Ga naar inhoud

BertB

Members
  • Aantal items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over BertB

  • Verjaardag 08-02-1971

Profile Information

  • Plaats
    Gelderland noord

BertB's Achievements

0

Community reputatie

  1. @ hans oet twent Het is anderdaad genieten. En dan bedoel ik het luisteren want het inbouwen is niet echt mijn hobby. Maargoed het zit er nu allemaal super in. Ik zijn een paar Rockford Fosgate T162C geworden. Super geluid die dingen. Het ging allemaal wel een beetje hink-stap-sprong. Eerst had ik Fusion speakers ingebouwd maar deze bleken 2 ohm te zijn wat mijn radio niet helemaal slikt (beveiliging plopte na 10 minuten in) Toen naar de mediamakrt gereden en een paar JBL's gekocht. Ik had nog zo gezegd geen 2 ohm en wat zie ik thuis.... juist. Dingen weer teruggebracht en de rockford opgehaald bij de lokale auto-assecoirehandel. Wat mij opvalt is dat niet de dopjes defect gaan waar de deurbekleding mee vastzit maar de houders van deze dopjes aan het bekledingspaneel. Niet echt leuk omdat deze plastic geklonken zijn. Verder is het veel klikbevestigingen loshalen en weer fatsoenlijk in elkaar zien te krijgen. Wat ik ook altijd ittitant vind zijn de korte kabels aan de connectoren achter je radio. Kun je lekker je handen open halen omdat je in zo'n gat zit te wroeten (geen commentaar graag ). OK, eind goed al goed. Trouwens, nog iemand belang bij een paar Fusion speakers? (model NV-CM65)
  2. Misschien overbodig maar voor het geval anderen het zelfde probleem hebben als ik. Op de volgende site is een aardige handleiding te vinden: http://www.gedemer.de/Radio/Einbau_Autoradio.htm
  3. Kijk, zoveel bereidwilligheid. Dat vind ik nou echt supertof!
  4. Je hebt helemaal gelijk. De kabel werkt als soort condensator. Een condensator gaat bij wisselstroom geleiden en bij gelijkstroom isoleren. De 0,3 Ohm Ohmse weerstand (zonder antenne aangesloten, puur kabel) is dus niet goed. De andere kabel die ik nu gepakt heb heeft misschien een andere impedantie. In mijn ogen kan dit geen kwaad. Er komt geen vermogen op de antennekabel, dus een eventuele te lage impedantie zal geen defect veroorzaken en de ontvangst is nu zeer goed.
  5. Opgelost! Een beetje onconventionele manier maar de ontvangst is top! Wat heb ik gedaan. De 0,3 Ohm weerstand leek mij het probleem. Daarom heb ik het afdekplaatje over de antenne op de achterruit eens losgetrokken. Vervolgens de kabel losgemaakt en nogmaals doorgemeten. Weer 0,3 ohm, dus er zal wel een schroef o.i.d. doorgedraaid zijn (=kortsluiting). Gelukkig zitten er twee kabels aan (1 voor radio en 1 voor GSM?) De pasringen op de connector kun je loswurmen en omzetten waardoor je eenvoudig de kabel van de GSM kunt ge(mis)bruiken voor de radio. Dit heb ik gedaan en het werkt helemaal super! Nu kan ik alleen de antenne voor een GSM niet meer gebruiken. Dit is geen probleem omdat volgens mij tegenwoordig alle carkits bleutooth zijn waarbij alleen de antenne van je mobiele telefoon zelf gebuikt wordt. De plakantenne was waarschijnlijk de volgende optie, bedankt voor de tips.
  6. Limo klopt. Dat de ingebouwde antenne geen topper is had de dealer me al wijsgemaakt, maar zo'n slechte ontvangst als ik heb is ook met een mindere antene niet normaal. Zeker als je nagaat dat de radio veel meer ontvangt als ik binnen in de auto het verbindingskabeltje omhoog houd. Bijna 0 Ohm op de mantel en kern van de antenne-connector lijkt me ook niet goed.
  7. In een 3c zitten twee antenneconnectoren die veel kleiner zijn dan een normale antenneaansluiting. Deze krijg ik dus niet op mijn radio. Één is voor de radio de ander past hij niet op (deze is voor een GSM o.i.d.?) De truc die jij voorsteld gaat dus niet lukken...
  8. Mijn Becker heeft beroerde ontvangst. Nu had ik elders gelezen dat een defecte spaningsinjector hier vaak de schuldige van is. Op mij werk lag toevallig nog zo'n ding, dus heb ik deze maar eens vervangen. Helaas heeft dit niet geholpen. Als ik de kabel (het deel met spanningsinjector) niet in de antenneaansluiting steek maar omhoog houd is het ontvangst duidelijk beter. Het lijkt dus in de auto te zitten. Nu heb ik de weerstand van de antennekabel op de connector gemeten. Deze komt op 0,3 ohm. Is dat wel normaal? (Het is eigenlijk garantie maar omdat ik 100 km moet rijden naar de dealer los ik het liever zelf op of bereid ik in ieder geval het e.e.a. voor)
  9. Je hebt grofweg 4 varianten i-pod. De i-pod nano tot 8GB flash. I-pod touch tot 16GB flash. De I-pod clasic en video, beide met harddisk. En de I-pod shuffle, maar deze laatste is geen optie omdat deze een andere aansluiting heeft. Flash-geheugen is het zelfde type geheugen als in een usb-stick. In principe ongevoelig voor schokken. De harddisk kan crashen bij schokken of veelvuldig trillen. Ik heb zelf een nano 8GB i.c.m. met een Becker radio. Ideaal! ong. 8000 minuten audio. Artiest en nummer in beeld en zeer snel navigeren (geen cd wisselen).
  10. Daarom dit topic. Mijn kinderen vragen ook voortdurend of de muziek harder mag (en het lijkt mij zelf ook mooier klinken). Ik begrijp ook niks van het feit dat een paar draadjes bij assembleren van een auto niet direct meegenomen wordt. Ik schat maximaal 6 euro materiaal en ongeveer 5 minuten werk. Nu loop je een halve dag te klieren met het risico dat je iets beschadigd.
  11. Nog even een aanvulling. Ik verwacht ook niet dat de bekabeling aanwezig is. Iemand een handleiding ergens kunnen vinden hiervoor? Ik in ieder geval niet.
  12. Volgens mij mag je wel een aantal weken over datum zijn.
  13. Smerig mooie auto. Ik zie er wat lijnen van een cls in. Alleen de achterlichten spreken me nog niet zo aan, die lijken wel wat op die andere CC
  14. Is het niet zoals bij de vorige modellen dat je wat bevestigingsdopjes in huis moet hebben omdat deze nogal eens willen sneuvelen? En kan je zonder demontagetang -3392- de boel ook loskrijgen, of waar kan je dit gereedschap kopen?
  15. dexter, Bedankt voor de info. Het ging mij erom of het voor een beunhaas zonder kleerscheuren te fixen is. Het gaat om een gloednieuwe auto, dus ik denk dat ik het toch maar door een paar specialisten laat doen. Supervan, Voorin zit idd origineel. Als ik dit achteraf, inclusief bekabeling, door de dealer zou laten doen koste dat € 450,-. Dat werd me voor redelijk standaard luidsprekers veel te gek!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden