Ga naar inhoud
  • 0

Radio / DvD kijken tijdens rijden: Gedaan, werkt!


robertbl

Vraag

In mijn 3BG 2.8l V6 4motion zit een MFD navigatie/radio. Ivm de kids heb ik in de hoofdsteunen een dvd speler met 2 schermen geïnstalleerd en de bedrading mooi weggewerkt in het middenconsole. Vervolgens heb ik met een multimedia module een verbinding gemaakt met de MFD1 zodat ik beelden van de dvd op het voorscherm kan zien. Als je niet rijdt tenminste, anders krijg je het VW veiligheidsscherm..

 

Niet dat ik nu zo graag zelf ook Bassie en Adriaan voorin wil kijken maar reuze handig als dochterlief niet weet hoe ze het menu moet bedienen (5 jaar oud en kan nog niet lezen).

 

Ik zat mij af te vragen, hoe weet die radio eigenlijk dat ik rij?. Vanuit welke input krijgt de MFD het signaal dat er rijdend geen video gekeken mag worden, gaat dat via de snelheidsmeter input in de ISO stekker (positie 1:GALA) of krijgt ie meer signalen?.

 

En zo ja, als ik nu eens alleen dat GALA signaal onderbreek via een schakelaar, omzeil ik dan de beveiliging of is dit te simpel gedacht?

 

my 2 cents,

 

Robert

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Voor de liefhebber,

 

Idd zo simpel als reeds gedacht. Dvd kijken tijdens rijden kan door:

 

Onderste Iso stekker de witte draad op positie 1 (GALA) door te knippen (zit op zelfde rij als de rode +12v draad, op positie 7).

Radio krijgt dan geen snelheidssignaal meer en gaat niet op beveiligingsscherm

Wil je gebruik maken van de Gala functie, zet dan een schakelaartje tussen de doorgeknipte draden zodat als je geen DVD kijkt de GALA functie gewoon werkt.

 

Natuurlijk is DVD kijken tijdens het rijden gevaarlijk maar wel leuk voor de voorpassagier of reuze handig om even in het menu van het DVD scherm van je kinderen play te kunnen kieze oid.

 

Robert

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Jep, is een vrijschakelmoduul voor verkrijgbaar. echter, bij mij gaf deze alleen beeld en geen geluid.

 

Het onderbreken van je GALA draad heeft alleen effect op je GALA, dwz de automatische geluidaaanpassing afhankelijk van je rijsnelheid. Niet voor je navigatie, de gebuikt GPS.

En door het met een schakelaartje te doen werkt als je geen DVD kijkt je Gala gewoon.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
hoeveel is eigenlijk de boete als ze je betrappen dat je dvd kijkt tijdens 't rijden? iemand 'n idee van?

 

als je porno kijkt wellicht meer dan een muziek dvd :mrgreen:

 

Ik denk dat de boete in de richting van niet handsfree bellen ligt, al heb ik nog nooit iemand gehoord over een boete wegens dvd kijken. Ik vraag mij wel af hoe naukeurig je navi nog is als je de gala draad doorknipt. Is het dan niet zo, dat als de gps wegvalt in bijv een tunnel , hij niet meer kan berekenen waar ie is? Dat vond ik altijd irritant bij een tom tom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden