Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 26-09-20 in alle zones

 1. In het menu kan je laadprofielen instellen, daar zit ook bij wat de temperatuur in de auto moet zijn op de vertrektijd: op de knop “Car” drukken op je Discover Pro of Discover media, dan de e-manager kiezen en basisinstellingen selecteren. De actieradius wordt beinvloed door je vorige ritten en de buitentemperatuur, je gaf aan dat je bij je laatste ritten boven de 21 KWh/100km zat, vandaar dat de range op je dashboard lager was. Bovendien is het de laatste dagen behoorlijk fris, de maximale range haal je bij temperaturen rond de 20 graden. Als je echt twijfelt over de toestand van je batterij, dan kan de garage de SoH (State of Health) voor je uitlezen, je batterij zit nog in de garantie overigens: 8 jaar of 160.000 km. Succes, ik denk dat je batterij nog wel o.k. Is.
  1 punt
 2. aangegeven actieradius heeft altijd betrekking op je laatste rijstijl en instellingen,dus als je onzuinig hebt gereden en de kachel of auto was aan zal de actieradius hooguit 40 a 45 km aangeven. v.w.b de kachel dat is zeker waar.probeer zeker nu t wat kouder wordt altijd de auto(en automatisch dan ook de accu's) op temperatuur te krijgen vóórdat je de laadkabel hebt verwijdert.Dit doe je idd in je e-manager in je infotainment systeem,door een nieuwe "laadplaats" aan te maken,je kunt dan een dag,tijd aanmaken voor klimatiseren en laden... Dit kan overigens ook allemaal via de we-connect app,nog handiger zelfs,want als je dan besluit over bijv een half uurtje weg te rijden kun je alvast de klimatisering(kachel of airco) aanzetten.via je telefoon..
  1 punt
 3. De buitentemperatuur heeft een grote invloed op elektrisch verbruik en dus je range. De kachel heeft een max vermogen van ongeveer 5 KW, batterijcapaciteit is 9.9 KWuur, dus alleen je kachel slurpt bij lage buitentemperaturen je batterij binnen 2 uur leeg, zonder een meter te rijden..... Probeer eens je auto voor te verwarmen door een vertrektijd te programmeren en schakel dan bij wegrijden je verwarming uit door de ventilatorknop naar 0 te draaien (middelste knop tegen de wijzers van de klok in draaien). Je zal versteld staan over de range toename.
  1 punt
 4. bij auto's zit de startpool meestal gewoon voorin, NIET starten op de accu achterin, dit kan o.a. het BMS beschadigen. idd, Plus lege accu > Plus hulpaccu Min lege accu en als het kan metaal hulpaccu/auto
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden