Ga naar inhoud

Freggel

Members+
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Freggel won de laatste dag op september 8 2021

Freggel had de meest gelikete inhoud!

Over Freggel

 • Verjaardag 25-08-1986

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Adegem
 • Naam
  Frederik

Overige

 • Auto
  Passat GTE

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Freggel's Achievements

31

Community reputatie

 1. Freggel

  GTE accu volheid

  Ik heb geleerd om de auto te laten laden met een ingestelde vertrektijd, indien nodig ook met klimatisatie ingesteld. De auto gaat dan zorgen dat de batterij vol is tegen de ingestelde vertrektijd, op die manier is de batterij wat verwarmd door het laadproces en zal die efficienter presteren. Deze morgen was het ingesteld om de kinderen naar school en crèche te brengen: om 7u45 ingestapt in een warme auto met 52 km aangegeven bereik. Als ik weet dat ik na het laden meteen vertrek laad ik de batterij op tot 100%, als ik nog niet weet wanneer ik de auto opnieuw nodig heb maar wel wil laden is die ingesteld om maar tot 90% te laden. Schijnt beter te zijn voor de accu om geen dagen aan een stuk vol te staan (ook langere tijd helemaal leeg staan is niet goed voor de levensduur van de cellen) Bovendien zorgt laden tot 90% er ook voor dat je vanaf vertrek bij elke rit regeneratief kan remmen wat de auto dus niet gaat doen bij 100% batterij. Voorkomt verrassingen.
 2. Ik weet niet over wat voor auto het gaat maar de link die Peter plaatste is wel wat werkte om bij mijn GTE het fake geluid weg te krijgen (je kan ook een ander percentage ingeven zodat het misschien nog subtiel aanwezig is maar ik heb het gewoon op 0% staan. Het luidste wat ik hoor bij hard optrekken is het piepen van banden 🤣
 3. Freggel

  Trip (dag) teller

  Staat in de handleiding. Dagtrip reset ingedrukt houden en dan vraagt het systeem of je de tripteller of het bereik wil weergeven.
 4. Freggel

  Carnet / We connect

  Werkte bij mijn tweedehands GTE ook niet meteen. 1 telefoon naar de helpdesk en 2 dagen later werkte het.
 5. Een driefase lader kost wat meer in aanschaf en aanleg (en je moet al 3x400V binnenkrijgen) maar dan ben je wel meteen klaar voor als er in de toekomst een full electric auto komt. Een monofase laadpaal kan je tweedehands relatief goedkoop vinden. Ik weet niet of er in NL nog wat gedoe bij komt kijken, over het algemeen is NL een pak relaxter qua elektriciteit dan België waar je moet zorgen dat alles volgens de regels is aangesloten en op plan is aangepast + keuring door erkende instantie. Als je die rompslomp niet wil doorgaan kan je ook een 16A granny charger aanschaffen, op monofase kom je dan op 3,7 kW en 11kW 3 fase (als je auto 3 fase kan laden, een GTE dus niet) en worden soms als optie geleverd bij full electric auto's. Voor een Škoda Enyaq of Audi E-Tron kan je die meebestellen voor € 700. Ik ben ze tweedehands al tegengekomen voor rond de € 300.
 6. Ik heb bij de mijne dat stuk ook al eens open gehad omdat ik in VCDS een melding zag van de luchtkwaliteit sensor. De sensor (dat bruin/oranje ding) kan je gewoon voorzichtig reinigen met remmenreiniger of wat alcohol, voorlopig nog geen nieuwe melding gekregen. De 2 "zakken" waar je naar verwijst zaten er bij de mijne niet in. Het lijkt wel alsof iemand 2 van die vochtvreters naast het interieurfilter heeft gelegd...
 7. Geen idee, ik ben na 17 jaar Volvo rijden en sleutelen nieuw in de VW wereld, hiervoor 17 jaar Volvo gereden en alleen maar gesleuteld aan materiaal van 25 jaar en ouder. Bij een Volvo XC60 uit 2010 deed de garage het op minder dan een uur, bij een Volvo 960 uit 1995 heb in het nooit gedaan maar was poepsimpel, bij mijn tractor uit 1957 lukt het me op minder dan een halfuur maar dus geen ervaring met VW sleutelen.
 8. Misschien handig als je het in het juiste deel van het forum zet zodat we weten over welk model auto het gaat want nu hebben we er het raden naar waarover het gaat. Het fenomeen dat je beschrijft is wel typisch voor een kapotte thermostaat. De radiator wordt dan niet meer afgesloten waardoor de koelvloeistof erdoor blijft circuleren. Zodra je gaat rijden wordt de radiator gekoeld door de rijwind en koelt het koelwater dus af.
 9. Freggel

  Remklauwen

  Het is jouw auto dus uiteindelijk doe je ermee wat je zelf wil en wat je zelf mooi vindt 😉 Ik rij een GTE en die heeft standaard al blauwe remklauwen en dat vind ik wel leuk staan, zeker omdat het een geheel vormt met de andere blauwe accenten. @wulfkeheeft ze fluogroen. Niet mijn smaak maar wel een manier om een unieke auto te creëren die niemand anders heeft. Dus zoals ik al zei: doe je ding, al spuit je ze paars, roze of oranje, het enige wat wij kunnen doen is een mening hebben, maar of die ertoe doet... 🙃
 10. Lijkt mij eerder een tapatalk issue dan een forum issue. Vermoedelijk doet tapatalk iets fout met de cookies waardoor het forum het apparaat niet meer herkent.
 11. Is die functie niet pas gekomen bij de facelift? Als ik onder "mobiele sleutels" kijk op de website staat daarbij "u hebt op dit moment geen auto die de functie mobiele sleutel ondersteunt"
 12. Vreemd, als ik in We Connect onder "kaart" kijk zie ik de huidige locatie van mijn auto. Verder kan je er inderdaad niet veel mee. Van mijn GTE uit 2016 kan ik zien of de lichten nog branden, alles dicht en vergrendeld is (maar niet bedienen via de app) ook kan ik wegrij tijdstippen aanpassen (om het interieur te laten klimatiseren voor vertrek) of gewoon meteen beginnen met klimatiseren. En ik kan zien hoeveel elektrisch bereik de auto nog heeft. Niet veel spannends, maar het instellen van het klimatiseren was voor mij de reden om meteen een abonnement van 2 jaar te nemen. Beetje duur voor wat het maar is, maar telkens ik in een warme auto instap vergeet ik dat weer.
 13. Geen idee of het met een Discover Media ook gaat maar met de Discover Pro in mijn auto kon ik de kaart update op een usb stick gooien en daarmee updaten. Meestal hebben mensen eerder een grotere usb stick thuis rondslingeren dan een sd kaartje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden