Ga naar inhoud

Black Devil

Members+
  • Aantal items

    236
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Black Devil

  1. Chipservice in Hem, Hans Bakker Bougies origineel onderdeelnummer 101 905 607
  2. yep dat kan, dat ding is een 'milieuding' net als de egr kleppen dus absoluut niet nodig voor het knap functioneren vd motor. Mijn w8 leeft ook weer trouwens. Zaterdag automaatbak weer gemonteerd en nog een hele berg andere nieuwe delen en weer heerlijk aan het toeren.
  3. Bij mij zijn ze uitgecodeerd, dus de kleppen doen niks meer en de secundaire luchtpomp ook niet.
  4. Ik zou juist verre blijven van die goedkope rommel. We willen W8 rijden maar niet de kosten dragen? Je kunt ook op eBay voor bijv golf 2 een set voorste complete draagarmen kopen met rubbers en koppelstangen etc voor 50,-. De kwaliteit laat zich wel raden denk ik.
  5. Zaterdag 'ff' de bak trekken, automaat in zijn R slip, soms een bonk naar 2e versnelling en vd week ging de boel in storing. Ik ga hem morgen uitlezen ivm de bakstoring. Zaterdag bak eraf en wegbrengen naar revisiebedrijf voor complete revisie. Oliekoeler ga ik ook vervangen, heb er niks aan als straks de bak helemaal vers is en dan naar de klote gaat door koelvloeistof in de ATF. Koppelomvormer is 25.000 oud, deze had ik vervangen wegens teveel slip en daardoor motorstoring. Als de bak opgeknapt is gaat hij erop en laat ik ook alles spoelen, hopelijk dan weer een tijd er vanaf.
  6. Als je hem aan de testkast hangt zullen er vast een aantal storingen naar voren komen. Ik snap eerlijk gezegd je logica niet zo goed, je hebt een probleem en dan ga je in stroomloopschema's zoeken............. Begin bij het begin en dat is eerst storingsgeheugen afvragen met een knappe testkast, waarschijnlijk zoals Barry zegt zal er wel een storing op een portierslot binnenkomen en dan weet je meteen welke dat is, zal denk ik LV zijn.
  7. Ik vandaag ook lopen klooien. ABS sensor rechtsachter in storing, dus 'ff' een nieuwe plaatsen. Inbusschroefje kwam er makkellijk uit maar de sensor zelf totaal niet, wat een gevecht is dat geweest. In 100 stukjes eruit, plastic vd sensor helemaal vastgerot in het huis. Nieuwe erin en ik dacht klaar te zijn maar helaas. Kort geleden flink lopen klussen en voor alle draagarmen vervangen, toen toch troep losgekomen en ABS sensor rechtsvoor ook stuk, sensor eruit gehaald en zag dat er iets klem heeft gezeten tussen de sensor en de abs ring. Maandag na het werk even kijken hoe de abs ring eruit ziet en hopelijk redden we het met alleen een nieuwe sensor.
  8. Weet ik wel, heb ook al jaren een Golf 3 VR6 waar ik al diverse uitlaten onder gehad heb. Tevens bouw ik af en toe RVS uitlaten onder auto's met een vriend van mij. Dat resoneren tussen de 2000-3000 is inderdaad helemaal ruk als je constant rijdt. Komt wel goed, ik ga wat moois bouwen.
  9. Een W8 moet niet zo een brulpijp hebben als een Golf Ik ga tzt een RVS uitlaat maken, de midden- en einddempers vervangen voor RVS exemplaren. Diameter houd ik gelijk, als je de diameter vergroot wordt het steeds lastiger om dit knap te dempen. Bij de einddempers een by-pass maken met uitlaatkleppen erin zodat ik deze handmatig in/uit kan schakelen, dus als je zin hebt in herrie gaan de uitlaatgassen langs de einddempers en niet er doorheen. Eindstukken gewoon origineel houden.
  10. Bij sommige modellen na distributievervanging moet je nieuwe bouten plaatsen bij de motorsteun.
  11. Ja sorry, ik denk een beetje makkelijk. Lid van de ANWB? Opbellen en dan komende met een lepelwagen en verplaatsen ze de auto.
  12. Een lang verhaal inderdaad en op afstand repareren lukt natuurlijk ook niet. Afslepen en op de brug zetten en weet genoeg lijkt me
  13. Heb even de tekst uit het schrijven gecopieerd, auto betreft een Passat CC 2012 TDI: Werkplaatsconstatering: • Een of meer van de klachten kunnen worden gereproduceerd. • Bij lage motortoerentallen of bij "Stop & Go-verkeer" neemt de temperatuur uit de luchtroosters af. Technische achtergrond Moderne dieselmotoren hebben een zeer goed rendement. Bij een rijprofiel met lage motortoerentallen en lage motorbelasting (in combinatie met lage buitentemperatuur) kan het voorkomen dat de ondergrens voor de bedrijfstemperatuur van circa 70° slechts in geringe mate wordt overschreden. Aangezien de warmtewisselaar voor de interieurverwarming bij dit rijprofiel minder energie beschikbaar heeft, wordt het interieur vertraagd warm. Bovendien kan de temperatuurmeter in het instrumentenpaneel onder 90° Celsius dalen. Deze lage koelvloeistoftemperatuur heeft geen invloed op de levensduur van de motor! Serietoepassing — Maatregel Indien de koelvloeistoftemperatuur bij hogere belasting en toerentallen stijgt, zijn verdere controles/reparaties niet nodig! Geen onderdelen zoals de koelvloeistofthermostaat vervangen als aan het onderdeel niet eenduidig een afwijking kan worden vastgesteld. Afhankelijk van de wagenuitvoering kunnen verschillende verwarmingsinstellingen tot een optimaal verwarmingsvermogen in het interieur leiden. Neem de werkingsvoorwaarden van de elektrische extra luchtverwarming of de extra koelvloeistofverwarming in acht (zie ⇒ instructieboekje)!
  14. Dit klinkt mij bekend in de oren. Ik weet dat er ivm deze 'klacht' zelfs een schrijven is vanuit de fabriek en wordt als normaal gezien. Dus je kunt vervangen tot je een ons weegt maar zal hoogstwaarschijnlijk niets oplossen. PB mij anders even je chassisnummer dan kan ik het natrekken voor je.
  15. Heb dit helaas al vaker gezien de laatste jaren bij de CR diesels, in alle modellen/merken. Bijna altijd is de oorzaak verkeerd getankt. Vaak zie je in het verleden dat er eens verkeerd getankt in bijvoorbeeld een leaseauto en de volgende eigenaar heeft er de elende van.
  16. Als de motor geen krukastoerentalsignaal meet zal hij ook niet inspuiten
  17. Is dit zo een K===OTE carburateur met automatische choke en een berg vacuumklepjes en potjes erop? Zoja, die had ik op mijn Golf 2 automaat ook, ding in de kliko gegooid en een Weber vervangingscarburateur erop gezet met handchoke. Maar distributie en onsteking staan 100% goed op tijd?
  18. Misschien toch 1 vd nokkenasverstellers die even een tikje/rateltje geeft.
  19. 2 maanden geleden na een flinke remactie bleef de rem erop staan, pedaal stond vast! Schrok me natuurlijk een hoedje. Probleem zat in de rembekrachtiger waarvan de stift/pen bleef hangen dus een nieuwe erop gezet en remt weer als de beste! Inmiddels de 2 ton gepasseerd en nog steeds blij ermee. Zit verse APK op ook. Trouwens de tandriem vd balansassen heb ik vervangen na ongeveer 180.000 op de teller, ding zag er eigenlijk nog prima uit maar was nog wel de eerste.
  20. Punt 1 klinkt zeker als kortsluiting, dat kan overal aan liggen. Punt 2, al eens uitgelezen of hij ergens storingen op geeft?
  21. ik heb nog een 5k0 035 730g hier liggen, kan je er iets mee.
  22. O ja die O-ring! Klopt die heb ik ook vervangen Geef me een reden waarom het uitcoderen onverstandig zou zijn? Mijn W8 staat bijna om 200.000km en de oorzaak is gewoon de versleten katalysatoren. Die zetten niet snel genoeg de boel om met als gevolg storing op de sondes en katwerking te gering. De secundaire luchtpomp is ook overbodige rommel. Wegens milieu-gebeuren zitten deze dingen erop. De motor heeft het nergens voor nodig, de inspuiting doet hij alleen met info van de voorste sondes en niet de achterste. Bij nieuwere auto's wordt de achterste wel gebruikt voor mengel aanpassing. hij heeft trouwens ook mijn tuningsmap gecontroleerd en vergeleken met een originele map en vond het er goed uit zien.
  23. Zo ben weer thuis. Ben bij Chipservice geweest in Hem bij Hans Bakker. Hij is een kleine 1.5uur bezig geweest omdat het de eerste keer niet meteen goed ging. Eerst via de EOBD stekker de data uit het motorregelapparaat gehaald. Toen is hij de boel gaan bekijken en de punten met betrekking tot de achterste lambdasondes en de secundaire luchtpomp de bitjes van 1 naar 0 gezet. Toen de boel weer in het motorregelapparaat geladen. Alles goed behalve de cruise controle deed het niet meer, hier had Hans het nog over gehad dat als je teveel wegschrijft dat je dan wel eens een niet werkende cruise controle zou kunnen hebben. Dus daarom weer een paar 0tjes naar 1tjes omgezet en opnieuw geladen in het motorregelapparaat. Dus ik ben een blij man zonder die eeuwige nutteloze storingen meer. Zeker een aanrader!
  24. Spoelen heb ik reeds meerdere malen positieve verhalen over gehoord. Misschien moet ik dat ook eens laten doen. De staartkeerring was bij mijn bak ook lek. Toen ik de bak eraf had gehaald voor het plaatsen van een nieuwe koppelomvormer ook meteen alle keerringen vervangen. Sindsdien is alles kurkdroog. Vrijdag laat ik de achterste sondes uitcoderen, zal hier de uitkomst vermelden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden