Ga naar inhoud

Stief

Full Members
 • Aantal items

  861
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Stief

 1. Kleine correctie... volgens Rosstech is RCS geen importeur maar wel een officiële dealer/partner. Ze assembleren zelf en ze brengen idd vertaalde versie van de software uit. Rosstech heeft regelmatig trade-in acties. Bij inleveren oude kabel een flinke korting op nieuw in de VS. Maar wa's helaas niet van toepassing op de kabel via RCS. Heb een keurig mailtje gekregen met de uitleg en het advies de oude kabel te verkopen en een nieuwe aan te schaffen. Overigens heb ik de nieuwe ook weer bij RCS gekocht. Maar Duitsland is zo te zien wel goedkoper.
 2. Aha noet goed gekeken. I stand corrected [emoji846]
 3. Kan met VCDS wel aangezet worden als dat nog niet zo is. Is een submenu van het CAR menu
 4. Alleen niet in de buurt van Groningen neem ik aan [emoji846]
 5. @jaap en@ozzy dank voor de tips. Beide namen vaker gehoord. Zal ze eens bellen. Auto moet toch ook weer een beurt hebben. Kan dan ook gelijk gedaan worden.
 6. Zat idd te denken aan remmen of lagers. Vooral ook omdat ook zonder remmen te gebruiken het geluid op treedt. Maar ben eigenlijk gewend dat je ook bij rechtdoor rijden de lagers kunt horen als ze af aan het raken zijn. Ik heb nu ongeveer 94k op de teller. Geen idee wat normaal is voor ze vervangen moeten worden. Nu nog op zoek naar een goede garage in de buurt van Groningen. Ben nu echt klaar met de dealers hier. Mocht iemand advies hebben voor een goede (VAG) Garage of Monteur, dan verneem ik het graag.
 7. Ook een oorzaak gevonden? Ik heb er helaas nog geen tijd voor gevonden. Maar rijd ook te weinig momenteel. Wel even op een ruime parkeerplaats even getest. Ik moet echt flink scherp en met redelijke vaart insturen voordat het gebeurt.
 8. Stief

  Spacers passat B8

  Smaken verschillen maar ik vind het zo wel netjes stasn.
 9. Ik zal dit weekend de boel even inspecteren.
 10. Beste mede forumers, Ik rijd een Passat B8 1.4 ACT Sedan uit 2016. Vandaag viel bij ineens op dat ik bij een scherpe bocht naar recht een licht schurend geluid hoor rechts achter. Klinkt als " shoe.....shoe....shoe..." Afhankelijk van de snelheid klinkt het sneller of langzamer. Ik heb nu trouwens de originele 16" velgen met mn winterbanden eronder. Bij de bochten rem trouwens niet gebruikt. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Ben nog niet naar een garage geweest. Remblokken en schijven zagen er bij de bandenwissel in december nog prima uit.
 11. Dat kan idd afhajelijk van bouwjaar en uitrusting. Ik heb zelf een Connected Series uit 2016 ( geen GTE). Daar zit een module in waar geen abo voor nodig is. Deze werkt met de "Mijn Volkswagen" App. Hier kun je status en storingen van je auto zien en laatst gereden routes enz. Dan heb ik ook nog de "We Connect" app welke alleen werkt als de Carnet diensten zijn geactiveerd. Deze was destijds 2 jaar gratis en daara kun je een abo afsluiten. Overigens werkt dit in de auto via de internetverbinding van de DM/DP. Velen gebruiken hier de hotspot functie van hun telefoon voor of een Carstick.
 12. Goed reinigen/ontvetten en daarna eventueelbehandelen met een trim detailer. Ik heb hiervoor een Kia Sportage gehad met veel zwarte trims. Deze reinigde ik eens per jaar met een stoomreiniger. Hierbij wel op de temperatuur letten.
 13. Vandaag nog even gecheckt. Maa bii klapt ie dicht na contact uit. Heb wel een handbak. Parkeerhulp uitschakelen werkt ook vrijwel direct.
 14. Zelf nooit meegemaakt. Maar als je het knopje voor parkeerhulp/ sensoren indrukt klapt de camera ook dicht.
 15. Waarom niet eerst even de bekleding loshalen om te onderzoeken voordat je iets besteld?
 16. Jij denkt aan beide tanken [emoji16]
 17. Leuke test. Hebben anderen vast wat aan. Mss leuk al iemand anders met vaste ritten van een ander type ook zo'n test doen met hun GTE. Overigens weet ik wel uit ervaring dat er genoeg GTE rijders zijn die niet zo letten op verbruik maar graag gebruik maken vsn de extra power.
 18. Ik snap je doel maar ben er absoluut geen voorstander van. Het mooie van een forum als dit is ook het borgen en delen van informatie, welke ook nog eens doorzoekbaar is. Juist ook voor degenen die nieuw aanhaken. Naast alle FB groepen ook nog een WA groep zal er alleen maar toe leiden dat deze Forum nog minder gebuikt zal worden. Maar mocht die WA groep er toch komen dan is iedereen natuurlijk vrij om zich wel/niet te laten toevoegen. Degenen die er geen behoefte aan hebben, hebben er dan ook geen last van.
 19. Inmiddels 2 mensen gehoord over het laadklepje. Auto vaker 'denkt' dat deze nog open is. Weet niet of dat dezelfde melding geeft. Maar bij hun waa vervanging van het mechanisme de permanente oplossing
 20. Kan dit de poncode van je bestuurdersprofiel zijn?
 21. Dat is veel te duur naar mijn idee. Van mij is al een paar jaar geleden. Maar toen was het bij de dealer iets van €120,-. Ik heb m toen op ebay voor veel minder besteld bij een duitse dealer. Heb je maar 1 USB poort in je auto? Zo niet probeer de andere eens. Mss iets mis met je USB poort.
 22. Je kunt idd de boel gewoon downloaden op een SD kaart zetten en de update uitvoeren.
 23. Kaarten zijn idd gratis. De SD kaart helaas niet. Je hebt een speciale SDkaart nodig.
 24. Met de klep open de schanier en ongrendel mechanische goed inspuiten . Als je niet tevreden bent met je resultaat, alsnog een beroep doen op je garantie. Een busje wd40 of goede teflon spray is goekoper dan de brandstof voor de trip op en neer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden