Ga naar inhoud
  • 0

Bij warme motor storrert mijn Passat B5.5.


Wingman5

Vraag

Hallo mensen. Heb al veel fora en topics bekeken, maar nergens een goed bevredigend antwoord kunnen krijgen.

 

Ik heb nu 1,5 jaar een Passat B5.5 uit 2001 en zit met een toenemend probleem.

Een half jaartje na aanschaf had ik heel af en toe een hikje stottertje als ik op de snelweg reed als de motot warm was (meestal na een 20km rijden) heel kort, 2 , of 3 keer alsof hij een verbranding miste.

Dit gedrag is over het laatste jaar behoorlijk toe genomen. Altijd als hij warm is, na zo'n 10 tot 20 km rijden, maar dan soms wel 10 minuten constand achter elkaar door. Zelfs zo erg dan de ESP in storing gaat en zichzelf uitschakeld (dan houdt het stotteren NIET op).

 

Nu heb ik diverse berichten gelezen van ook andere type's en zelfs merken auto's dat die te maken KAN hebben met de injectoren. maar 4 van die dingen aanschaffen en er achter komen dat dit NIET de oplossing is vind ik een beetje sonde. Vandaar dat ik nog even een second opinion wil hierover.

 

Het zijn overigens de orginele injectoren (aldus een maat van me) en er is ruim 240.000 km mee gereden.

 

Hoop dat iemand een heldere tip/test/antwoord heeft zodat ik verder kan.

 

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Zondag kabelboom vervangen. Sinds vervanging van kabelboom heb ik 200 km gereden en motor stottert niet meer. Pakking niet vervangen maar t lijkt alsof het een beetje lekt. Vandaag motorkapjd weggehaald een schoon gemaakt. Komende week effe checken of er olie lekt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden