Ga naar inhoud
  • 0

Olie lekkage


renetje6

Vraag

Zo'n drie weken geleden heeft mijn Passat 1.8 20V Turbo een onderhoudsbeurt gehad. Van de week rook ik in de auto al een olielucht. Even gekeken onder de motorkap en wat denk je?

Motorblok nat! Ik kan niet echt ontdekken waar het vandaan komt.

 

Ik vermoed dat er teveel olie is ververst. Het peil nu, na drie weken, 2cm boven max. We hebben er reeds 900km mee gereden.

Dus ondanks de olielekkage toch nog zo'n 2cm boven max.

 

Mijn vraag, is dit schadelijke voor de motor?

Is het schadelijk voor de Turbo?

Waar voert het blok nu zijn overtollige olie af?

Kunnen door teveel aan olie andere onderdelen er last van hebben?

 

Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

15 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

hij zal het er ergens uit kunnen gooien ivm een te hoge oliedruk ofzo.. dat zou misschien bij de carterventilatie kunnen gebeuren.. maar een feit is dat je sowiezo terug MOET!!!

 

 

wel gek dat er meer dan 2,5l teveel in zat.. das of ECHT DOM(6,5L olie) of ze hebben de oude olie er niet afgehaald en er nieuwe op gegooid.. iig prutswerk... en nog veel dommer.. helemaal niet gepeild dus..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Oke jongens, ik ben terug geweest. De garage stelde ook vast dat er teveel olie in zat. De olielekkage kwam volgens de monteur doordat de carterpanpakking lekte. Dit was volgens hem niet te wijten aan teveel olie en de druk die dan ontstaat. Hij heeft olie afgetapt het carterpan schoongemaakt en geadviseerd om na 4 weken terug te komen om te kijken hoe de lekkage dan is.

 

Wel heb ik het op papier vast laten leggen, dat ik ben teruggekomen met teveel olie erin. en dat het carterpanpakking lekte. Dan heb ik altijd wat achter de hand.

 

De vraag aan de kenners nu; kan de carterpanpakking gaan lekken bij teveel olie? (te hoge druk) Ik heb 900km met teveel olie gereden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

dat vraag ik me af.. ik sluit het niet uit maar ik denk het niet dat die pakking daardoor gaat lekken, er zijn nl veel zwakkere punten bij de auto waar ie de olie uit kan gooien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Breek me de bek niet open over olie lekkage,ik weet er intussen alles van!

Zie mijn topic 'klepdekselpakkingen'!

Mijn menig is als er teveel oliedruk wordt opgebouwd in de motor hij de olie er via de carterventilatie uitgooid. Dit is de makkelijkste weg voor een motor!

Ik heb ooit een zwaar opgefokte Ford escort mk4 gehad en die duwde gewoon de vuldop eraf door de overdruk! De carterventilatie van een passat wil nog wel eens verstopt zitten heb ik geleerd op dit forum en in dat geval zal de motor toch een andere uitweg zoeken om z'n overdruk te lozen!

De 18T is nogal gevoelig voor de keuze van de olie. Zorg dat je weet welke olie er ingegaan is (viscositeit) en vraag dan na bij de dealer of hier op het o zo wijze forum of ze er de goede olie ingedaan hebben! Verkeerde olie leidt onherroepelijk tot een verstopte carterventilatie met alle gevolgen van dien!

Mvg Robin

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

D'r staat ook ergens in de handleiding dat een te hoog olievolume in het blok kan leiden tot cat-verstopping.

 

Voor de turbo is het niet schadelijk naar mijn weten.

 

Kan best zijn dat de carterpakking nu lek is door die tijdelijke overdruk, zou het niet uitsluiten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb laatst ook gemerkt dat ik aannam dat er 4 of 5L (weet het nou ff niet meer) in het blok ging en die er dus min of meer al had ingegooid na het vervangen van het oliefilter..en de olie natuurlijk....wat bleek..ver over pijl....heb het teveel er wel weer gelijk uit laten lopen maar vond het wel "tricky" misschien heb ik ook iets fout gedaan bij het aftappen..

Teveel olie is bij mijn weten vooral link voor olie keringen en ik dacht ook voor klepstoters, het zal het ook wel via de carter ontluchting in de inlaat en vervolgens in de cat kunnen komen maar...pfff ..uit een carterpan pakking...ik sluit me bij Vdub aan..

maar sluit t ook niet uit..haha

Ik heb zo'n vermoeden dat de garage eerst even wil aankijken of de krukaskering blijft lekken...ook als er geen te hoge druk op staat :wink:

Als ik jou was zou ik het pijl goed in de gaten blijven houden!

Je kunt geluk hebben, ik hoop het voor je!

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden