Ga naar inhoud

DenBel

Members+
  • Aantal items

    229
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DenBel

  1. Betreffende het lampje van de uitlaatgas: het is nog 1 dag teruggekomen en de volgende dag was het terug weg, en dit nu al voor 3 dagen.
  2. Heb de foutcode niet kunnen noteren... Als het terugkomt (ik hoop van niet) dan noteer ik hem! Wel heeft hij sinds vandaag ook last van elektronische problemen. Hij geeft weer dat een signaal licht stuk is, enige tijd later is het terug in orde, autohold knop licht niet meer geel op maar de elektronisch handrem werkt wel nog volledig... Ooh ja, laatst ging die elektronische handrem spontaan even op en weer af als de auto stil stond en motor draaide... Maar blijkbaar hebben de 3c's wel hun kuren op gebied van electronica... Alvast bedankt voor de reacties!!
  3. Ik vond het ook al eigenaardig! Foutcodes zijn nu gewist en rij al 2 jaar rond met de egr dicht en heb nog nooit problemen gehoord van andere mensen dus...
  4. Vanmorgen als ik de 3c 2.0tdi startte brande het waarschuwingslampje vd uitlaatgas (het symbool van de motor). Vanavond na mijn werk ben ik langs de garage gepasseerd om de Passat te laten uitlezen. De garagist vertelde mij dat dit kwam doordat de egr klep was dichtgezet (met plaatje bij JD) en dat dit niet goed is. Om dat nu het systeem `gesloten` is koelt alle troep daarin samen en is dit nadelig met als gevolg het waarschuwingslampje. Hij heeft de foutcodes gewist en zij dat ik moest proberen en keer tanken bij Shell, v-power. Zijn er nog mensen die hun egr-klep dicht hebben laten zetten en dit probleem hebben voorgehad? Alvast bedankt!!!
  5. Hallo iedereen, Ik heb momenteel een RNS 300 in de passat zitten. De radio werkt nog goed, maar de cd speler heeft soms kuren. Voor de mogelijkheid om een usb stick aan te sluiten heb ik besloten een RCD 310 te kopen. Hierop kan ik dan de media in van VW op aansluiten. GPS gebruik ik bijna niet en indien nodig haal ik de TomTom wel boven. De passat is van okt 2006 dus waarschijnlijk heb ik een andere gateway nodig en dan nog een verloopstekker voor de antenne. Ik heb sommige reacties gelezen dat er kans is op een slechtere radio-ontvangst. Klopt dit? Bij de meeste is het uitwisselen van RNS 300 naar een RCD/RNS 310/510 meestal zonder veel problemen verlopen. Alvast bedankt! mvg Wim
  6. Misschien heeft de electronica dan een geweten van de warmte. Gelukkig is alles terug in orde nu!
  7. Misschien is het nog niet zo erg en is ie niet stuk. Misschien ander soort glas erin gezet? Ik weet dat met vcds de regensensor kan ingesteld worden aan de hand van de kleur van het glas. Kwestie van foutdatums, normaal gaat hij wel de datum en de kmstand aangeven waarop deze fout zich voor de eerste keer voor deed. Als Carglass in fout is, moeten ze wel vergoeden. Ik denk dat het wel bewijsbaar is dat door hun toedoen de sensor stuk gegaan is. Het glas is eruit geweest, terug geplaatst... Ik zou eerst en vooral laten uitlezen, weet je al meer wat er aan de hand is. In ieder geval, veel succes met de afhandeling!
  8. Ik zou de A6 houden Hoe is het verschil binnen qua ruimte tov de passat?
  9. DenBel

    piepende remmen

    Is dit continu of enkel in het begin als de remmen nog koud zijn?
  10. Zit het dan in de regensensor zelf? Of in de stuurdoos? Misschien dat de regensensor geen stroom krijgt als de auto is afgesloten (vergelijkbaar met een RNS510 plaatsen met een oude gateway waarbij die blijven communiceren en platte batterij tot gevolg)? Ik zou het toch graag op één of andere manier werkend krijgen want is toch wel een handige optie.
  11. DenBel

    Menu groot MFA

    Ahzo! Bij mij is het zo als ik met het menu op audio heb gereden en binnen de 2 uur terug vertrek, dat hij dan terug op audio begint.
  12. DenBel

    Menu groot MFA

    Welke knop van ruitenwisserhendel bedoel je?
  13. Ik zou voor 2de hands oem gaan, ben je zeker van de pasvorm! Op zoek gaan naar auto afbrekers? www.nnp.be
  14. Dus eerst het zilver stukje aan trekken (trek maar hard genoeg, kan geen kwaad) En dan kan je de afdekking met daarin de knoppen van esp, autohold,... omhoog trekken. Ik doe dit door onderaan (tegen het rolschuifje met drankhouders) omhoog te trekken. In begin had ik ook schrik om iets kapot te trekken maar het is wel stevig gemaakt hoor.
  15. Bedankt Jaap! Vraagje, hoe krijg ik die longcoding in nieuwe boordnet? Ik veronderstel ergens invoeren, maar waar?
  16. Ik ga komende week waarschijnlijk mij een 3c8 boordnet halen ter vervanging van mijn huidig 23 byte 3c0 boordnet. Ik heb al een how-to gevonden hoe ik deze moet vervangen. Maar nu is mijn vraag, hoe zit het met het overzetten van de codes van het oude boordnet naar het nieuwe? Is dit makkelijk te doen? Hoe zit het bijvoorbeeld met het adres 'engine'? Want zo'n 3c8 boordnet komt uit ander voertuig met waarschijnlijk andere motor.
  17. Allé, dat gaat in de week eens nakijken worden. Is raar dat je het kan selecteren in mfa maar niet werkt...
  18. DenBel

    Stotterende Motor

    Ozzy, bedoel je zo een start als een oude spitfire precies? Oké misschien wat overdreven maar dat iets 'wiebelend' in gang schiet en na 5 sec normaal draait? Is bij zo het geval, gevolgd door wat blauwachtige rook uit de uitlaat. Auto heeft dan wel nacht stilgestaan in garage (niet geisoleerd).
  19. Lusch, dit kan misschien wel mogelijke oorzaak zijn. Maar ik snap niet waarom je hem dan kan coderen? Misschien dat ze vanaf 2008 allemaal standaard dit hebben? En ervoor dit een optie was? Dus dat het wel in de stuurdoos aanwezig is maar de regensensor zelf het niet kan uitvoeren?
  20. Ik heb bij mij de optie ook aangezet via VCDS. Ik kan ook rainclosing activeren nu in het MFD scherm. Ik heb het getest met water op de regensensor en ramen open, maar werkt niet?
  21. Knap gedaan man! Het contrast met de wagen maakt inderdaad dat het donkerder oogt. Maar zoals je zelf aangeeft is het belangrijkste de zonwering en de kwaliteit ervan met als resultaat een lagere temperatuur in de wagen. Knappe passat!
  22. DenBel

    EGR Klep 1.9 TDI 2005

    Bij JD zetten ze er naar mijn weten toch een plaatje tussen hoor. Is toch bij mij gebeurd.
  23. Ergens kortsluiting gemaakt? Ramen kan je terug in beginstand zetten door ze omlaag te doen, dan terug omhoog en blijven trekken. Zo leren ze zelf hun eindstand in.
  24. Ze zijn zichtbaar Net even gaan kijken, lijkt erop alsof het erin geklikt is. Kan het wel stuk plooien, maar helemaal eruit trekken niet.
  25. Is via 09 central electronics dacht ik en dan RLS? Dan kun je gevoeligheid instellen. Was ook iets met kleur van ramen (groen getint,...)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden