Ga naar inhoud

Wilfred-R-Tsi

Full Members
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Wilfred-R-Tsi

 • Verjaardag 22-08-1971

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Groningen
 • Interests
  Upgrading my Passat
 • Naam
  Wilfred

Overige

 • Vagcom
  VCDS HEX-V2
 • Auto
  Passat B7 Variant 1.4 TSI & VW-Up High-Up White

Recente bezoekers van dit profiel

281 profielweergaven

Wilfred-R-Tsi's Achievements

6

Community reputatie

 1. Mooi plaatje hoor, ook mooi wielen. Vandaag even de dealer gesproken om de camber te laten bijstellen. Wouden ze niet doen en een preek waarom ik het ook niet zou moeten doen. Doen dus alleen wat de fabrikant voorschrijft. Nu dus even een andere geschikte partij zoeken.
 2. Heb gisteren de achterwielen er even af gehaald en het "lipje" wat als een soort aanslag is voor de bumper naar boven toe omgebogen. Dit geeft toch weer wat extra veerweg ruimte, tis ook allemaal maar millimeterwerk . Nu slijt de band nog net aan de modderkuip. Zat er nu idd aan te denken om de wielophanging iets negatieve camber te geven. Daar maar even een afspraak voor maken. Bedankt zover voor alle mogelijke oplossingen. mvg Wilfred
 3. Dat spoilertje op de achterbumper is op de binnenzijde al weg gesleten door de bandjes, maar dat lipje lijkt toch meer op iets van de carrosserie zelf, een soort aanslag voor de bumper. maar ik zal het wiel er binnenkort even afhalen om te zien wat het nu precies is.
 4. Heeft de negatieve camber ook negatieve invloed op bijv. je lagers? Een schroef set heb idd ook al wel aan zitten denken, mede omdat je dan wat variabel bent met afstellen. Maar gebruik ook af en toe een aanhanger, ook dan moet het voor mij nog steeds goed gaan.
 5. Ik zal dat eens nagaan of het een optie is bij deze wielen, heb bij andere wielen daar ook al eens naar gevraagd. Moet nog voldoende materiaal overblijven anders doen ze het niet.
 6. Beste Passat rijders, 2 weken geleden een mooie set wielen op de kop kunnen tikken. Omdat het een breedset betreft had ik wel mijn twijfels. Voorwielen was ik niet bang voor 20 inch 8J et45. achterwielen was een ander verhaal 20 inch 9J et42. Toen de wielen er achter onder zaten leek het kiele kiele, maar met inveren vielen de wielen tot mijn verbazing toch binnen de wielkast omranding. Maar nu blijken de wielen toch af en toe (tot irritatie van de vrouw) iets aan de carrosserie te slijten. Het gaat dan om het stukje bij de overgang van carrosserie naar bumper. Nu de vraag of jullie hier een oplossing voor weten, behalve andere wielen dan. Nu hangt de passat standaard wel wat in de kont, met een volwaardig reservewiel en bijbehorende gereedschapskist misschien niet verwonderlijk. Met het plaatsen van hulpveren ben ik bang dat hij achter te hoog op de wielen komt te staan. Of een KW schroefset misschien, deze hebben ook vrij stugge veren en kan het voor en achter wat mooier afstellen (voor iets lager dan achter) . Of is het mogelijk de achterwielen iets van negatieve wielvlucht te geven. Of heeft dit laatste slechte eigenschappen op het rijden/lagers. Ik zie jullie reactie(s) wel tegemoet.
 7. Ja een 3D teller, Ik had begrepen dat Bonny veel van tellers weet. Wat is de prijs die je voor de sensoren wilt hebben?
 8. Bedankt voor de tip👍, zal mij er tzt eens in verdiepen
 9. Bedankt voor deze info. Lane Assist en verkeersbordenherkenning zitten er op dit moment nog niet op. Ook leuke Mod's om er eens op te zetten, moet er weliswaar wel eerst een nieuw voorraam in en waarschijnlijk ook een ander instrumenten paneel. Controle via VCDS dus.
 10. Goedenavond, moet zeggen dat ik het wel eens lastig te onderscheiden vind. Wat is nu de juiste benaming(en) van de Passat B7. In mijn VCDS log staat dat het type chassis een 3C is. Maar het is idd een B7 Variant zoals ik ook mijn voorstelronde heb beschreven. Maar ik heb nu wel een bandenspanning controle wat op basis van de wielomtrek gaat. Voor de rest niets. Maar omdat ik op zoek ben naar andere velgen leek mij dit wel een leuke mod. Ik weet dat er een ontvanger op de achterkant van de auto moet. Hoe de bedrading zit moet ik mij even in ElsaWin verdiepen. Maar de vraag was meer wat goede sensoren voor in de wielen zijn zodat ik niet nog een keer de banden van de velgen moet halen als ik mij verder met deze Mod wil bezig houden.
 11. Op zoek naar nieuwe wielen (20 inch) voor onder de passat omdat de huidige 18" banden af zijn en de wielen de nodig gebruikerssporen hebben. Nu leek het mij wel wat om gelijk de wielen van TPMS sensoren te voorzien, wat verder in de auto moet gebeuren moet ik hier nog even uitpluizen, alle info is trouwens welkom 😏 Maar welke sensoren kan ik hier het beste voor gebruiken, Origineel nieuw of gebruikt? Of zijn er ook goede alternatieven.
 12. Rembekrachtiger was toch echt stuk, nieuwe geplaatst met nieuwe vacuümslang en het is weer opgelost 👌
 13. Bedankt @Vinniepilon, heb de terugslagklep met lucht gecontroleerd. deze laat maar eenzijdig lucht door. Kan het misschien te maken hebben met een lekke intercooler. Heb in het begin (1,5 jaar geleden) dat ik de auto had koelvloeistof lekkage, nu bleek de intercooler lek te zijn. Nu zit de onderdrukslang van de rembekrachtiger op de onderzijde van de luchttoevoer. Nu stond hier ook allemaal koelvloeistofdrap in. Kan het zijn dat dit ook in de rembekrachtiger is gekomen waardoor nu dit probleem is ontstaan?
 14. Beste techneuten, vanavond kwam mijn vrouw thuis en zei dat het remmen van de Passat (B7)niet ging zoals ze gewend was. Vlugge blik in het remoliereservoir maar deze was nog goed gevuld. Bij het starten van de auto moet ik de rem bediend hebben, toen de motor eenmaal liep kwam er een sissend geluid bij de rempedaal vandaan. Het toerental van de motor reageert er ook enigszins op wanneer ik de rem bedien. Houd het in dat de rembekrachtiger stuk is, of is dit een ander probleem.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden