Ga naar inhoud
  • 0

Luidsprekers inbouwen achterdeuren


BertB

Vraag

In ICE veel kunnen vinden over luidsprekers inbouwen in een 3b en 3bg maar niet bij een 3c. Ik heb alleen luidsprekers voor en wil ook graag achterin d 3c ook luidsprekers. (voor wat voller geluid en voor de passagiers)

 

Als dit afwijkt heeft iemand dan nog tips of handleidingen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

21 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

zo zou het moeten

 

achter3clb1.png

 

– Met kunststof keg -3409- bovenstuk van portiergreep -1- uit de portiergreep in de portierbekleding loswippen.

– Parkers -2- en -3- eruit draaien (1 Nm).

– Parker -4- eruit draaien (2 Nm).

– Portierbekleding onderaan met demontagetang -3392- uit de steunen losmaken.

– Portierbekleding aan de zijkanten met demontagetang -3392- uit de steunen losmaken.

– Portierbekleding loodrecht naar boven uit de ruitschacht trekken.

– Afhankelijk van de wagenuitvoering de kabelstrengen van de portierbekleding losmaken.

– Bowdenkabel -5- uit slotgreep -6- loshaken

 

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

dexter, Bedankt voor de info. Het ging mij erom of het voor een beunhaas zonder kleerscheuren te fixen is. Het gaat om een gloednieuwe auto, dus ik denk dat ik het toch maar door een paar specialisten laat doen.

 

Supervan, Voorin zit idd origineel. Als ik dit achteraf, inclusief bekabeling, door de dealer zou laten doen koste dat € 450,-. Dat werd me voor redelijk standaard luidsprekers veel te gek!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Lijkt mij ook goed te doen. M'huidige 3C heeft toevallig al voor en achter speakers, mar mijn vorige 3bg niet. Mijn delaer was verbaast dat ik geen speakers mee bestelde. Wel heb ik de originele speakers roosters meebesteld. Controleer dus of de gaatjes in je roosters van achterportieren helemaal doorgeboord zijn. Anders zal je ook andere roosters moeten bestellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Wat een gedoe voor wat geluid in de auto. :| In onze voorgaande auto's was het een kwestie van rooster losdraaien en inpluggen, radiovoorbereiding zaten al in.

Maar ja, ik moet er zelf ook een keer aan geloven. Kidz zitten soms te zeuren dat radio harder moet, aangezien zij achter niet voldoende geluid hebben... :roll:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Daarom dit topic. Mijn kinderen vragen ook voortdurend of de muziek harder mag (en het lijkt mij zelf ook mooier klinken). Ik begrijp ook niks van het feit dat een paar draadjes bij assembleren van een auto niet direct meegenomen wordt. Ik schat maximaal 6 euro materiaal en ongeveer 5 minuten werk. Nu loop je een halve dag te klieren met het risico dat je iets beschadigd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

In 1997 bestelde ik mijn Vento.

 

Op de optie-lijst was er een mogelijkheid voor aansluitingen van 8 luidspekers. (met en zonder speakers, btw)

 

Ik dacht, doen! (zonder speakers)

 

En toen, tja toen bleek het dus 4 speakers plus tweeters-aansluitingen te zijn :blink2:

 

Ik begrijp jullie teleurstelling dus heel goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik had hetzelfde, een highline zonder speakers/bekabeling achter. Destijds een optie van wat guldens (1999). Begreep ook de 1e eigenaar niet van deze "besparing". Met kidz achterin is speakers daar geen overbodige luxe.

Ff de fader gebruiken en iedereen is in de Passat tevreden.

post-2087-1423822644,9431_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Nu, dat ziet er precies hetzelfde uit als achter mijn panelen. :)

Ik heb ze dinsdag gemonteerd en vandaag de subwoofer in de kofferbak.

Ben erg tevreden ! 8)

 

Bij mij bevallen de Pioneer speakers ook goed. Het is geen wild setje maar voor mijn gebruik goed genoeg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@ hans oet twent

 

Het is anderdaad genieten. En dan bedoel ik het luisteren want het inbouwen is niet echt mijn hobby. Maargoed het zit er nu allemaal super in. Ik zijn een paar Rockford Fosgate T162C geworden. Super geluid die dingen.

 

Het ging allemaal wel een beetje hink-stap-sprong. Eerst had ik Fusion speakers ingebouwd maar deze bleken 2 ohm te zijn wat mijn radio niet helemaal slikt (beveiliging plopte na 10 minuten in) Toen naar de mediamakrt gereden en een paar JBL's gekocht. Ik had nog zo gezegd geen 2 ohm en wat zie ik thuis.... juist. Dingen weer teruggebracht en de rockford opgehaald bij de lokale auto-assecoirehandel.

 

Wat mij opvalt is dat niet de dopjes defect gaan waar de deurbekleding mee vastzit maar de houders van deze dopjes aan het bekledingspaneel. Niet echt leuk omdat deze plastic geklonken zijn. Verder is het veel klikbevestigingen loshalen en weer fatsoenlijk in elkaar zien te krijgen. Wat ik ook altijd ittitant vind zijn de korte kabels aan de connectoren achter je radio. Kun je lekker je handen open halen omdat je in zo'n gat zit te wroeten (geen commentaar graag :-)).

 

OK, eind goed al goed.

 

Trouwens, nog iemand belang bij een paar Fusion speakers? (model NV-CM65)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Gast Anonymous

Sinds kort trotse eigenaar van 2.0 FSI automaat van 7/2005. Ondanks alle opties zoals xenon bij mij ook enkel speakers voor (speakers achter leek me zo vanzelfsprekend dat ik het voor de koop niet eens ben nagegaan...). Vandaag offerte gevraagd bij VW dealer voor inbouw speakers achter : deze rekent 450,- euro inclusief inbouw (waarbij men er van uit gaat dat bekabeling niet voorbereid is). Da's fors ! Voor Ipod aansluiten op RCD300 rekent men 225 inclusief montage (met aansluiting in middenconsole i.p.v. dashboardkastje). Ben beslist geen knutselaar, dus wil inbouw uitbesteden. Wie heeft er advies hoe en waar ik in regio Eindhoven e.e.a. beter en/of goedkoper kan realiseren ? BVD, Walter

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden