Ga naar inhoud

Mischa

Members
 • Aantal items

  57
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Mischa

Profile Information

 • Plaats
  Almere

Mischa's Achievements

0

Community reputatie

 1. Mischa

  Lekkage door Airco?

  Ik had hetzelfde euvel met mijn 3b5 variant. Achter het handschoenenkastje zit inderdaad de afvoer van de airco waar het condenswater afgevoerd wordt. Een tuitje komt uit in een soort trechtertje en van daaruit gaat het naar het motorcompartiment waar het afgevoerd wordt onder de auto. Het kan zijn dat het gedeelte vanaf het trechtertje verstopt zit. Ik heb daar een trechter in geduwd (dus een kleine trechter in de trechter van de airco ) en een fles water doorheen gegooid, dit water vond ik terug onder de auto, dus de verstopping bleek in het tuitje te zitten wat vanuit de opvangbak komt en dan wordt het lastiger. Volgens mij is de meest eenvoudige oplossing dan om een gat zover mogelijk bovenin het trechtertje te maken zodat je met je vinger bij het tuitje kan. In dat tuitje kun je een stuk ijzerdraad of elektriciteitsdraad stoppen om de verstopping op te heffen. Het is een hoop gepriegel (ik heb vrij grote handen en dikke vingers) maar bij mij hielp het, geen vochtprobleem meer. Het gat laat ik open zodat ik er nog bij kan als het nog een keer voor komt. Ik had de tip volgens mij gelezen op het Belgische forum.
 2. Mischa

  Dieselreiniger

  Ik lees verschillende verhalen op het www dat reinigers ook wel kwaad kunnen, ze weken dan aangekoekte deeltjes los die in de motor terecht komen, daarnaast bevatten de olieën van tegenwoordig ook allerlei additieven, hoe denken de experts hier erover? Ik zie namelijk van bardahl ook een reiniger bij de shop waar ik de onderdelen bestel, namelijk deze: http://www.mister-auto.nl/fl/diesel-beh ... 81155.html maar die reinigt wel de verstuivers en ik heb een verdelerpomp. Verder had ik altijd olie van kroon (emperol) van ongeveer 50 euro, maar zit er nu aan te denken om de volgende te nemen, die is volgens mij toch ook wel geschikt voor mijn ahu motor http://www.mister-auto.nl/fl/motorolie/ ... ypeNr=7937
 3. Mischa

  Dieselreiniger

  Wat is dpf en hoe weet ik of ik die in mijn auto heb
 4. Mischa

  Dieselreiniger

  Hoi, het is weer tijd voor een grote beurt die ik zelf ga doen. Ik wil dit keer ook weer een dieselreiniger toevoegen, normaal gebruik ik deze: http://www.winparts.nl/auto-onderhoud/t ... 08838.html maar vraag mij af of ik misschien de volgende beter kan gebruiken, volgens de specificaties pakt die meerdere dingen aan; http://www.winparts.nl/auto-onderhoud/t ... 06857.html
 5. vandaag de N75 vervangen en alles lijkt nu goed, bedankt voor de hulp.
 6. Ik zag dat linux mint het excel bestand niet goed weergaf, dus bij deze de goede weergave. Ik zie in de laatste kolom de regulator valve op een constante 68.1 % staan, is hieruit af te leiden dat de n75 zijn werk niet goed meer kan doen? LOG 20140726 excel.xls
 7. Heb de slangen nagekeken en kan geen scheurtje oid vinden, hoe kan ik controleren of de n75 defect is of kan ik hem beter zowiezo vervangen?
 8. Hoe is te controleren of er iets mis mee is, voordat ik hem voor niets vervang? En waar zit de n75 in de ahu motor?
 9. Hallo, het volgende probleem dient zich bij de passat 3b5 1.9 tdi weer aan (motorcode AHU). We zijn net terug van vakantie in Frankrijk, heen was geen probleem voor de passat met een caravan (1200 kilo incl belasting), terug begonnen al snel de problemen. We moesten eerst een eind door de Morvan (een natuurgebied in Frankrijk) waarbij de motor veel te verduren kreeg (veel smalle wegen en steil naar beneden en omhoog). Op de snelwegen aangekomen begon de motor plotseling in te houden en leek in noodloop te gaan. Wat ik ook deed (motor afzetten zodat de ecu zich reset), het mocht niet meer baten en we hebben de hele rit met zweet in de handen naar huis gereden (berg op ging nog net met 60 km per uur, op vlakke wegen ging het nog met 90 km per uur, veel achter vrachtwagens gehangen). Meteen bij thuiskomst de pomptiming gemeten en die stond redelijk, vandaag de auto uitgelezen zowel stilstaand als rijdend. Stilstaand log met de volgende foutcode: Address 01 ------------------------------------------------------- Controller: 038 906 018 FQ Component: 1,9l R4 EDC G000SG 3104 Coding: 00002 Shop #: WSC 05311 1 Fault Found: 17958 - Charge Pressure: Control Deviation P1550 - 35-10 - - - Intermittent Readiness: N/A Voor een rijdend log zie bijgevoegd bestand. Mijn vraag is dus of vanuit het forum al een richting bepaald kan worden waarin ik moet kijken en of het weer een dure reparatie wordt. Bij voorbaat dank. LOG 20140726.xlsx
 10. Ik heb er geen over (die van mij is ook kapot), ik heb er in het verleden naar gezocht en volgens mij kosten ze toch al snel rond de 50 euro nieuw.
 11. Ik heb gekeken op winparts, maar heb toch maar besloten om een draadje van de mistlamp in de auto te splitsen waardoor er ook een naar de mistlamp van de 7 polige stekker gaat. De caravan heeft een jaeger aansluiting, dus ik kijk in de loop van het jaar wel of ik de hele aansluiting ombouw naar een jaeger (moet volgens mij wel zelf te doen zijn). Bedankt voor de hulp in ieder geval.
 12. Als ik het goed begrijp blijft mijn mistachterlicht van een aanhanger/caravan branden als ik een constante stroomdraad trek, is het dan beter om een aftakking te maken op het mistachterlicht van de auto (ipv de sigaretten aansteker) zodat de mistachterlicht alleen gaat branden als ik de mistlamp van de auto aanzet, op die manier vermijd ik dat ik een schakelaar in de auto moet bouwen om de mistlamp te bedienen.
 13. En deze voor je passat Gr Fai Bij mij hebben ze op de draden een aftakking gemaakt voor naar de stekkerdoos, als ik het goed begrijp uit dit plaatje was dat onnodig en hadden ze via stekkertjes het op het achterlicht zelf aan kunnen sluiten. Nu neem ik aan dat de grote stekker (de 6 pin) voor het achterlicht zelf is en dat de rest gebruikt kan/mag worden voor de stekkerdoos voor de aanhanger. Volstaat het dan om een stekkertje te steken in stecker 2 en daarvan pin 2 te gebruiken voor de mistlamp op de aanhanger (dus een draad van die pin naar de stekkerdoos op pen 2)?
 14. Vanwege veel corossie in de stekkers van de aanhanger en trekhaak heb een tijd geleden de stekkers vervangen. Ik heb daarbij niet opgelet hoe de aansluiting van de trekhaak stekker gedaan was (die is volgens mij in 2000 gedaan) bleek later dat de verlichting op de aanhanger verkeerd werkte. Een of andere amateur had draden verkeerd vanuit de achterlichten getrokken. Als je kijkt naar de universele aansluiting dan zijn bij mijn passat 3b5 variant uit 2000 (ahu) een aantal stekkers door elkaar gehaald. Ik heb nu alles wel goed zitten, maar ik mis nog de constante stroomdraad voor het mistachterlicht, deze ontbreekt gewoonweg (ik dacht eerst dat dit bij mij bruin was die ze bij het rechterachterlicht vandaan hebben gehaald, maar dit blijkt de massa te zijn). Nu is mijn vraag welke stekker van het achterlicht ik het beste kan gebruiken voor de constante stroomdraad zodat ik mijn mistachterlicht aan de praat krijg, of volstaat het om de stekker van het mistachterlicht van de auto te gebruiken zodat dan ook van de aanhanger en de caravan daarmee bedient wordt en weten jullie welke kleur die heeft?
 15. Mischa

  Dynamo stuk?

  Vanochtend reed mijn vrouw even met de passat 3b5 motorcode ahu, toen het acculampje ging branden. De auto uitgelezen maar daar kwam niet veel bijzonders uit, alleen een storing in de buitentemperatuursensor van de climatronic. Bij de dynamo is ruik ik wel een schroeilucht wat mij doet vermoeden dat die de geest aan het geven is. De multiriem is pas geleden nog vervangen en loopt er netjes overheen. Is het inderdaad de dynamo die de geest aan het geven is, wat kost het om die te laten vervangen en is het nog verstandig kleine ritjes ermee te doen? Ik las hier ook iets over de koolborsteltjes, maar waar zitten die dingen en moet daarvoor de dynamo eruit?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden