Ga naar inhoud

silvergrey

Members+
  • Aantal items

    283
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door silvergrey

  1. Ik denk ik log eens in. 2 jaar geleden mijn 3c eruit gegooid. Tijdens de distributiewissel kreeg ik vanuit Nuenen te horen dat er geen garantie op de wissel kwam: draad was dol van een tapeind en vorige eigenaar had er ook al iets aan proberen te doen waardoor er een stuk bout afgebroken was. 3c toen verkocht. tijdelijk een Seat 1.2 tdi gereden en afgelopen jaar een 2012 renault megane gekocht... raad eens waar die nu staat... in de garage met een kapotte motor. Ook net als bij Willem na de vakantie, dus zonder caravan, gewoon hier in het dorp na het starten en 100 meter gereden. Ironisch genoeg ook Nunspeet.
  2. Dat is vaak zo, ze gaan en blijven nu graven en alles wat er aan negativiteit naar voren kan komen zal naar voren komen.
  3. Greenpeace in Duitsland vindt dat het zekere voor het onzekere moet worden genomen: ''De Duitse overheid moet stoppen zich te laten leiden door testresultaten van de autofabrikanten zelf'', zegt transportdeskundige Daniel Moser in een reactie. ''Alle auto’s van alle merken moeten met spoed onafhankelijk worden getest.'' bron:http://www.nu.nl/eco...met-zafira.html En Greenpeace is dan zeker de onafankelijke tester? De oh zo milieuvriendelijke Greenpeace met oliegestookte schepen...
  4. ja de vraag is nu welke IPA: double, triple?
  5. zo heb ik die doekjes nooit bekeken, dacht dus dat dat voor de binnenzijde van de ramen waren Heb er nog wat van liggen, vanmiddag eens proberen als ik thuis kom!
  6. Passat is wijle, hebben net een paar maanden een nieuwe Ibiza station TDI. In het voorjaar eens kijken wat klei etc gaat doen, nog geen ervaring mee.
  7. Die waste werkelijk haar Ibiza met de hand en vond het verschrikkelijk de passat ongewassen voor de deur te zien.
  8. Vriendin verklaarde mij ook voor gek dat ik de auto niet met de hand was Wat is IPA?
  9. Maar men haalt wel PON door het slijk op het moment dat de verstuivers van een BKP stukgaan, tandempompen niet onder coulance vervangen werden etc, dan wil je toch ook geen antwoord horen dat de auto een kostenpost is. Er zit wel een verschil in gecalculeerde kosten en extra kosten door extra afschrijving, buitensporig slijtage(TFSI) of ondeugdelijk materiaal (verstuivers, tandempompen, opvoerpompen, lenkradverriegelung).
  10. Na mijn auto gewassen hebben in de wasstraat, merk ik dat er altjid een laag op de voorruit zit. Regendruppels veranderen in een waas van vegen als de ruitwisser aangaat. Hoe maak je de vooruit na een wasbeurt in de wastraat weer vrij van de wax die er op gesprayed wordt?
  11. klopt, langzaam en ja daar koos ik voor. Dat is ook niet mijn argument in het verhaal, behalve als de auto nog langzamer wordt. Dat is ook wat ik schreef/bedoel. Zorgen over waarde daling en vermogen verlies is toch logisch, er is immers nu nog veel onduidelijkheid voor veel mensen. Zuinig rijden heeft met rijstijl te maken, klopt en dit kan je niet meten met 1 of 2 proefritten. Actual geeft de computer wel vaker een waarde van 3.2/100 tot 5/100, daarmee zie je tijdens een proefrit geen gemiddelde van 1000 km snelweg.
  12. De commotie dat ik net een nieuwe auto heb, deze waarschijnlijk gelijk minder waarde heeft. Trager zou kunnen zijn om de emissie te halen, trager dan de 1.2 tdi al is. Het is niet alleen even nieuwe software en klaar, maar die nieuwe software moet ook wat doen wat effect heeft zodat de uitstoot conform Euro5 norm is. Als je alleen de "sjoemelsoftware" weg zou schrijven is ie in het dagelijke gebruik nog altijd vuiler dan de Euro5 norm. Dus lijkt het mij dat je als VW kan kiezen: sjoemelsoftware er uit, en auto nog net zo vuil, of optie 2: software eruit, nieuwe software er in en conform uitstoot. Om die 2e optie te halen kan de motor nooit dezelfde prestaties hebben. Wij hebben deze auto gekozen omdat hij zuiniger zou moeten zijn, dat is ie al niet echt. Ook wou ik zelf een auto die wat milieu betreft wat schoner was, om bijvoorbeeld toekomstige umweltzones. Het klopt dat niemand je wat verplicht, maar als je 2 maanden na aanschaf dit als gezeur hebt kan ik er niet vrolijk van worden.
  13. Helaas, bel ik voor de eerste APK naar de dealer: jawel maneer uw voertuig valt onder de terugroepactie, u ontvangt nog een brief
  14. tevens hier een opsomming http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/37118-gezocht-berijders-van-een-ea189-motor/?p=663387
  15. 1.2 tdi valt er ook onder http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/er-met-mijn-volkswagen-gesjoemeld-check-het-met-deze-tool ik probeer nu op de site van Seat te kijken, wat een drama. Je moet verifieren dat je geen robot bent, selecteer de plaatjes met een verkeersbord. En vervolgens kom je niet verder. argh http://www.seat.nl/dieselmotoren?_id=1600F50DEBC94E7584C396F3B3112501&_z=z
  16. Sorry, moet mijn sig nog aanpassen. Ik heb een 1.2tdi uit 2013 Euro 5 norm(seat 6j station ecomotive)
  17. Mijn auto valt er blijkbaar niet onder. Erg vreemd!
  18. Claimen bij PON, dat kennen we nog van: de verstuivers, tandempompen, brandstofpompen etc "nee meneer, ons niks van bekend".
  19. Over sjoemelen gesproken: Samsung doet er in hun bussiness ook aan mee http://www.nu.nl/gadgets/4136650/samsung-sjoemelt-met-energieverbruik-van-televisies.html
  20. premium artikel, of ik in wil loggen
  21. hoe ik het begrijp is idd mijn auto niet ineens stuk, maar stoot wel een emissie uit die niet conform opgaaf is, en als dat getest wordt op een bank is de auto ineens schoon. Nee hij is niet stuk, maar is ook niet conform mileu-eis. Duitsland kan het niet met VS eens zijn, maar VS bepaald zo goed als alles in de wereld. Ik kan mij voorstellen dat er sancties vanuit de VS komen als Dld niet meewerkt.
  22. http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/volkswagen/24554847/__Houston_eist_geld_van_VW__.html laatste nieuws: Houston wil 100 mio van VW, want het schijnt dat Houston ineens veel viezer is geworden. Die claim zou VW wel eens kunnen laten wankelen. Mijn vraag: kan de EU in dat geval Houston aanklagen wegens moedwillig omzeep helpen van de 100.000 banen van toeleveranciers etc? Zo ja, heeft Europa ruggengraat en gaan ze die strijd aan? Dit ziet er dus uit dat hoe dan ook, wij naar de pijpen gaan dansen van de VS, die daarna de failliette VW graag opkoopt en onder de GM-vlag gaat laten varen. Dit hele zaakje stinkt nog meer dan onze uitstoot.
  23. Het lijkt mij wel, er is een mileu delict gaande. Onze lieve vw's stoten meer nox uit bij gebruik, behalve op de testbank. De auto heeft een type goedkeuring op basis van de testbank. Om werkelijk schoon te worden zou er in mijn ogen aanpassingen gedaan moeten worden. Betekent dus dat mijn trage 1.2 tdi nog trager gaat worden. Auto is 2 jaar oud en net door mij aangeschaft. Denk alleen dat na de aanpassing mijn auto fors in waarde keldert, niemand wilt een auto die amper presteert. (maar dat is een ander verhaal)
  24. ja maar dat is software geschreven op je bestaande software. Er gebeuren andere dingen als VW de software gaat aanpassen, dan klopt in mijn geval mijn chip niet meer en ik vraag mij dan af hoe lang het duurt voordat de tuners passend software hebben. En als ze dat hebben, moet ik dan weer betalen?
  25. Nieuws update: http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/volkswagen/24551342/__Nieuwe_software_auto_s_VW__.html ik vraag mij af wat het doet met het rijgedrag van de auto.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden