Ga naar inhoud

Baronskie

Members+
 • Aantal items

  126
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Baronskie

Profile Information

 • Plaats
  Menaldum

Baronskie's Achievements

15

Community reputatie

 1. Baronskie

  Passat B7

  B7 2.0 TDI/DSG
 2. Ik heb her en der een eens om mij heen gehoord omtrent het flushen of gewoon vervangen van DSG olie. Nu lopen de meningen ofwel verkoop praatjes daarover behoorlijk uiteen. Maar wat vinden de echte experts ( jullie ) daar nou van? 1: Dealer zegt gewoon vervangen filter en olie a 255 euro 2: Flusher zegt flushen en olie filter vervangen a 299 euro . Die zegt namelijk dat met vervangen de helft van de olie blijft hangen en dus flushen veel beter is? Is dat wel zo? Ik ben benieuwd wat jullie bevindingen zijn in deze. Groet.
 3. Hoe bedoel je? ik heb dan oliebijvuldop los erop liggen en die word er wel afgedrukt. ook spatten olie komen er uit het bijvul gat.
 4. Ondertussen ben ik bij de dealer geweest en het tegen een schappelijkere prijs laten repareren. Maar helaas zie ik zo nu en dan nog steeds een plasje onder de auto liggen. En ik kan maar niet zien waar dat wegkomt want bovenliggende was al opgelost. Nu viel het mij op bij motor stationair te laten lopen mijn oliedop alle kanten op danst door de druk. Lijkt me ook weer niet normaal? Heeft dit met elkaar te maken? Maakt die druk uit? Want ook bij oliestok zie je stoom eruit knallen zegmaar. En wat kan ik hier aan doen?
 5. Ow grappig speedy dat hoor ik niet veel mensen zeggen haha. Ja bevalt me hier nog prima dus blijf hier nog wel even Tja ik zal eens denken wie dit inderdaad anders nog zou kunnen zat misschien nog te denken aan om onderdeel ergens te halen en misschien zelf of iemand te laten monteren ( garage ) Nou volgens mij ruikt het altijd een beetje onder de motorkap of heb jij er een luchtverfrisser in hangen . En het is heel weinig hoor dus nee ik heb het niet geroken dat het opgedroogde diesel was wat op de grond lag.
 6. Het is duidelijk geworden wat het is. Het is de brandstofleiding die lekt. Die van brandstofpomp naar motor loopt code: 03L 919 824D daar lekt het bij. Dit onderdeel is alleen sensor maar de slangen die lekken dus die van sensor naar motor loopt . Die van sensor naar brandstofpomp loopt lijkt prima. Het is dus diesel dat lekt. Nu ben ik bij onze vrienden (de dealer) geweest welke aangeeft dat de complete boel vervangen moet worden. Dus 2 slangen met dan 4 klemmen plus die sensor. Kosten? Slordige 180 euro en dan zit het er nog niet op. Nee dat kost dan 280 euro. Volgens mij echt belachelijk voor een 10 minuten werk lijkt me en bovengenoemde componenten? Heeft iemand ervaring met dit soort lekkage en is er niet een makkelijkere oplossing? Graag hoor ik jullie suggesties! Groet!
 7. Of nee zal ik het ander stellen op de grond voelt het niet vettig aan maar op de plaat wel , maarja dat kan ook door de plaat komen natuurlijk wat je ziet is dat er precies in het midden onder de motor , op de Motorplaat aan de onderkant een natte vlek van circa 20 cm
 8. Hoe voel je of het vettig is . Het voelt wel wat vettig aan ja ...
 9. Hallo , Het valt me op dat er standaard een plasje onder mijn auto ligt . En vraag me sterk af of het de airco is ? Want het blijft namelijk op de grond liggen . Volgende dag zie je het nog . Daarnaast zie ik dat het precies in het midden van het midden de bodemplaat nat is ong zelfde grote als plasje onder de auto . En dat zie ik aan de onderkant van auto . Is dit normaal ?
 10. Is hij dan nog niet klaar met regeneren dan? omdat hij blijft doordraaien?
 11. Ja, en hij is daarna gechipt bij JD
 12. Hallo heren, Het valt me de laatste tijd op nu ik korte stukjes rijd ( motor word wel volledig warm ) dat mijn motor beetje branderig ruikt. De radiator blijft dan ook draaien als ik de auto afzet ( terwijl ik echt niet aso heb gereden niet boven 3000rpm geweest ) . ps. De radiator blijft niet altijd na-draaien.. Is dit normaal? Groet
 13. Nou dat kan ik niet met zekerheid stellen . Wel dat het me voor de tuning niet is opgevallen en ik geluid niet gehoord heb maar kan ook puur toeval zijn . Overigens heb ik het geluid afgelopen 2 dagen niet geconstateerd .. dus misschien blijft het nu wel weg ?
 14. Zonder . Voor het chippen bij JD was er al een software update die de dealer had gedaan . Bij JD vermelde me ook nog dat ze dat hadden ge-update . Dus neem aan dat er geen sjoemel software meer opzit .
 15. Geen idee , heb ik niet kunnen checken want als motor warm is , is het sowieso weg zover ik kan horen . Waar denk jij aan Vdub?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden