Ga naar inhoud

Steph@n

Members+
  • Aantal items

    191
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Steph@n

  1. Steph@n

    trillen

    Dat heb ik dus.....De hele auto trilt bij het aanhouden van een gelijke snelheid (en altijd tussen 2000 en 2500 rpm ongeachte de versnelling) Het trillen is weg wanneer ik de koppeling intrap. Enig idee?
  2. Vlgs mij denkt oom agent daar anders over. Mistlamp is mistlamp, gekenmerkt door de F (Fog) of B (Brouillard) in de lamp, en die mag dus ook alleen bij mist gevoerd worden. Correct me if I'm wrong!
  3. Ik zou graag DRL's op mijn 3B maken. Als ik zo rondkijk op het www vind ik enkel LED-lampen. Ik vind dat felle witte licht niet mooi aangezien deze auto standaard voorzien is van halogeen. Het past naar mijn mening niet bij de auto. Het mooiste zou zijn om de mistlampen te schakelen als DRL maar dat laat onze wetgeving helaas niet toe. Iemand een idee waar ik een set (ronde) halogeenlampen (voor inbouw onderin de bumper) kan uithalen die als DRL mogen fungeren? LED mag ook, als ze qua kleur overeenkomen met het standaardlicht. Thx alvast!
  4. Ik heb twee weken geleden ook geflusht i.v.m. een tikkende klepstoter. Ik kwam er in Luxemburg (na een melding van de oliedruk) achter dat het oliepeil boven max was en heb er nog 1750 km mee gereden. Bovenop een te hoog oliepeil heb ik de Forté Motor Flush toegevoegd en dit heeft 3 kwartier stationair gedraaid. Alles zonder problemen. Het tikken is overigens verholpen na de oliewissel (Duckhams 5W40) en plaatsen groter filter.
  5. Steph@n

    Oliedruk

    Ik heb 3 weken geleden op weg naar de Franse Alpen in Luxemburg ook de oliedrukmelding gehad. De melding is daarna ook niet meer terug gekomen maar ik hoorde ook het tikken van de kleppen. De auto had de week van tevoren pas een grote beurt gehad. 1700 km mee doorgereden en op mijn werk pas weer nagekeken. Bleek om 1 klepstoter te gaan. (of vervuild, of kapot) Gespoeld met Forté motor flush en vervolgens Duckhams 5W40 afgevuld (502.00). Ook meteen de OC 470 geplaatst i.p.v. de kleine filter. Het tikken is tot op dit moment nog niet teruggekomen.
  6. Zelfde probleem hier met de Depo's op de 3B. Ik heb uiteindelijk de motortjes er maar afgehaald en de handmatige verstelling laten zitten.
  7. Zou kunnen natuurlijk, maar hoe demonteer ik het dashboard? Ik neem toch aan dat ook LED te vervangen is.
  8. Sinds deze week valt het lampje achter de tijdklok op het dashboard van de 3B regelmatig uit. Is er een howto hoe deze te vervangen, of hoe de klokkenwinkel te demonteren?
  9. Bijrijderskant is natuurlijk wel logischer, omdat die kant meestal aan de trottoirzijde is met parkeren. Lijkt mij overigens niet dat de A-stijl aan de passagierszijde daarom anders gemonteerd zou zijn dan aan de bestuurderszijde, maar of dat schroefgat ook aan de bestuurderskant zit weet ik niet.
  10. En is dat dan met of zonder de lak?
  11. Ik had bij terugkomst van vakantie dezelfde witte vlekken in het RA-portier. Ik ben er voorzichtig met commandant 4 overheen gegaan en ze zijn tot nu toe nog niet teruggekomen. Ik hoop dat ze wegblijven!
  12. Ben gelukkig niet alleen met dit "veerprobleem". Misschien kunnen we de losse veer als mod bijschrijven in het onderschrift?
  13. Ow, ik zal eens kijken dan. Aan die hendel is trouwens niets te merken.
  14. Gisteren lag ineens deze veer onder de passagiersstoel. Ik neem aan dat hij daar ook ergens onder thuishoort. De stoel functioneert verder zonder problemen. Onder de bestuurdersstoel kan ik een soortgelijke veer niet ontdekken. De veer is ongeveer 25cm lang. Iemand een idee waar ie moet zitten?
  15. Ik heb in eerste instantie ook voor de lenslampen gekeken, maar die heb ik nergens kunnen uithalen met geïntegreerde mistlampen. Daarom voor deze uitvoering gekozen. Ze zijn wel erg mooi helder. Nu alleen nog de knippers bestellen en APK komt volgend jaar wel weer.
  16. Deze week is de Passat afgekeurd omdat het lichtbeeld van de originele koplampen niet meer goed was. Het verbaasde me eerlijk gezegd dat er überhaupt nog licht door het glas kwam, zo verweerd waren ze. Ik heb een setje Depo koplampen besteld om de auto door de keuring te krijgen. Eerst gevraagd aan de leverancier of de Depo's APK-goed zijn. "Depo levert prima kwaliteit en pasvorm, en ook het lichtbeeld is goed", aldus de leverancier! Dus besteld en netjes op tijd geleverd. Na montage terug naar de garage. Hier bleek dat de lampen op welke manier dan ook niet goed af te stellen waren. Na 3 dagen klooien heb ik uiteindelijk de stelmotoren en schakelaar verwijderd en ben weer terug gegaan naar de garage. De afstelling bleek nu in orde, maar het lichtbeeld is voor de APK aan de minimale kant. Er is een wazige lijn te zijn in plaats van de scherpe lijn die je normaal zou moeten zien. In de leveringsvoorwaarden bij de lampen staat ook netjes dat je ze niet kan retourneren wanneer ze gemonteerd zijn geweest. Niet handig omdat je dit pas kunt ontdekken na montage. Ik voel me dus best wel genaaid door de leverancier en ga hem toch maar eens een mailtje sturen. Benieuwd wat hij ervan zegt.
  17. Enig idee of daar gemakkelijk aan te komen is? En zou dat slangetje dan in die deur zitten of "ergens" in het systeem?
  18. Een tweetal kleine storingen in de Passat. Iemand een idee hoe op te lossen? 1. Bij openen met afst.bed. gaan alle deuren netjes open. Het palletje in de deur RA zakt na openen echter weer voor de helft terug de deur in. Nu moet ik aan de buitenkant twee keer (of vaker) aan de klink trekken om de deur te openen. (Niet handig i,v,m, kinderstoeltje op die plek) 2. Bij op slot zetten van de auto moet normaal het rode lampje in de deur gaan knipperen. Dit doet hij echter pas na ca 5 keer openen/sluiten waarbij ik de knop op de AB bij het sluiten langere tijd ingedrukt moet houden.
  19. Misschien ook voor de 3C verkrijgbaar? viewtopic.php?f=118&t=40274
  20. @trukker Das pech zeg! Wees daarentegen maar blij dat de schade beperkt is gebleven tot enkel materiaal!
  21. Vorige week in KCK: De genoemde bridgestone R630 heeft een stug karakter. Als je met deze band het laadvermogen van de caravan te ver overschrijdt (bijv. 2x775 kg onder aan caravan van max 1200kg = 350kg teveel) en de adviesdruk van 4,5 Bar aanhoudt kan hij daardoor springerig gaan rijden. Dat wil je zeker niet hebben. Via onderstaande link de caravanbandentest van de Kampeer en Caravan Kampioen. http://www.kck.eu/?page=cms&sub=showpag ... &lastid=11 Succes NB: Overbodige tip misschien, maar let ook op het gebruik van de metalen ventielen!!
  22. Steph@n

    Remschijven kopen waar?

    Mwah....Bosch en Brembo is toch geen rommel is mijn eigen ervaring.
  23. Is die 180er schijf ook een beetje hanteerbaar? Mij lijkt dat je met een kleinere (125) schijf preciezer kunt werken, maar ik kan me vergissen natuurlijk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden