Ga naar inhoud

bakkertje

Members+
  • Aantal items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

bakkertje won de laatste dag op februari 21

bakkertje had de meest gelikete inhoud!

Over bakkertje

Profile Information

  • Plaats
    Wijchen
  • Naam
    Bakkertje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bakkertje's Achievements

3

Community reputatie

  1. Bij mijn b8 met Kesey hebben alle deuren zo’n deukje erin. Geen idee of dat bij de 8.5 ook zo is
  2. Afgelopen zaterdag eindelijk tijd gevonden in zowel mijn agenda als die van Roy en bij Roy langs geweest. Helaas was het niet even snel op te lossen en moet ik even verder op zoek. Volgende stap wordt de firmware bijwerken (kost 8 uur dus ging zaterdag niet) of toch naar het bedrijf in Apeldoorn waar ik de naam zo niet meer van weet. Bedankt voor de tip @Rainesh om bij Roy langs te gaan, goeie gast maar helaas was het niet zo simpel als verwacht.. Topografisch was Berlicum voor mij dichterbij geweest, maar nu ook gezellig bij vrienden in Aalten op de koffie geweest 😉
  3. Is dit zomaar spontaan omgedraaid of is er iets gebeurd waardoor het nu op z'n kop staat? Verder is er een ander topic over de front camera:
  4. Bedankt voor de tip @Rainesh ik ben in contact met Roy om een afspraak te maken en hij verwacht het op te kunnen lossen. Zodra ik er ben geweest zal ik nog even een update posten.
  5. bakkertje

    Stuurhuis probleem

    Even een update.. De garage die de diagnose gedaan heeft wil niet aan het afstellen beginnen. Wat ik op zich best snap, een andere garage heeft het ook nog nooit eerder aan de hand gehad en wil zich er wel in verdiepen. Ik heb ook navraag gedaan bij een revisie bedrijf (vervangend origineel kost 655 euro), die geven aan dat je het prima kunt proberen, even markeren voordat je begint, dan kun je het altijd terug draaien naar de oorspronkelijke stand. Dus dat gaat het worden, zodra het weer wat beter is kruip ik er eens onder en ga er eens zelf naar kijken. Vervangen kan altijd nog. Als er iemand in de buurt van Nijmegen woont met een smeerput houd ik me aanbevolen 😉 Tijdens het rijden merk je er niet van en zodra de bekrachtiging geactiveerd is, is het ook weg. Heb ook een keer zonder bekrachtiging in een uiterste stand gekeken of het optreedt en dan is het minder. Dat zou kunnen duiden op slijtage en dan kun je dus in de situatie komen dat in een uiterste stand het stuur niet meer vanzelf terug gaat naar de 0 stand (wat dan ook de reden is dat mijn garage er niet aan wilt gaan verstellen). @Ozzy Motorsteunen zijn niet gecontroleerd. Het treedt op als de auto stilstaat op een brug en er aan het stuur gedraaid wordt. Ik denk niet dat het dan in de motorsteunen zit. Ik heb wel aangegeven dat als ze de boel gaan vervangen ze ook de steunen mee moeten moeten nemen. In ieder geval alles wat los gaat vervangen door nieuw. @JHO als er nieuws is laat ik het even weten. Moet dus even tijd (en fatsoenlijk weer) vinden om er zelf naar te kijken. En net als bij jou ook hier geen last bij het rijden. To be continued
  6. @Vdub zou het reflashen ook de oplossing kunnen zijn voor onderstaande storing? In mijn geval werkt alles gewoon (ook het geluid). En als dat helpt hoe is dat uit te voeren?
  7. bakkertje

    Stuurhuis probleem

    Thanks @wulfke op de brug voel je het tikken in de spoorstangen je plaatje is volgens mij precies wat er aan de hand zou kunnen zijn. Qua rijden hoor (en voel ik in het stuur) ik wel een rammel als je over een weg met korte oneffenheden rijd. Verder merk ik weinig behalve dat ik vind dat banden voor veel slijten maar dat kan ook wel een gevolg zijn van het wagen gewicht en het gebruik van de GTE stand.
  8. bakkertje

    Stuurhuis probleem

    @Driver en @wulfke het VIN nummer van mijn auto is WVWZZZ3CZGE026902 Ik ben benieuwd wat hierover te vinden is qua stuurhuis type. Alvast bedankt voor de info
  9. bakkertje

    Stuurhuis probleem

    Ik zal morgen even het vin nummer opsnorren. Maar weet iemand of het met de preload bout af te stellen is? dan hoeft er namelijk helemaal niets vervangen te worden 😉
  10. bakkertje

    Stuurhuis probleem

    bedankt @wulfke maar er schijnen verschillende types te zijn en die voor mijn auto nodig schijnt nogal moeilijk te vinden te zijn.
  11. bakkertje

    Stuurhuis probleem

    Als de wielen van de grond zijn is het weg. Heb zelf mee mogen kijken toen ie op de brug stond. Ik dacht zelf aan veerpootlagers, maar ze hebben de hele voorwielophanging gecontroleerd en kwamen op het stuurhuis uit. Op het Skoda forum kwam iemand met de preload tip, zie:
  12. bakkertje

    Stuurhuis probleem

    Beste allemaal, Eerst even een herintroductie (ik zag dat ik me hier in 2011 heb aangemeld 😉) Mijn laatste berichten hier gingen over mijn 2015 Passat TDI (destijds 1 van de eerste 120 pk 1.6 TDI's). Die auto heb ik met veel plezier gereden, ook wel wat eerste versie problemen gehad met chromen lijsten, kapote versnellingsbak enz.. Na die Passat is er een Touran gekomen, want ja 3 grote kinderen.. Dat was een auto uit de lease en toen ik bij die werkgever wegging heb ik privé weer een Passat gekocht (het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan). Het is een GTE geworden uit 2015, oorspronkelijk kwam ie uit Duitsland waar hij/zij het eerste jaar in de showroom heeft gestaan. Fijne auto die ik inmiddels 3 jaar heb. Ik zal zodra de winterwielen eraf zijn de auto nog even netjes voorstellen. Maar, ik heb nu ook een probleem waarbij ik hoop dat iemand hier me verder kan helpen. In het stuurhuis zit een tik als ik de auto links-rechts stuur, zie filmpje: Ik ben ermee naar de garage geweest en hun conclusie is dat het in het stuurhuis zit en dat deze vervangen zou moeten worden. Daar wordt het lastig.. Het stuurhuis los kost bij de dealer maar liefst €2400,- en is niet of moeilijk leverbaar. Alternatieven zijn eveneens moeilijk leverbaar.. Zoekend op Internet (en na berichten op het skodaforum waar ik ook actief ben) kwam ik op het spoor van de pre-load tentioning van het stuurhuis. De garage heeft hier ook naar gekeken maar kon dit niet vinden. Als ik een B8 stuurhuis opzoek dan vind ik onderstaand waarbij ik toch echt de indruk krijg dat er wel degelijk een stelbout op het stuurhuis zit.. Heeft er hier iemand een idee? Het laten vervangen van het stuurhuis gaat echt in de papieren lopen en als mijn vermoeden klopt zou het zomaar een kwestie kunnen zijn het aandraaien van een bout..
  13. Ik heb der 1 in bestelling (Sedan 1.6 tdi high line met executive pakket en grootlicht assistent) Als Superb rijder had ik eerlijk gezegd in comfort line uitvoering meer van de Passat verwacht. Met name het interieur is erg karig afgewerkt bij de comfort line. Ander schraal detail is een hele batterij niet functionele knoppen naast de versnellingspook. De knop van de parkeeersensoren bijvoorbeeld, zit nu naast het alarmlicht. Inmiddels ook de verschillende reviews gezien en zelf uiteraard ook een uitgebreide proefrit gemaakt. De ervaringen zijn eigenlijk allemaal hetzelfde. Het is een prima auto maar ook niet veel meer dan dat. VW heeft de ambitie om de "premium" merken te benaderen, maar in standaard uitvoering is dat niet echt geslaagd. Verre van zelfs. Om op niveau te komen moeten er echt de nodige opties aangevinkt worden op de highline uitvoering. Nu is de Passat zoals ik hem besteld heb dusdanig voordelig in de lease dat ik daarmee de fiscale waarde van 39k kan compenseren, anders had ik hem ook niet besteld eerlijk gezegd en had ik de nieuwe Superb (maart 2015 in Geneve) afgewacht. Ter vergelijk, ten opzichte van mijn 33k Superb mist de Passat nog: Volledig elektrisch verstelbare stoelen met geheugen, inklapbare spiegels, instapverlichting, dynamische bochtverlichting. Wat ie wel heeft wat ik nu niet heb: Lederen interieur, stoel verwarming, keyless entry en ACC. Volgens mij vallen de verkoopaantallen ook behoorlijk tegen, ik ben er ook nog geen op de weg tegen gekomen, behalve met grote stickers erop.. De eerste met korting is ook al te vinden op startklaar.volkswagen.nl Volgend jaar met de komst van de GTE zal het allemaal wel aan gaan trekken gok ik.
  14. @Mausey Ik ben al een keer op geweest voor m'n E rijbewijs, maar heb het toen verprutst De Superb is geleased en moet eruit deze maand..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden