ernstig te noemen, maar het neemt voor mij rijgenot weg. vwb het motor vermogen, dat heeft JD netjes gedaan Tot 150pk en 326nm op de bank getuned. Rijdt soepel en comfortabel qua vermogen. Benieuwd of er hier personen zijn die ervaringen hebben met bedrijven die mechatronics vervangen. En of deze personen mijn klachten herkennen.
 2. Zie trouwens dat ik deze vraag heb aangemaakt in 3C ipv 3G 🤦🏼‍♂️ deze kan ik zelf niet verplaatsen naar juiste topic?
 3. HH Bos

  Verbruik 1.6tdi

  Ter vergelijking/info Mijn 1.6TDi uit 2016 rijdt gemiddeld 1 op 17 in de winter, met winterbanden 17inch. Betreft gecombineerd gebruik, met gemiddelde rijstijl en aan de pomp gemeten. Afgelopen zomer met zomerbanden op 17inch zat ik rond de 1 op 18 aan de pomp. Met langere afstanden naar 1 op 19.
 4. En nog een filmpje van het loslaten van het gas en daarna weer indrukken op de snelweg.
 5. Filmpje gemaakt van het gedrag bij schakelen van 3 naar 4 versus 4 naar 5. Met geluid goed hard aan hoor je de vertraagde ontkoppelingsprocedure (zoals ik het interpreteer)
 6. Ik heb 3 klachten over de huidige DSG. - Wanneer ik plots mijn voet van het gas af haal, schiet de toerenteller even omhoog. Vaak merkbaar op de snelweg. - De DSG schakelt niet altijd even snel. Met name van de 3 naar de 4 duurt merkbaar langer met ontkoppelen. Van de 4 naar de 5 gaat dan wel weer super snel. - In koude conditie (eerste 15min) merk ik dat met name in de 5e versnelling de toerenteller een heel klein beetje kan “springen” wanneer ik optrek. In warme conditie is dit compleet verdwenen ook onder volle belasting. Heb gehoord dat dit ook aan de nieuwe koppelingsplaten kan liggen. Deze zouden harder zijn om slijtage tegen te gaan. Aanvullende info: April 2021: Nieuwe koppelingset geplaatst Zowel de DSG als de motor zijn voorzien van JD software.
 7. Beste Allen, De mechatronic van mijn DQ200 vertoont lichte kuren en wil deze laten vervangen. Welk bedrijf zouden jullie op basis van ervaringen aanbevelen om je mechatronic te laten vervangen? Ik hoor goede verhalen over Hong Paul en kom ook vaak TVS/DSG dokter tegen.
 8. Update, de auto bleef na de dealer-update goed functioneren. Echter, origineel rijdt half niet zo fijn als met de software van JD-Engineering. In goed overleg heeft JD de software er weer in geladen en perfect hoor! Wát een verschil weer. Kan ook niet anders zeggen dat naast de software, de service welke JD levert uiterst goed is!
 9. Nou meteen maar aangepakt. Wisselen stuur is gemakkelijk, op stap 1, het los krijgen van de airbag, nagelaten. Nadat ik de accu weer had aangesloten 1 grote kerstboom op het dashboard. Storing lane-assist, ACC, bandenspanning, Side-assist, Park-assist, start/stop, etc. Flippers werkten meteen. Na een stukje gereden te hebben de auto uitgezet en opnieuw gestart. Deel van de storingen weg, maar ACC en Lane-assist bleven opkomen. Na 5 minuten gereden te hebben de auto uitgezet en nogmaals gestart, waarna alle storingen waren verdwenen 👍🏼 Nu dus een volledig werkend systeem en flippers zonder programmeren of iets dergelijks.
 10. Waar Google je op? Heb al wat gezocht maar kan nog niet vinden wat jij aangeeft.
 11. Ja voordat ik de stekkerverbindingen loskoppel, ontkoppel ik de accu. Pas nadat alles weer is teruggeplaatst zal ik deze weer aansluiten.
 12. Wow dat zou helemaal gaaf zijn. Ik monteer hem woensdag en zal hierin terugkoppelen wat de uitkomst is. Dank voor je reactie.
 13. Wie kan, tegen vergoeding, de flippers in mijn Passat B8 in VCDS actieveren/programmeren? Ik woon in regio Meppel.
 14. Flippers wel een optie dan vind ik. Ken jij iemand die dit kan programmeren?
 15. Ah dan vervalt die zoiezo want als het niet gemakkelijk kan dan vind ik het overbodig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden