Ga naar inhoud

Freggel

Members+
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Freggel

 1. Freggel

  GTE accu volheid

  Ik heb geleerd om de auto te laten laden met een ingestelde vertrektijd, indien nodig ook met klimatisatie ingesteld. De auto gaat dan zorgen dat de batterij vol is tegen de ingestelde vertrektijd, op die manier is de batterij wat verwarmd door het laadproces en zal die efficienter presteren. Deze morgen was het ingesteld om de kinderen naar school en crèche te brengen: om 7u45 ingestapt in een warme auto met 52 km aangegeven bereik. Als ik weet dat ik na het laden meteen vertrek laad ik de batterij op tot 100%, als ik nog niet weet wanneer ik de auto opnieuw nodig heb maar wel wil laden is die ingesteld om maar tot 90% te laden. Schijnt beter te zijn voor de accu om geen dagen aan een stuk vol te staan (ook langere tijd helemaal leeg staan is niet goed voor de levensduur van de cellen) Bovendien zorgt laden tot 90% er ook voor dat je vanaf vertrek bij elke rit regeneratief kan remmen wat de auto dus niet gaat doen bij 100% batterij. Voorkomt verrassingen.
 2. Ik weet niet over wat voor auto het gaat maar de link die Peter plaatste is wel wat werkte om bij mijn GTE het fake geluid weg te krijgen (je kan ook een ander percentage ingeven zodat het misschien nog subtiel aanwezig is maar ik heb het gewoon op 0% staan. Het luidste wat ik hoor bij hard optrekken is het piepen van banden 🤣
 3. Freggel

  Trip (dag) teller

  Staat in de handleiding. Dagtrip reset ingedrukt houden en dan vraagt het systeem of je de tripteller of het bereik wil weergeven.
 4. Freggel

  Carnet / We connect

  Werkte bij mijn tweedehands GTE ook niet meteen. 1 telefoon naar de helpdesk en 2 dagen later werkte het.
 5. Een driefase lader kost wat meer in aanschaf en aanleg (en je moet al 3x400V binnenkrijgen) maar dan ben je wel meteen klaar voor als er in de toekomst een full electric auto komt. Een monofase laadpaal kan je tweedehands relatief goedkoop vinden. Ik weet niet of er in NL nog wat gedoe bij komt kijken, over het algemeen is NL een pak relaxter qua elektriciteit dan België waar je moet zorgen dat alles volgens de regels is aangesloten en op plan is aangepast + keuring door erkende instantie. Als je die rompslomp niet wil doorgaan kan je ook een 16A granny charger aanschaffen, op monofase kom je dan op 3,7 kW en 11kW 3 fase (als je auto 3 fase kan laden, een GTE dus niet) en worden soms als optie geleverd bij full electric auto's. Voor een Škoda Enyaq of Audi E-Tron kan je die meebestellen voor € 700. Ik ben ze tweedehands al tegengekomen voor rond de € 300.
 6. Ik heb bij de mijne dat stuk ook al eens open gehad omdat ik in VCDS een melding zag van de luchtkwaliteit sensor. De sensor (dat bruin/oranje ding) kan je gewoon voorzichtig reinigen met remmenreiniger of wat alcohol, voorlopig nog geen nieuwe melding gekregen. De 2 "zakken" waar je naar verwijst zaten er bij de mijne niet in. Het lijkt wel alsof iemand 2 van die vochtvreters naast het interieurfilter heeft gelegd...
 7. Geen idee, ik ben na 17 jaar Volvo rijden en sleutelen nieuw in de VW wereld, hiervoor 17 jaar Volvo gereden en alleen maar gesleuteld aan materiaal van 25 jaar en ouder. Bij een Volvo XC60 uit 2010 deed de garage het op minder dan een uur, bij een Volvo 960 uit 1995 heb in het nooit gedaan maar was poepsimpel, bij mijn tractor uit 1957 lukt het me op minder dan een halfuur maar dus geen ervaring met VW sleutelen.
 8. Misschien handig als je het in het juiste deel van het forum zet zodat we weten over welk model auto het gaat want nu hebben we er het raden naar waarover het gaat. Het fenomeen dat je beschrijft is wel typisch voor een kapotte thermostaat. De radiator wordt dan niet meer afgesloten waardoor de koelvloeistof erdoor blijft circuleren. Zodra je gaat rijden wordt de radiator gekoeld door de rijwind en koelt het koelwater dus af.
 9. Freggel

  Remklauwen

  Het is jouw auto dus uiteindelijk doe je ermee wat je zelf wil en wat je zelf mooi vindt 😉 Ik rij een GTE en die heeft standaard al blauwe remklauwen en dat vind ik wel leuk staan, zeker omdat het een geheel vormt met de andere blauwe accenten. @wulfkeheeft ze fluogroen. Niet mijn smaak maar wel een manier om een unieke auto te creëren die niemand anders heeft. Dus zoals ik al zei: doe je ding, al spuit je ze paars, roze of oranje, het enige wat wij kunnen doen is een mening hebben, maar of die ertoe doet... 🙃
 10. Lijkt mij eerder een tapatalk issue dan een forum issue. Vermoedelijk doet tapatalk iets fout met de cookies waardoor het forum het apparaat niet meer herkent.
 11. Is die functie niet pas gekomen bij de facelift? Als ik onder "mobiele sleutels" kijk op de website staat daarbij "u hebt op dit moment geen auto die de functie mobiele sleutel ondersteunt"
 12. Vreemd, als ik in We Connect onder "kaart" kijk zie ik de huidige locatie van mijn auto. Verder kan je er inderdaad niet veel mee. Van mijn GTE uit 2016 kan ik zien of de lichten nog branden, alles dicht en vergrendeld is (maar niet bedienen via de app) ook kan ik wegrij tijdstippen aanpassen (om het interieur te laten klimatiseren voor vertrek) of gewoon meteen beginnen met klimatiseren. En ik kan zien hoeveel elektrisch bereik de auto nog heeft. Niet veel spannends, maar het instellen van het klimatiseren was voor mij de reden om meteen een abonnement van 2 jaar te nemen. Beetje duur voor wat het maar is, maar telkens ik in een warme auto instap vergeet ik dat weer.
 13. Geen idee of het met een Discover Media ook gaat maar met de Discover Pro in mijn auto kon ik de kaart update op een usb stick gooien en daarmee updaten. Meestal hebben mensen eerder een grotere usb stick thuis rondslingeren dan een sd kaartje.
 14. Wees er maar zeker van dat de dievengilde goed voorbereid te werk gaat. Als ze je velgen willen zijn ze al lang geleden eens komen kijken of er slotbouten op zitten en indien ja welke adapter ze nodig hebben. Zodra ze eraan beginnen zijn ze met 2 man in minder dan 5 minuten met de boel verdwenen.
 15. Ik ken nog maar weinig van de specifieke VW techniek maar als het van tussen bak en blok komt zijn er bij de meeste merken maar 2 mogelijkheden: krukaskeerring van de motor of keerring van de ingaande as van de bak. Meestal zie je aan de kleur van de olie wel of het uit de motor of bak komt. Als het motorolie is zijn er 2 mogelijkheden: krukaskeerring is aan het verslijten (geen idee hoe het bij VW zit maar dat komt maar zelden voor) of de olie wordt naar buiten gedrukt door te hoge carterdruk (vandaar de tip om de carterventilatie te checken)
 16. De gouden tip heb ik niet maar als het uiteindelijk lukt: naar de garage om 4 gewone bouten, ben je van die ondingen af 😉
 17. Freggel

  Thuislader GTE defect

  Snel geregeld! Ik lees net even je "mijn verhaal" door en jouw rijprofiel komt grotendeels overeen met dat van mij. Veel kortere ritten waar een hybride helemaal tot z'n recht komt. Ik heb sinds de laatste tankbeurt al 1000km gereden en heb nog 400km benzine bereik 😁
 18. Freggel

  Thuislader GTE defect

  Het werkt allemaal hetzelfde (anders zouden publieke laadpalen ook geen bestaansrecht hebben) De lader geeft aan de auto aan wat de maximale stroom mag zijn en de auto gaat de gevraagde stroom beperken tot die waarde (of zelfs nog minder stroom trekken als je de auto instelt om bvb met 6A te laden) Van die "granny chargers" lees je wel meer dat er problemen komen op lange termijn. Veelal bij mensen die thuis geen laadstation hebben en het ding continu gebruiken voor elektrische voertuigen op te laden. Met een volledig lege accu ben je voor een EV al snel 15u continu aan het laden met zo'n ding waar onze hybrides na 4u wel vol zijn. Op den duur slijten de relais of zijn er condensatoren die de geest geven. Mede daarom ben ik aan het kijken wat ik allemaal moet verzamelen om thuis zelf een EVSE te bouwen. Ik zou dan met oog op de toekomst meteen een 3 fase station bouwen, voorzien van een goede contactor waarvan de contacten niet verbrand zijn na 1000x schakelen. Het zal er niet zo fancy uitzien als de commercieel beschikbare dingen, maar het zou moeten lukken voor minder dan de helft van de prijs van die dingen. Gedaan met telkens dat ding uit te halen en in te pluggen. Gewoon de kabel van de muur nemen en in de auto prikken. De "granny charger" kan dan in de koffer blijven liggen voor sporadisch gebruik bvb voor op reis en intussen "slijt" die niet.
 19. Oeps, nee hoor, het ligt aan mij. Ik antwoordde op de oorspronkelijke vraag maar ik zie nu dat die vraag al ruim een jaar oud is... Mijn eigen telefoon ondersteund geen draadloos laden dus ik kan het ook niet zelf testen. Ik mis het niet want bij langere ritten wordt de telefoon toch ingeplugd voor navigatie.
 20. Freggel

  Thuislader GTE defect

  Ik heb de lader (nuja, iedereen die er wat van kent weet dat je die dingen eigenlijk geen laders mag noemen, het zijn gewoon hele dure schakelaars, de lader zelf en stroom regeling zitten eigenlijk in de auto) nog eens opengemaakt en de print eruit gehaald. Kan niet echt vergelijken met de jouwe omdat je alleen detailfoto's plaatste maar uit je uitleg maak ik op dat er op beide zijden van de print componenten zitten, dat betekent dat het een heel andere print is dan in mijn lader want die heeft slechts op 1 kant componenten zitten. Er moet wel een behoorlijke vonk geweest zijn intern want het lijkt erop dat het middelste voetje van die mosfet gewoon weg is. Een snelle Google zoekopdracht naar de nummers op die mosfet levert bitter weinig op. De andere componenten die doorgebrand zijn zijn waarschijnlijk gewoon smd weerstanden. Op mijn lader staat ook een sticker van TE Connectivity, binnenin staat dan weer een sticker dat het een Percedos mk 7 is en de printplaat is van KOPP.
 21. Zie dit topic. Staat een beetje verloren in het 'in car entertainment' gedeelte.
 22. Freggel

  Thuislader GTE defect

  Ik heb net die van mij open gehad om een langere kabel aan te zetten. Komt ook nog een en ander bij kijken omdat er een NTC in de (origineel gegoten) stekker zit... Uiteindelijk gelukt en ik heb er voor de zekerheid een NTC met een andere waarde in de nieuwe stekker gestoken omdat ik al te vaak verhalen gelezen heb waarbij het stopcontact doorfikte maar de ntc niet de juiste waarde haalde om de boel uit te schakelen (thuis vertrouw ik mijn nieuw geplaatste stopcontacten wel, maar op verplaatsing weet ik zo nog niet) Ik heb wel een ander model maar wil wel eens kijken in hoeverre het binnenwerk overeen komt.
 23. Freggel

  Driving mode vergeten

  Ik denk dat het bij een B8.5 anders verloopt maar toen ik mijn B8 net tweedehands gekocht had slaagde ik er ook niet in om We Connect te activeren. Ik heb een abonnement genomen maar zelfs na meerdere keren de code in te geven bleven alle diensten inactief. Blijkbaar had het ermee te maken dat de sim kaart van de auto na zoveel tijd inactief (vorige eigenaar heeft blijkbaar we connect nooit gebruikt) opnieuw moet geactiveerd worden. Even gebeld naar de helpdesk, VIN doorgegeven en mijn mailadres zodat ze de status van mijn abonnement konden bekijken en 2 dagen later was alles in orde (gratis nummer, 24/7 en zonder wachttijd meteen een vriendelijke medewerker aan de lijn, was elke helpdesk maar zo)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden