Ga naar inhoud
  • 0

Anti Carjacking UIT zetten


Dimitri-Turbo

Vraag

Op mijn nieuwe 3BG staat de anti carjacking aan maar deze vind ik vreselijk irritant. Als ik tijdens het rijden moet tanken en ik ben klaar met tanken wil ik mijn beurs uit de auto halen (via bijrijders deur) kom ik mijn auto niet in :evil: (sleutel in het contact gelaten).... Ik wil deze optie uit (laten) zetten.

 

Is er iemand met Vagcom en verstand van zaken die mijn een keer kan/wil helpen??? :?::roll:

Link naar reactie
Delen op andere sites

15 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Hmm, wel knap hoor, tijdens het rijden tanken. Gaat dat op dezelfde manier als die F16's doen in de lucht? Als je de sleutel uit het contact trekt, zouden de deuren automatisch van het slot moeten gaan. Kennelijk is deze optie niet ingesteld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Als je de sleutel uit het contact trekt, zouden de deuren automatisch van het slot moeten gaan. Kennelijk is deze optie niet ingesteld.

 

Hij zegt ook: De sleutels zitten dan nog in het contact ;)

 

Je kan ook de ontgrendelingsknop in de deur gebruiken ipv de deurgreep. Hiermee ontgrendel je alle sloten in een keer.

Het is even wennen, maar ik zou niet meer anders willen.

Alleen nog het geluid van het op slot zetten... Dat went nooit

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik zou toch jullie aanraden de Anti carjacking functie aan te laten staan, en zelfs bij het tanken, of andere momenten dat je de auto verlaat, de sleutel uit het contact te nemen, ongeacht de buurt waar je woont/tankt.

De verzekeringsmaatschappij zal nooit (!!!) uitkeren wanneer je niet alle sleutels kunt overhandigen. Iets om even bij stil te staan (?). Zelfs in "nette" wijken komt criminaliteit voor.

In mijn gespecialiseerde rijopleiding is mij zelfs geleerd om direct na het instappen de portieren te vergrendelen. het systeem werkt pas wanneer je 20+ rijdt. CarJackers handelen wanneer je stil staat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Wat een onzin.

 

De verzekering zal uitbetalen, ook al kun je niet alle sleutels overhandigen.

 

Je wil niet weten hoeveel X5-en er al zijn vergoed waarvan in de woning van de eigenaar is ingebroken om zo de sleutels te pakken te krijgen. De eigenaar van de auto kon daarna niet alle sleutels overhandigen en kreeg toch een schade uitkering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Echt onzin is het niet, maar het verschilt per maatschappij. Er zijn inderdaad verzekeraars die beide originele sleutels willen zien bij diefstal. Daarbij wordt soms (off the record) ook gekeken naar het soort auto.

Treurig maar waar :-(

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden