Ga naar inhoud

HendrikV5

Members+
  • Aantal items

    397
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door HendrikV5

  1. Of dat lager in het complete fusee nog goed was, werd duidelijk door er gewoon aan te draaien....., eigenlijk zoals je zelf ook oppert. Hier blijkt wel hoe moeilijk het soms is om te traceren welk geluid past bij welk gebrek. We hebben allemaal onze eigen interpretaties van waar het vandaan komt. Geluiden beschrijven doen we ook allemaal. Je zou er haast aan denken om een geluiden databank aan te leggen. Elk geluidje verwijzend naar een mogelijke oorzaak... @Bunk: ben blij voor je dat het bij je opgelost is! Nu genieten van je passie!
  2. Ik heb nog een tijdje rondgereden met dit geluid. Werd na verloop van tijd eigenlijk steeds erger. Is pas overgegaan toen ik er een nieuwe koppeling ingestoken heb. De druklager was aan vervanging toe, gelijk de hele koppeling vervangen. Ik ga je niet zeggen dat dit bij jou ook zo is. Het verschil is dat het bij jou ontstaat bij insturen naar rechts. Bij mij was het vooral bij bepaalde snelheden hoorbaar. Ik denk dat ik met jouw verhaal toch eerst naar de homokineet of wiellager zou kijken..
  3. Een gat in de hoes is een uitnodiging voor viezigheid (lees: zand, stof etc) om binnen te komen. Een half jaar is genoeg om schade te veroorzaken. Daar zou ik dus eerst kijken. Anders toch iets in de stuurinrichting. ....of veerpootlager? kan het sturen daardoor zwaarder gaan?
  4. Deurscharnier is wel een zwakke plek bij de Passat. Is te contoleren door de deur open te doen en dan aan de slotkant de deur op te tillen. Zie/voel je speling dan is waarschijnlijk het bovenste scharnier aan vervanging toe. Is wel een zwakke plek bij de Passat.
  5. HendrikV5

    wie weet

    Wel even een nieuwe bout halen want eenmaal los moet ie vervangen worden.... Als je het draad van de oude bout aan het einde over een lengte van ongeveer 32 mm geheel afslijpt kan je die gebruiken om de as uit je homokineet te drukken/tikken. Tevens het einde van de bout in een punt (~150 graden) slijpen. Even goed strak erin draaien en een tik op zijn kop. Bout wel goed schoonmaken voordat je 'm hiervoor gebruikt. Je wil geen slijpsel in je homokineet krijgen.... Daarna ook het borgringetje van de as vervangen natuurlijk. Volgens ETKA gaat de bout er met 190 Nm weer in en 180 graden extra.
  6. Wat denk je zelf... hihihi.
  7. Interieurfilter kan je er zo uithalen. Even naar voren halen en eruit tillen. Kijk even of de twee zwarte doppen onder en vlak naast je accu verstopt zijn. Zo ja, even door prikken, schoonmaken en stukje afknippen om de opening te vergroten. Daarmee zal de lekkage ook wel verdwenen zijn.
  8. Beetje tegenlicht maar met zonnebril op een mooie passat in beeld.... en dat is altijd goed hoor!
  9. Dus, het ratelen bestaat alleen bij volledig ingedrukte koppeling? Ik kan wel wat roepen maar ben daar niet zeker van: Axiale lager krukas? vliegwiel? Er zijn hier vast kenners die hier meer vanaf weten....
  10. De speling op het lager is prominenter als er minder druk op staat. Daardoor hoor je 'm vooral in gekoppelde toestand dus als je voet los is van het pedaal of als je 'm iets indrukt. Eenmaal op de bodem kan het lager ook nergens heen en is ie stil.
  11. HendrikV5

    Stoel probleem

    Als je met "de beroemde veer" de lange veer bedoelt die bij sommigen zomaar onder de stoel ligt... nee, daar ligt het niet aan. Kijk eens naar de buitenkabel die van de bedieningshandel naar het mechaniek loopt. Die kan uit zijn borging geraakt zijn. Kom je er niet uit, vergelijk de haperende maar met de nog goed lopende, dan zie je het waarschijnlijk meteen. Met sleuteltje 13 maak je de 2 moertjes aan de voorkant van de rails los en kan de stoel achterover. Pas wel op voor de electra die daar loopt. Laat de stekkertjes van airbags en verwarming met rust. Zorg dat de kabels niet onder trekspanning komen te staan! Dit om storingen te voorkomen.
  12. PM met doc's terug. Overtuig je er wel eerst van of het werkelijk een koppelingsprobleem is waar je mee te maken hebt. Je schrijft dat het geluid onstaat tijdens indrukken van de koppeling. Typerend voor een versleten druklager is dat het geluid er is bij normaal draaien (koppeling los) en zodra je de koppeling geheel ingedrukt hebt is het geluid weg! Bij uit- en inbouwen van de bak worden allerhande steunen en mallen beschreven. Als je en goede verstelbare assteun op wielen hebt en even met zijn tweeën bent tijdens het verwijderen en weer plaatsen van de bak dan heb je al die hulpmiddelen niet nodig. Wat je wel nodig hebt is een goed passende centreeras. Ik heb daarvoor een 15 mm buis (~30 cm lang) gebruikt en met op 3 cm van het einde tape omwikkeld tot precies de binnenmaat van waar de prise-as door je koppelingsplaat gaat. Die maat kan je opmeten zodra je de nieuwe set binnen hebt. Even goed richten voordat je de bak terugplaatst. Als ie goed gericht is glijdt de prise-as heel gemakkelijk heel soepel in de koppelingsplaat. Niet forceren! Ik zou ook even kijken naar de keerring in de bak, Die heb ik tussendoor even bij de stealert gehaald voor ~30 euro. Is een komplete set met geleidehuls. En, kijk gelijk even hoe het staat met de versnellingsbakolie. Die van mij na 145k vervangen. Peil was ook flink gezakt en zag er niet al te best uit. Lastig is de onderste bout (no 4) waarmee de bak vastzit over het subframe heen los en later weer vast zetten. Je moet daarvoor de motor nog even een stukje verder oplichten. Pas dan wel op voor je radiatorventilator!! Een goed overzicht van wat er allemaal los moet zie je in doc aantrekmomenten. Je kunt daar ook mooi zien welke bout (lengte) waar weer terug moet. Ik heb mijn koppeling besteld bij carpartsdirect.nl. Maandag besteld, woensdag binnen. Was half de prijs van wat de stealert ervoor vraagt en van A-merk Sachs! Ik wens je succes met deze klus!
  13. Ik heb wel wat Elsawin handleidingen voor je. Geplaatst in worddoc's. Ik heb ze voor mijn auto, ga ervan uit dat er niet zoveel verschil zal zijn bij deze klus. Correct me if I'm wrong. Stuur me per PM maar een emailadres waar ik ze naartoe kan sturen.
  14. Als je beschikt over een brug, goed gereedschap en een portie geduld en handigheid, dan is het best zelf te doen. Nooit eerder gedaan? Reken op een uurtje of 8 doorwerken.
  15. ....... en als je voor incognito gaat, maak dan de kont ook kaal. Glint mooi maar is me net iets te laag...
  16. Heb er nog vieze handen van. Vandaag de koppeling van mijn V5 uit 2000 vervangen. Ik heb 'm nog niet op de weg omdat ik eerst de versnellingsbak nog even wil laten nazien. Het is een hele klus en zou jammer zijn als dit binnenkort weer moet omdat de versnellingsbak problemen zou gaan geven. Gewoon voor de zekerheid. Morgen kan ik meer vertellen over het resultaat. Zie hiervoor mijn topic in dit zelfde deel van het forum. Ik heb ook wat foto's gemaakt die ik er dan bij zal plaatsen. Heb een koppelingsset van Sachs gekocht via carpartsdirect.nl. Maandag besteld, woensdag in huis. Kosten 276 Euro, inclusief verzendkosten.
  17. HendrikV5

    uitlezen

    Je kunt best iemand via PM benaderen. In dit topic vind je een lijst met VAG-Com eigenaren. viewtopic.php?f=126&t=19056
  18. Mooie aktie, zou er zo aan meedoen ware het niet dat 9 jaar te oud is.... Ben wel nieuwsgierig waarom een Audi 8 jaar oud mag zijn en een VW maar 6......
  19. Gazonsproeier bedoel je? Da's eigenlijk een heel goed idee! Dat bedoel ik, bedankt.....17 jaar uit Nederland weg en dat betekent dat je af en toe wat woorden kwijt bent We nemen je het niet kwalijk, zeker dit niet: Je zult daar ook niet veel gazonnen zien, denk ik zo. Mooi dat je toch een bestemming hebt gecreëerd voor je Gardena.... Levert vast mooie plaatjes op: een giechelende auto die onder de voeten en buik gekieteld wordt door een rustige waterstraal.
  20. Klinkt een beetje als de helicopter die hier regelmatig boven de stad rond circelt. Is je opgevallen wat er allemaal uit de uitlaat komt.... Zou 'm er niet zomaar als ruilmotor inhangen.
  21. Het wordt tijd dat de klus geklaard wordt. Maandag gaan we aan de slag. Heb een koppelingsset van Sachs gekocht via carpartsdirect.nl Maandag besteld, woensdag in huis. Wat me nog wel bezig houdt is de centreerpen. Weet iemand wat de exacte maten hiervan zijn? M.n. de dikte van het gat in het vliegwiellager waar de prise-as in schuift. Met een nieuwe drukgroep en lager is het probleem opgelost. Tevens oliekeerring van de bak vervangen, lekte wat. Werd als een deel geleverd met de geleidebus. Ik heb als centreerpen een stuk buis van 15 mm gebruikt en op 30 m van het einde tape omwikkeld tot precies de maat van het gat in de koppelingsplaat. Even goed richten en de bak schoof op zijn plaats als een nieuwe lade in een keukenblok. Alles weer netjes en koppelt heel soepel. Geen onheilspellende geluiden meer. We kunnen er weer een tijdje tegen. Dank voor de tips en adviezen!
  22. HendrikV5

    roest

    Bovag-garage geeft zowiezo garantie op reparatie.
  23. HendrikV5

    roest

    Niet om je ongerust te maken maar zorg voor garantie op de reparatie zelf... Roest wat er al langer zit loopt altijd door in de poriën van het staal. Definitief is dit alleen weg te krijgen door weg te snijden. Beetje schuren, plamuren en nieuw spuiten is eigenlijk niet veel meer dan lapwerk. Vroeg of laat zie je je lak opbollen en dan weet je al wat eronder zit.
  24. Dank voor je reactie Matthijs. Nu maar duimen dat het loeien/zingen inderdaad van de druklager komt.... Alles vanaf de bak tot aan de banden is al aan de beurt geweest.... Weet jij wat de maten zijn van de centreerpen die ik nodig heb. Dan kan ik even een stuk staal in de draaibank omtoveren. En dan op zoek naar drukgroep, lager en ook maar de plaat. Kan ik dat best bij de dealer halen of zijn er verkopers die hetzelfde (Sachs geloof ik..) verkopen voor een wat voordeligere prijs.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden