Ga naar inhoud

Passat DSG driver

Members
  • Aantal items

    68
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Passat DSG driver

Profile Information

  • Plaats
    Amsterdam

Passat DSG driver's Achievements

0

Community reputatie

  1. Hi, Ik heb een Passat 1.8 TSI DSG uit 2012 en mij is opgevallen dat de geluidsisolatie niet echt super is. Als ik mijn radio/muziek al een beetje aan heb staan, is dit duidelijk hoorbaar vanuit buiten Ik zet nooit hard muziek op, maar al bij normale standen is het duidelijk hoorbaar aan de buitenkant. Is dit herkenbaar of ligt dit nou aan mij?
  2. Wat ik niet snap is de reden van deze wijziging. Waarom gebeurt dit zo "stilletjes"? Ik denk dat de 1.4 TSI nooit de souplesse van 1.8 TSI motor kan halen. Ook qua tuning heb je meer mogelijkheden met de 1.8 TSI. Ik heb eens de standaard 1.4 TSI met 122 pk als leenauto meegekregen, maar deze motor valt echt in het niet tov de 1.8 TSI. Daarom heb ik een beetje moeite met de overeenkomsten van de 1.4TSI met 160 pk en 1.8 TSI 160 pk. Op papier hebben ze namelijk exacte dezelfde specificaties/prestaties. De 1.8 TSI is inderdaad nog wel te krijgen op de CC als met handschakeling en op de Audi's zijn ze ook nog vollop te krijgen. Ik heb dus net geluk gehad met mijn 1.8 TSI DSG en het rijdt nog steeds super soepel, echt een heerlijke motor
  3. Thanks Antoine, deze had ik inderdaad nog niet gezien of gelezen Maar vreemd dat verder nergens duidelijk wordt aangegeven op het Internet. Wat me opvalt is dat deze 1.4 TSI exact dezelfde motoreigensachappen en overbrenging heeft t.o.v. de 1.8 TSI en ook binnen 8.5 sec. naar de 100 zou sprinten. Enige verschil zou dus op papier het verbruik moeten zijn. Dat laatste geloof ik best, maar prestaties exact hetzelfde?
  4. Hi Passat-liefhebbers, Ik heb zelf een Passat 1.8TSI DSG (160pk) uit 2012 (nieuw model, 3AA), maar merk dat VW deze 1.8TSI motor niet meer levert. Ik zie alleen nog de 1.4 TSI met 160pk, maar geen 1.8TSI als ik kijk op VW.nl. Als ik Google zie ik ook geen nieuws hierover, dus blijkbaar is er stilletjes afscheid genomen van de 1.8 TSI motor. Wie heeft er iets gehoord of gelezen?
  5. @Vdub & Bootje_Ronald: 30 euro kosten alleen de de hoezen per stuk. Denk ook aan het inbouwen, dus dan zit je vermoedelijk al rond de 100 euro Pfff, er bestaat inderdaad geen 90 graden uitslag, jij je zin.. Mierene..er Momenteel heb ik gelukkig niet veel last meer hiervan. Blijkbaar zijn de hoezen net voldoende afgesleten, waardoor het geratel veel minder tot niet te horen zijn
  6. @Bootje_Ronald: Je stelling vind ik een beetje onlogisch. Als je prive een auto rijdt, laat je de dingen niet per definitie repararen omdat de restwaarde dan hoger wordt. In dit geval kan dit geen effect kan/zal hebben op de restwaarde. Blijkbaar heb je het niet begrepen, want ik irriteer me wel aan deze gekraak, maar het is alleen als het regent en als ik hele scherpe bocht maak van 90 graden. Dit is niet iets wat je hoort tijdens het rijden, maar bijvoorbeeld bij het inparkeren vanuit stilstaand. Wat mij nog meer irriteert is de reactie van de VW dealer en dat ze er niets aan kunnen doen. Ze verwijzen naar een vage algemene ontwerpfout van deze stofhoezen, maar het komt alleen zeer zelden voor. Ik heb andere Passats meegekregen als leenauto en die vertoonden deze gekraak niet. Dus het vervangen van de stofhoezen worden niet geaccepteerd door de VW dealer. Deze auto's zitten rond de 38K, dus dan zou je dit soort rare kinderziektes niet moeten hebben. Hoop nu dat je mijn "irritatie" snapt
  7. Hi Hans333, je hebt gelijk! Alleen komt dit dus gelukkig niet bij alle Passat's voor. Ik heb laatst voor een paar dagen 2 verschillende Passat's meegehad en beiden vertoonden geen geratel bij kou of regen. Ik heb meerdere malen aangedrongen bij de VW Dealer om de stofhoezen bij mij te vervangen, maar ik werd vanuit het VW dealer management met 100% verzekerd dat ik geen risico's liep. Zodoende ben ik in de zomer op vakantie gegaan en nu ben ik ook een aantal maanden verder en ik heb geen problemen mee gehad. Wel lijkt het erop dat de krakende/piepende geluiden afnemen. Ik hoor steeds minder geratel als ik inparkeer met een scherpe 90 graden bocht Ik denk dat het een kinderziekte is, dus maak je geen zorgen
  8. Nou TintTotaal kostte ook ongeveer 370 Euro Dus das ook niet goedkoop. Tja, arbeidsuren is nu eenmaal zeer duur in NL. M'n leasemaatschappij betaalt het gelukkig en ik moet het uitgesmeerd over 48 maanden maandelijks betalen, dat is ongeveer 7.75 Euro per maand Prive had ik het ook in Turkije laten doen, daar ben je maximaal 100 Euro kwijt bij een goede bedrijf.
  9. Ja, Kristof dat was een goede advies, ik kan me dat wel herinneren. Bedankt! Ik zag trouwens gisteren toevallig dat Sonniboy deze schermen nu wel levert voor de Passat's na 2011, maar voor 199 EURO Dit terwijl de modellen voor 2011 maar 119 EUR kosten Wat ben ik blij dat ik ze destijds niet kon kopen
  10. Tint Totaal is ook niet 100%. Drie dagen later zag ik ineens een tweetal luchtbelletjes in mijn achter zijruit. Ben hiervoor langsgeweest en heb het laten repararen. Tot mijn schrik hoorde ik dat ik sowieso 3 dagen na het blinderen terug moest komen Dit omdat men de laatste luchtbellen op het achterraam wilde wegwerken. Dat hadden ze wel in het begin mogen zeggen. Dit is dus meer een service-probleem, maar vaktechnisch is het wel goed geblindeerd. Tint Totaal raadde me overigens de 20% en niet de 5% tint aan omdat dat beter zou staan bij m'n auto. Toch heb ik de 5% genomen en daar ben ik echt blij om. Deze 5% filtert echt de zonnelicht voor 95%. Achteraf gezien heel erg blij dat die Sonniboy of Privacy Shades niet te krijgen waren voor een B7-sedan, want dat is alleen maar een half-oplossing. Ook zit je met het aanbrengen, afhalen en opbergen.
  11. UPDATE: heb toch de leasemaatschappij gebeld en gevraagd om actie richting de VW Dealer. Afgelopen weekend regende het fors en ik hoorde het geratel soms ook bij flauwe bochten op de snelweg Dit bevalt me niet. Ik kan me trouwens ook niet voorstellen dat elke VW Passat dit euvel heeft. Na tussenkomst van mijn leasemaatschappij opnieuw voor de 3e keer gisteren naar de VW dealer geweest. Ditmaal had ik hoop dat er een oplossing zou komen dmv reparatie of vervanging. Einde van de dag mijn auto weer opgehaald en een gesprekje gehad met de werkplaatschef. Die vertelde me weer dat er hiervoor geen remedie bestaat. We zijn terug bij af. Vervangen van de aandrijfashoes zou geen optie zijn omdat de nieuwe ook exact dezelfde zijn. Dit probleem ligt dus volgens de VW Dealer 100% aan de aandrijfashoes, die dus piept en kraakt bij nat weer (vocht). Ook zou het alleen op de DSG uitvoeringen voorkomen. De aandrijfas voor een DSG zou dus een specifiek model zijn. Dus ik kan niets meer doen en het houdt dus op. Ik moet het hiermee doen en me schamen elke keer als er mensen naar m'n auto kijken bij het inparkeren of scherpe bochten nemen Het ratelen is immers duidelijk hoorbaar
  12. Tjonge jonge, kijk je nooit op het Internet?? Dit zijn geen gordijntjes, maar zonneschermen, zie link: http://www.sonniboy.nl/informatie/80-producten Overigens heb ik de achterzijruiten en achterruit laten blinderen met folie door een professioneel blinderingsbedrijf (Tint Totaal) in Amsterdam en dat is pas echt mooi! Gelukkig maar want deze zonneschermen zouden niet afdoende zijn, terwijl ik nu 95% van de hitte en licht buiten kan houden Kijk op vorige pagina, dan zie je ook de fotos.
  13. Ik rijd in een leasebak, dus ik ga niet prive betalen hiervoor, zeker niet voor zoiets. Het is niet ernstig en kan geen kwaad. Prive gezien zou ik het misschien wel laten doen. Bij mijn eerste bezoek in juni vonden ze niets en "hoorden" ze ook niets. Helaas regende het toen niet, dus daarom dachten ze dat ik het over ufo's had Op zich wel raar als het een bekend probleem is, dan hadden ze me dat ook toen kunnen vertellen. Ik had ditmaal een andere monteur, die iets meer compassie/interesse toonde. Dus verschil van monteur denk ik.
  14. Een extra rubber er overheen zetten is voor mij te technisch Dus ik denk dat ik het maar zo hou en aanzie hoe het gaat.
  15. Tja, dat bedacht ik mij ook, maar de VW Dealer mag/wil niets doen aan dit bekende probleem. Dit stond ook zwart op wit in hun interne document, welke ik mee mocht lezen en niet meenemen. Kijk, normaal gesproken heb ik er totaal geen last van. Je hoort het nauwelijks binnen de auto, maar alleen als je je ramen open hebt staan. Misschien kan ik zelf wel regelmatig een klap vet overheen smeren. Goed idee!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden