Ga naar inhoud

3CPR

Members+
  • Aantal items

    61
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door 3CPR

  1. Ik mag hopen dat die aanbevolen bandenmaat voor de Q5 is, want lijkt me sterk dat dat ander een 3C gaat passen. Daarbij is 235-45 op 17 inch een standaardmaat. Levert een verschil in wielhoogte op van grofweg 10cm en 30cm in de omtrek. Dan zul je de 3C toch eerst een centimeter of 5 hoger op zn poten moeten zetten...
  2. Volkswagen schrijft in het boekje zelfs voor geen sneeuwkettingen te monteren op meer dan 205 breed bij 17 inch. Nu is dat natuurlijk erg aan de voorzichtige kant. Probleem zit inderdaad bij de ruimte tussen band en veerpoot. Ik heb zelf sneeuwkettingen gepast op 235-45-17, maar dan blijft nauwelijks een vingerdikte over, en het zijn kettingen met extra platte schakels. Tip, doe de kettingen er thuis eerst eens om en sla de wielen eens vol in naar links en rechts, dan zie je precies hoeveel marge er over is.
  3. Goed zolang je niet teveel sneeuw tegenkomt. Heb zelf 235 winterbanden en vind ze in flinke sneeuw te breed. Winterbanden liever wat smaller maar is mijn persoonlijke mening (en ervaring).
  4. 3CPR

    dagteller

    Die van mij staat doorgaans rond 1.200km als ik ga tanken, meer dan 1.000km dus. Ik reset altijd bij de pomp. Verder heb ik ook een soort dagtripteller, die gaat volgens mij iedere 24u of na aantal uur stilstaan automatisch op 0.
  5. Tuurlijk wel, afgelopen woensdagochtend thuis op het erf...
  6. Kijk, dat ziet er stukken beter uit dan de winterwieltjes van vanochtend . Hadden eigenlijk wel een familiefotootje kunnen maken vanochtend aangezien het erf van de buren vrij was... Volgende keer beter, en met de Chicago's . De Macau's zijn hier trouwens enthousiast onthaald...
  7. Je kunt langzaamaan beginnen de koffie klaar te zetten...
  8. Net gemeten: 70mm diameter en 6mm tussenruimte. Daarnaast zijn de originele pijpen van de TDI CR niet helemaal rond maar beetje ovaal en zijn ze schuiner afgesneden dan bij de FSI naar de foto van schilder13 te oordelen. Gaat m niet worden dus, helaas . Originele pijpen maar goed oppoetsen .
  9. Gisteren bij de dealer geweest (auto was op beurt) en navraag gedaan naar de CC-eindstukjes. Vermoeden van 1 van de monteurs was dat deze bij mij bijna of helemaal tegen elkaar aan gaan zitten gezien de geringe tussenruimte tussen de originele eindpijpen. Ik heb ook gezien dat de originele eindpijpen aan het eind dikker zijn dan waar ze uit de pot komen. Het betreft een 2.0 TDI CR uit augustus 2009. Iemand enig idee of de originele eindpijpen van de CC waar de eindstukjes op komen dunner zijn of verder uit elkaar staan dan bij mij? Ik zal in ieder geval de diameter en tussenruimte bij mij eens precies opmeten en laat het weten. Als iemand met een CC hetzelfde zou kunnen doen heel graag. Alvast dank en groeten!
  10. Mijn ouders in Zuid-Limburg hadden er ook last van. Auto's staan daar onder een carport en ze hebben laag over de grond ook een apparaat dat een ultrasone toon uitzendt maar enkel bij beweging. Het apparaat heeft dus een bewegingssensor. Werkt trouwens ook goed tegen "een warme motorkap opzoekende" katten. Belangrijk is denk ik de bewegingssensors, als het apparaat constant uitzendt is dat niet fijn voor andere huisdieren en kleine kinderen in de buurt. Apparaten zijn zover ik weet te koop in meeste betere tuin/dierenzaken. Heb er zelf eentje om te voorkomen dat onze achtertuin wordt omgetoverd in een kattenbak... Best is eentje die ook op 220V kan, anders koop je je rot aan batterijen. Er is hierover al eens één en ander geschreven in een topic over katten op de auto. Succes!
  11. Mijn ervaring is dat redelijk wat bandenboeren liever lood bijplakken dan de band eens op de velg te draaien. En lood tegenover elkaar is volgens mij zelden een indicatie van vakwerk, heft elkaars effect deels op. Na mijn winterbandenmontage bij een niet nader te noemen bandenboer zaten er op meerdere wielen dubbele strips lood, lees ruim boven de 100 gram. Aangegeven dat dit nergens op slaat bij originele, onbeschadigde velgen en A-merk winterbanden, echter dan kijken ze alsof ze water zien branden. 2 weken later heeft de VW dealer het "met zorg" overgedaan en het meeste lood dat nu op een wiel zit is 40 gram. Hebben wel bij 2 wielen de band op de velg gedraaid. Kortom, veel lood kan een indicatie zijn van slecht balanceren maar ook van een slecht wiel / slechte band. Best is om in dat geval de onbalans eens te meten met alle lood eraf.
  12. Ik zit met hetzelfde dilemma en heb vanwege lease ook geen mogelijkheid om voor een andere wiel- bandenmaat te gaan tenzij volledig op eigen kosten. Er zitten nu dus winterbanden maat 235-45-17 op. Ik heb de proef op de som genomen en de kettingen van mijn vorige auto met bandenmaat 225-45-17 "gepast", en ze raken nergens. Waarschijnlijk een voordeel van het feit dat ze net een beetje te klein zijn, daarom zitten ze goed strak. Het zijn tevens kettingen met extra platte schakels. Desalnietemin hou ik de snelheid in de gaten mochten ze er omheen moeten en geen full lock met insturen. Mocht je echter de mogelijkheid hebben om voor met name smallere banden te gaan voor de winter, zou ik het zeker doen. Ik vind 235 voor winterbanden eigenlijk te breed en ook merkbaar in de recente sneeuw en troep. 205 of 215 lijkt mij stukken beter. Succes!
  13. In het kader van een open deur intrappen: wat mij betreft staat en valt alles met de kwaliteit van de mensen die het werk doen. Heb zelf bandenervaringen bij Euromaster, Kwik-Fit en de Condé (in België) en bij hetzelfde filiaal van iedere keten wisselende ervaringen. Bij Euromaster onder andere variërend van een perfecte wissel tot een beschadigde velg en een band die niet in het gootje zat. Bij Kwik-Fit eveneens goede wissel tot 4 wielen met onbalans vanwege balanceren enkel op het midden van de velg en bij de Condé vergelijkbaar. De enige tip die ik iedereen zou willen meegeven (uit ervaring en zonder over één kam te scheren) is: hou zelf enigszins een oogje in het zeil en wek vooral niet de illusie haast te hebben als je er op wacht. Verder kan het nuttig zijn om anderen te vragen naar hun ervaringen bij het betreffende filiaal, niet bij de betreffende keten... Wat betreft de Michelin's: ben er best tevreden over op de Golf van mn wederhelft, ook op de recente sneeuw. Beter dan de Conti's die er eerst op zaten. Is trouwens maatje 195/65/15 in H index. Ciao
  14. 3CPR

    Nieuwe rage!

    Aardig setje tuinverlichting... En laagspanning, wel zo veilig natuurlijk!
  15. Kon dat voor een 3C niet via de boorcomputer net zoals het omstellen van kilometers naar miles? Heb een collega eens zoiets horen zeggen maar dat zegt natuurlijk ook niet alles bij belastingadviseurs . Succes in ieder geval en ik wacht eveneens in spanning af!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden