Ga naar inhoud

tvc15

Members+
 • Aantal items

  416
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

tvc15 won de laatste dag op oktober 20 2022

tvc15 had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Over tvc15

Profile Information

 • Plaats
  Enschede
 • Naam
  Kolo

Overige

 • Auto
  -

Recente bezoekers van dit profiel

1965 profielweergaven

tvc15's Achievements

161

Community reputatie

 1. Bij mij was de storing destijds nog iets groter: uiteindelijk een defect stuurapparaat vervangen door de dealer (garantie).
 2. Lees @eelco‘s topic even door dat je vindt onder “Airco”. Niet precies dezelfde klacht, maar bij hem was de elektrische kachel-unit stuk. Dat kan bij jou ook het geval zijn.
 3. Aan de laadpaal op contact werkt de elektrische kachel niet, dat is zo bedoeld en kan je dus niets aan doen. Wat je wel kan doen is je vertrektijd een kwartier vroeger programmeren, dan verwarmt hij nog een tijdje na, ik geloof een minuut of 10, nadat de vertrektijd verlopen is. Via de We-Connect app kan je de kachel ook aanzetten, ook als je auto aan de paal hangt. De capaciteit van de elektrische kachel is veel minder dan van een standkachel, die je op importmodellen soms vindt, dus echt warm wordt het niet bij temperaturen beneden de -5 C.
 4. Nog even een aanvulling op @wulfke’s heldere uitleg: de GTE heeft geen mistlampen in de bumper, dus bochtverlichting via mistlampen is er niet op de GTE.
 5. Mijn vorige GTE van 2015 had low led, nooit gemerkt dat die iets van bochtverlichting had, maar het kan zijn dat ik dat nooit gemerkt heb.
 6. @eelcoo, is de reparatie gelukt? Het wordt flink koud dit weekend
 7. Als je een GTE met 18 inch bestelt, dan wordt hij geleverd met 235/45-18, dus 1 cm breder en net iets hoger dan @wulfke aangeeft, verschil is minimaal.
 8. Mijn vorige GTE (2015) had dit alleen als je heel rustig elektrisch op een helling wegreed vanuit stilstand, dus met de benzinemotor uitgeschakeld. De facelift waar ik nu in rijd heeft er geen last van. Ik heb er nooit actie op ondernomen, maar het afgedaan als producteigenschap, veroorzaakt door de manier waarop de elektromotor aangestuurd wordt.
 9. @eelcoo, heb je zekering F37 gecontroleerd? Volgens de omschrijving is de HV kachel daarmee afgezekerd.
 10. Lijkt er inderdaad wel op, ik ben benieuwd naar het vervolg, succes!
 11. Even geprobeerd, zoals hierboven beschreven: met de climatronic off 0.4 kW, met de climatronic op 27 graden: 3.2 kW. Een goede test dus om te zien dat de HV kachelunit werkt. @eelcoo, dit is een test die je zelf dus ook even makkelijk uit kan voeren, ik ben benieuwd.
 12. Ik heb nog een idee om te checken of de HV-kachel unit nog werkt: Met niet lege batterij: koude start (blijf in full electric mode) - stil blijven staan - op boordcomputer de instelling verbruik kiezen. Bij stilstand zie je dan het elektrisch verbruik. Als de HV kachel het niet doet zal dit bijna 0 zijn, als de HV kachel werkt, dan zie je een stroomverbruik van een paar kW, hij is immers het koelwater aan het verwarmen. Ik zal het zelf vanavond eens proberen.
 13. Klopt, Maar als je naar het schema kijkt, dan kan de PTC heater de warmwater-stroom naar de warmetewisselaar in het interieur niet blokkeren. De eerste foutmelding, die te wissen was en weliswaar niet meer terugkwam, is van de actuator van de luchtverdelingsklep voorin, ik zou toch niet uitsluiten dat daar het probleem zit. Ik weet niet of je bij de B8 zonder al te veel sloopwerk bij de klepbediening kunt komen, anders zou je hem handmatig open kunnen zetten en kijken of er dan wel warme lucht, bij draaiende motor, in het interieur komt.
 14. Hierbij nog een schema van het koelsysteem van de Passat GTE. Ook als de PTC-heater stuk is, dan zou de motorwarmte de auto moeten verwarmen als de motor warm is. Het probleem zou dus ook in een luchtklep kunnen zitten en dus niet in het natte systeem.
 15. Misschien heb je hier iets aan (blz 17, 66 en 67): https://manuals.plus/m/990e08acc505cfd77adf5d6537f2e5d97385d0eb9c04f3cc2d345cf7e311f33f.pdf
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden