Ga naar inhoud

HH Bos

Members+
  • Aantal items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

HH Bos won de laatste dag op mei 11 2021

HH Bos had de meest gelikete inhoud!

Over HH Bos

Profile Information

  • Plaats
    Zwolle
  • Naam
    Henkdrik Bos

Overige

  • Auto
    Passat Variant B8

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HH Bos's Achievements

14

Community reputatie

  1. Helder, zelfs de accu vervangen kan niet meer zonder laptop . Ik ga een afspraak inplannen voor vervanging.
  2. Ai, het is dus niet een klusje die ik zelf kan uitvoeren?
  3. Daar heb je ook een punt vwb de 5 jaar. Ik ga gewoon een nieuwe bestellen en monteren. Dan zie ik daarna wel of er nog storingen komen. Baat het niet, schaadt het niet.
  4. De accu is nu ongeveer 5 jaar oud. Het start/stop systeem is in 2021 uit-geprogrammeerd door JD, dus daar kan ik helaas niets aan merken. Tijdens de start valt de spanning van de accu maximaal terug naar 10,2V. Dat is ook niet extreem laag. Ik zal de accu vannacht eens aan de lader koppelen en morgenvroeg de spanning meten. Als de accu op 60/70% blijft presteren qua voltage, kies ik er wellicht voor deze vroegtijdig te vervangen. Had gehoopt dat de “storingen” welke ik ervaarde, door anderen ooit ook te linken waren aan een matige accu. Dat zou een vroegtijdige vervanging financieel soiezo rechtvaardigen
  5. HH Bos

    Vibratie dsg dq200

    Extra tip, laat meteen 2-massa vliegwiel vervagen. Hong Paul gaf mij aan dat deze bij de DQ200 ook voor problemen kan zorgen
  6. Dag allen, Alweer even geleden en zal de uitkomst van bovenstaande delen. Hong Paul herkende de klachten mbt het los laten van het gas en springen van RPM meteen. Hij gaf aan dat dat een defect was welke verholpen kon/moest worden. Het verschil in snelheid van schakelprocedure tussen even- en oneven gangen is een producteigenschap, jammer. Tot slot het “fenomeen” microslip. Dit is deels een producteigenschap, maar de mate waarin dit voorkomt niet. Ik heb besloten de mechatronic te laten reviseren door Hong Paul en de wissel van deze is uitgevoerd door JB Autoservice. Super geregeld allemaal overigens. De sprong in RPM bij los laten gas is compleet verdwenen. De microslip was na reparatie extreem verminderd tot bijna verdwenen. Nu, enkele maanden later, weer meer merkbaar, wat dus blijkbaar normaal is. Voor mij persoonlijk is de DQ200 een slecht presterend product van zéér matige bouwkwaliteit en duur in “onderhoud”. De producteigenschappen blijven mij irriteren, ondanks kosten (duizenden euro’s) nog moeite die ik er in heb gestopt. Ik heb geen ervaring met de andere DSG-generaties, maar vergeleken met de C-klasse uit hetzelfde bouwjaar is de DQ200 zwaar onderontwikkeld qua schakelgedrag en comfort. Ik ben erg tevreden over de diensten van JB en Hong Paul en ben dankbaar dat ze mij zo goed geholpen hebben. Aanrader! Voor nu blijf ik genieten van de vele overige eigenschappen waarover de Passat gelukkig ook beschikt. Daarnaast geeft het een goed gevoel dat ik weet dat irritaties die ik heb producteigenschappen zijn, en me geen zorgen om hoef te maken.
  7. Na een uur rijden zou een nieuwe accu 12,7v moeten zijn. Dat na een nacht stilstand het voltage bijna gelijk gebleven is, geeft mij aan dat er geen extreem sluipverbruik aanwezig is.
  8. Hoi Wulfke, Ik meet nu, na nachtje stilstand, nog steeds 12,36/12,35v. Dat zou betekenen dat de accu nog ca. 70% “vermogen” heeft naar mijns inziens. Goed om preventief te vervangen gezien de voorgenoemde verschijnselen?
  9. Gisterenochtend lange rit gemaakt van ca 1 uur. Vervolgens heb ik de Fluke op de accu gezet en lees 12,36V. Bij deze meting de accu niet ontkoppeld. Dit lijkt mij aan de lage kant. Wellicht 1 cel in de accu welke niet meer optimaal is? stationair krijgt de accu 14,40v geleverd, wat prima is lijkt mij.
  10. Kunnen dergelijke vage klachten worden veroorzaakt door een matige accu conditie?
  11. Hoi Wulfke, Mijn Passat is inderdaad ook uitgerust met een af-fabriek Keyless Access System. Wel vaker loop ik na koude start nog even bij de auto vandaan om nog iets te pakken, maar nog nooit ging dan het alarm af. tezamen met de storing van vorige week dacht/hoopte ik dat iemand een patroon herkende.
  12. Beste Forumleden, Vorige week starte ik ‘ s ochtends mijn auto, zette de stoelverwarming aan, schakelde de voorruit verwarming in en haalde nog even snel een kopje koffie van binnen. Bij terugkomst (2 minuten na start) brandde het motormanagement lampje. Bij het uitlezen bleek het de “stuurhoeksensor” te zijn welke de storingsindicatie gaf. Deze storing in eerste instantie gereset. Tot op heden geen storing meer terug gekomen. Tevens werken alle functies van de auto. Vanmorgen starte ik de auto en bedacht dan de laptop nog in huis lag. Ik stapte uit en liet de motor draaien. Enkele stappen verwijderd van de auto ging plots het alarm af (optie origineel VW). Door de auto uit te schakelen en weer te starten stopte het alarm. Ziet iemand een verband tussen deze voorvallen? Wellicht slechte accu?
  13. Het is ook erg lastig te zien op het filmpje wat ik bedoel hoor. Maar je voelt duidelijk dat de koppeling nog aan het aflaten is, terwijl dit van de 4 naar de 5 instant gaat. De prestaties van de DSG zijn niet constant. Soms perfect en soms ook beetje twijfelend/traag of met sprongetjes in rpm. Het is nog niet ernstig te noemen, maar het neemt voor mij rijgenot weg. vwb het motor vermogen, dat heeft JD netjes gedaan Tot 150pk en 326nm op de bank getuned. Rijdt soepel en comfortabel qua vermogen. Benieuwd of er hier personen zijn die ervaringen hebben met bedrijven die mechatronics vervangen. En of deze personen mijn klachten herkennen.
  14. Zie trouwens dat ik deze vraag heb aangemaakt in 3C ipv 3G 🤦🏼‍♂️ deze kan ik zelf niet verplaatsen naar juiste topic?
  15. HH Bos

    Verbruik 1.6tdi

    Ter vergelijking/info Mijn 1.6TDi uit 2016 rijdt gemiddeld 1 op 17 in de winter, met winterbanden 17inch. Betreft gecombineerd gebruik, met gemiddelde rijstijl en aan de pomp gemeten. Afgelopen zomer met zomerbanden op 17inch zat ik rond de 1 op 18 aan de pomp. Met langere afstanden naar 1 op 19.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden