Ga naar inhoud

Golf R400


PassatMotion

Aanbevolen berichten

Lol, lichtjes overkill much? :mrgreen:

 

Ik moet zeggen, kudos voor het hele hoge "omdat het kan!" gehalte, maar in praktijk lijkt met dat toch echt niet te doen man, 400 PK in 'n golfje :lol:

 

Ben overigens best wel benieuwd naar de levensduur van zo 'n blokken... en stiekum nog een beetje benieuwder naar wat tuners daar nog meer uit gaan persen :shock:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volkswagen maakte op Auto China in Peking goede sier met z'n spectaculaire Golf R400 Concept, maar de auto leek toch te buitenissig voor serieproductie. Nu weten we beter: deze Golf gaat er daadwerkelijk komen!

 

m1mykt6bh6sw.jpg

 

Het Amerikaanse Car&Driver heeft dit opgetekend uit de mond van Heinz-Jakob Neusser, ontwikkelingschef van het Duitse merk. Wanneer de R400 dan op de markt komt, is nog niet bekend.

 

Onder de kap van de R400 ligt een tot 400 pk en 450 Nm opgevoerde motor uit de Golf R. De aanpassingen aan het blok zijn gering, aldus Neusser: "We hebben in hoofdzaak alleen de turbodruk aangepast, de basisarchitectuur van de 2,0-liter turbomotor kan dit vermogen aan."

 

Neusser geeft verder aan dat het zeer waarschijnlijk is dat de Volkswagen Group dit blok ook in de modellen van andere merken gaat gebruiken. Welke modellen, dat is echter nog onduidelijk.

 

In de Golf R400 zorgt de turbomotor voor een sprint naar 100 km/h in 3,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 280 km/h.

 

Bron:Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden