Ga naar inhoud

Volkswagen Cross Coupé


Speedyace

Aanbevolen berichten

Geen Passat maar weer een nieuw concept wat op de plank ligt.

 

m1fy1mjbij2e.jpg

 

m1fy1mjbw32f.jpg

 

m1fy1mjbu32g.jpg

 

Het leek er lang op dat de Passat Alltrack in z'n eentje de eer van Volkswagen in Tokyo moest gaan verdedigen, maar hier hebben we het echte vuurwerk: de Cross Coupé Concept!

.De Cross Coupé Concept ziet er misschien groot uit op de foto´s, maar dat is slechts schijn. De cross-over is 4,35 meter lang en zit daarmee precies tussen de Golf (+52 millimeter) en de Tiguan (-26 millimeter). Met z'n breedte van 1,87 meter en hoogte van 1,52 meter zit de Cross Coupé Concept ook precies tussen die twee auto's in.

Let goed op het design van de grille en koplampen: dit zullen we volgens Volkswagen terugzien op toekomstige modellen. Met een korte overhang aan de voor- en achterzijde hebben de ontwerpers de auto een sportief design mee willen geven. Tegelijkertijd is er genoeg bodemspeling voor het ruigere terreinwerk.

Met een formaat tussen de Golf en de Tiguan verwacht je een redelijk bescheiden motorisering, maar de technici hebben op dat gebied flink hun best gedaan. De aandrijflijn bestaat uit een 2,0-liter TSI benzinemotor met 265 pk plus twee elektromotoren. Die voegen nog eens 55 pk/180 Nm en 115 pk/270 Nm toe. De sprint naar 100 km/h kost een kleine zeven seconden en de topsnelheid is 200 km/h. De auto heeft een elektrische actieradius van 40 kilometer en slaat z'n energie op in lithium-ion accu's.

De onthulling van de Cross Coupé Concept is overigens een belangrijke mijlpaal voor Volkswagen: het is de eerste auto die het merk laat zien die gebruikmaakt van het zogenaamde MQB-platform (Modularer Querbaukasten). De Volkswagen Groep gaat dit platform voor veel modellen gebruiken, onder meer voor de Volkswagen Golf VII, Audi A3 en Seat Leon.

 

De Volkswagen Cross Coupé Concept is vandaag voor het eerst te zien op de persdag van de Tokyo Motor Show. Of er productieplannen zijn, is nog onduidelijk

 

Bron: Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden