Ga naar inhoud

Robert65

Members
  • Aantal items

    65
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Robert65

  1. Hoi Marcus, Antwoord is simpeler dan verwacht: zoek even in het forum op "nokkenasverstelling" en je vind heel snel het juiste topic (uit begin 2008). Ik heb net de zoektocht uitgeprobeerd, dus dat werkt. Het topic noemt het vervangen van de pakkingen een werk van tientjes, maar je hebt er speciaal gereedschap bij nodig.
  2. Dennis, Als alleen de nokkenassen vervangen hoeven te worden (en de rest van het blok de "klap" heeft overleefd) dan zag ik op het fourm van onze Audi-collega's een goede aanbieding: http://www.audiforum.nl/forum/motor-and-aandrijving/46127-aanbieding-a4-and-a6-2-5tdi-vp-150-155-163-180-pk-motoren.html
  3. Volvo heeft volgens mij tot het vorige model V70 zo'n derde bankje gehad. Volgens mij heeft Mercedes dat in de E-type ook gehad. Ik "vrees" dat het inderdaad in het kader van inzittendenveiligheid tegenwoordig niet meer gebruikt wordt. (overigens zit je volgens mij bij een hele hoop MPV's op de derde rij ook aardig in de kreukelzone, als ik zie dat de hoofdsteunen zowat tegen de achterruit aanzitten)
  4. Hoi René, Mijn ervaring komt overeen met die van Paulussssss. Ik heb een 2001 3BG 2.8 V6 4motion variant, en als je inderdaad normaal rijdt en wat van het "nieuwe rijden" toepast (met name het vroeg doorschakelen is helemaal geen probleem met het koppel van de V6, en juist dat drukt het verbruik waanzinnig), dan is een verbruik tussen 1:9 en 1:10 heel makkelijk haalbaar. Als je veel in de stad zit, zal je dit echter niet halen. Heen en weer vanuit regio Utrecht naar Düsseldorf (in Duitsland 170 gereden waar mogelijk en waar het mag) en een verbruik van 1:9,5 gehaald. Ik heb nog geen moment spijt gehad van de aanschaf van de V6; het plezier in het rijden maakt het meerverbruik meer dan goed.
  5. Ik heb de mod voor de carterontluchting (de spatplaat) zojuist laten uitvoeren. De laatste tijd had ik met name na korte ritten ook wat verbrande olielucht en hier bleek het standaard 2.8 V6 probleem op te spelen: dichtgeslibte carterontluchting waardoor lekkage langs de klepdekselpakkingen ontstaat. Dit dus ook maar meteen laten aanpakken. De klepdekselpakkingen en het hele carterontluchtingssysteem zijn dus tevens vervangen. Ik moet de garagist gelijk geven; niet echt kwaliteit van VW om het carterontluchtingssysteem in plastic uit te voeren. Na een aantal jaren/kilometers hardt dit onder invloed van de temperatuur en olie goed uit. Alle flexibel bedoelde verbindingen worden kei- en keihard en breken bij de minste beweging..... En vervolgens ben ik eigenlijk blij verrast met de rekening (ja, jullie lezen dit goed: BLIJ verrast ). Voor mij de waarschijnlijk gelukkige keuze om niet naar de dealer te gaan, maar naar de lokale (en vertrouwde) merkloze garage. Het blijft alsnog een aardige bom duiten, maar voor bijna E 550,- incl.BTW was ik klaar. En waarom valt me dat mee? Ik neem jullie mee in de opbouw van de rekening (alles incl. BTW): - slangen carterontluchting: E 108,05 - klepdekselpakkingen: E 50,70 - inlaatpakkingset: E 50,93 - pakkingdeksel (de "spatplaat"): E 15,45 - koelvloeistof: E 5,53 - (totaal aan materiaal dus E 230,66, dat valt wel een beetje tegen) - blijft dus E 320, over voor het sleutelen (en dat valt met dus dan reuze mee; zal een uurtje of 5 à 6 zijn geweest (dat stond "helaas" niet in detail gespecificeerd)) En nu maar kijken of het olieverbruik in de klauw te houden is, en zich "voorspelbaar" gaat gedragen.
  6. Marco, Als jij er achter komt wat jou probleem is, dan heb ik het omgekeerde . Bij mij gaat de wisser in stand 1 (interval/sensor) nagenoeg altijd trouw wissen alsof deze in stand 2 (continu wissen normale snelheid). Zie ook mijn topic van een week of wat geleden. Helaas daar ook nog niet de gouden tip op gekregen. Ik ga binnenkort maar de spiegelkappen verwijderen om te kijken of ik iets bij de sensor of aansluitingen kan ontdekken.
  7. Gert, Dank je voor de aanvulling. Dit geeft wel een dilemma; zelf doen is een hoop werk (met risico dat je net een onderdeeltje niet bij de hand hebt, vooral als er iets sneuvelt); laten doen zal redelijk kostbaar zijn/worden. Ik denk dat ik het bij de jaarlijkse beurt aan het eind van dit jaar maar laat uitvoeren. Heb ik nu ruim een half jaar de tijd om aan de kosten te wennen. En die kosten heb ik er wel voor over om dat irritante olieverbruik te verminderen. Heb jij misschien ook het onderdeelnummer van nummer 9 voor handen? Dan kan ik in ieder geval duidelijk aangeven wat ik wil als er toevallig een echte VW-knuppel achter de balie zit groeten en wederom bedankt, Robert
  8. Dit is inderdaad nieuws waar je wat mee kan. Ik heb een ATX-blok. Is daarvan de constructie van het carterventilatiedeksel hetzelfde? Is alleen het vervangen van de pakking/metalen plaat ook een klus van een paar uur (want dan denk ik dat ik dat maar uitbesteed)? groeten en bedankt voor het oplossen van dit mysterie !!
  9. Toch nog even een hart onder de riem voor Ydwer. Ik heb zakelijk in een VW-derivaat gereden (Skoda 1,6 op LPG). En dat was met name 's winters een ware mayo-fabriek. Zelfs als de motor door en door warm was (en dat moet 'ie toch wel zijn na een kilometer of 40) was ik in het koude seizoen een geduchte concurent van Remia. Koelwater bleef keurig op niveau, olie in het carter normaal van kleur. Ik denk dat het bij jou de combinatie is van de korte ritten en het koude seizoen. Ben benieuw wat er uit de full body scan komt.
  10. Het raam is perfect vlek/vuil/troep vrij. Expres nogmaals gecontroleerd, dus daar ligt het niet aan. Dus ik ben benieuwd of iemand een lead kan geven waar ik het probleem moet zoeken. Het kan toch niet zo simpel zijn dat dit opnieuw in te programmeren is? Als dit mogelijk is wordt de vraag; hoe is het mogelijk dat zonder spanningsloosheid of sleutelen het programma (Deels) gewist wordt.
  11. Ik heb zit speuren in oude topics, maar ben "mijn" antwoord helaas nog niet tegengekomen. Bij mijn passie (3bg 2001) is sinds een paar maanden de regensensor van slag. De intervaltijd is zonder dat er aan de auto gesleuteld is plots korter geworden (of misschen beter gezegd: de gevoeligheid van de sensor lijkt hoger geworden te zijn). Bij wijze van spreken bij 5 druppels per uur zit hij nu in korte intervalstand (normaal gesproken wist hij dan zeer incidenteel) en bij alle neerslag hierboven zit hij in continu wissen. Langere intervalstanden lijken niet meer te bestaan. Gelukkig schiet 'ie niet in de hoogste wisstand (het zenuwachtig heen en weer zwiepen). Ik heb redelijk nieuwe ruitenwissers, zelfs met oude lorren van wissers heb ik hier nooit problemen mee gehad. En ik heb ook geen vlekken/vuil/troep op de ruit voor de sensor zitten. Het gevoeligheidsknopje op de "stengel" (da's wel heel mooi omschreven of niet?? ) heeft nog wel wat invloed, maar niet veel. Het systeem reageert wel enigszins op het verstellen, maar niet zoals vroegah. Betekent dit dat mijn sensor is overleden? Zo ja, enig idee van de kosten van vervanging, of dat dit redelijk eenvoudig zelf te doen is? Alvast bedankt voor het meedenken, Robert
  12. In de KB staat toch ook een mooi uitgebreid artikel hierover?
  13. Ik was altijd nog een beetje sceptisch over winterbanden. De diverse "instanties" en publicaties waren niet altijd gelijkluidend, of laat staan onafhankelijk (een advies van een bandenfabrikant om op winterbanden te rijden kan goedbedoeld zijn, maar is natuurlijk altijd bedoeld om meer omzet te genereren). Maar gezien de discussie (en de ervaringen) hier ga ik na deze winter zeker op zoek naar een setje, want voor nu heeft dat niet echt veel zin meer.
  14. De mayo onder de vuldop lijkt mij zeker een gevalletje van condens. Zakelijk heb ik in een ander VW-product met een 1.6-je op gas gereden, en zelf met langere afstanden was dat een echte Remia-fabriek . Willekeurig wanneer (ook in de zomer) altijd een vuldop vol met "met"...... Koppakking eruit kan meerdere symptomen geven. Druk in het koelsysteem, verdwijnend koelwater, maar vaak ook bruinige olie aan de peilstok (bij warme motor).
  15. Langere afstanden èn op de snelweg? Dan is mijn verbruik (dat van de passie dan ) tussen 1 op 9 en 1 op 9,5. Niet slecht vind ik voor een 2.8 V6
  16. En even een aanvulling op mijn verhaal: Overgang van Longlife olie naar "normale" olie heeft geen verandering hiein gebracht. Het verbruik en het zakken van het peil naar het minimum niveau is gelijk gebleven.
  17. Hoi Peter, Mijn 2.8 verbruikt ook redelijk wat olie, en dat schijnt inderdaad "normaal" te zijn. Het verbuik van olie gaat bij mijn auto naar mijn gevoel niet gelijkmatig. Ik heb namelijk het gevoel dat ik elke 1 à 2 maanden een halve liter kan bijvullen om tot de bovenkant van de peilstok te komen (de bovenkant van het voor het meten van het oliepeil bedoelde strookje natuurlijk..........), en dat vervolgens na het bijvullen het peil heel snel terugzakt naar het minimum niveau en daar een beetje blijft hangen en niet echt verder zakt. Geen blauwe pluimen of iets dat op lekkage langs een keerring of pakking kan duiden, maar vreemd vind ik het wel. (het is een goed voornemen om als de winter voorbij is dit eens goed uit te zoeken of mijn gevoel ook klopt met de werkelijkheid). Overigens worden de carterdampen bij b.v. Volvo's al sinds half jaren 60 in de verbrandingslucht afgezogen. groeten, Robert
  18. We hebben wel een kilometerstandentopic, maar geen verbruikstopic (dat zou ook een heel stuk korter zijn). Maar bij deze wil ik toch mijn eigen verbruikservaring delen met de benzine V6 (30V). Ik heb de Passie nu bijna 2 jaar en ik ben ongeveer 25.000 km verder. Zo door de bank genomen is het verbruik rond de 1 op 9. Zeker niet slecht, maar daar moet je wel netjes voor rijden en niet te veel willen blazen. Laatst echter voor vakantie vanaf Düsseldorf gevlogen (dus met de auto heen en weer). Toch aardige stukken tegen de 200 km/h gereden en uiteindelijk over de 170 km een gemiddeld verbruik van 9,5 l/100km gehaald. Beter dan 1 op 10 dus..... Mede gezien het plezier dat het rijden met de V6 sowieso geeft, ben ik alleen maar des te blijer dat ik 2 jaar geleden toch heb gekozen voor de fun van een V6 boven een wat verstandiger kleiner slagvolume. Nooit gedacht dat ik het verbruik wel mee zou vinden vallen
  19. De overgang van long-life naar 10W40 heeft bij mij geen noemenswaardige verandering in oliegebruik gebracht (hij verbruikt ongeveer even veel nu als toen). Ik had daar wel op gehoopt omdat de long-life toch wat dunner is. Normaal gesproken zou met wat dikkere olie het verbruik ook minder moeten worden. Zou de aanzuigende werking van de carterventilatie dan zodanig zijn dat hierdoor de olie verdwijnt? Dat zou volgens mij dan de enige niet-viscositeit afhankelijke verbruiker van olie kunnen zijn.
  20. Tja op korte stukkies af en toe speren. Dat middel je niet weg met voor de rest netjes rijden. Dan blijft 1 op 7,5 nog steeds aan de hoge kant. Op de langere stukken haal ik volgens de BC met mijn 2,8 V6 ook tegen 1:11. Normaliter schommelt dit rond 1:9. Speren en blazen kost helaas effe wat peut.
  21. Hoi Chris, Ik heb sinds bijna 2 jaar ook zo'n heerlijke 2.8 4M uit 2001 en rij ook ongeveer 15.000 km per jaar (en verder ook keurig warmrijden en verder af en toe het apparaat lekker de sporen geven, maar over het algemeen meesukkelen in de rij). Benzineverbruik gemiddeld ook rond de 1 op 9. Ook ik heb aan het oliegbruik van de V6 moeten wennen. Na jaren VW (TDI's), jappenbak en ook klassiekers te hebben gereden was het wel erg wennen aan het (weer) regelmatig bijvullen van de olie. Ik schat in dat het bij mij ook rond de 1 op 5000 is. Mijn Volvo Amazon uit '68 deed het zelfs beduidend beter !!! Ik heb nergens lekkage, want de motor en oprit zijn brandschoon (op het vlekje op de oprit van de door mij gemorste olie dan na , en ook geen blauwe rook uit de pijpen). Maar hij/zij moet het toch ergens verbruiken. Zelfs na het overgaan van long-life op 10W40 nauwelijks merkbaar verschil (hoewel ik wel het gevoel heb dat het verbruik ietsje is afgenomen). Ik heb het olieverbruik maar voor lief genomen, aangezien er verdere absoluut niets merkbaar is dat de prestaties afnemen of dat er wat anders aan de hand is. Het enige wat lastig blijft is het tijdig peilen, want ik wil wel bijvullen voordat het lampje gaat branden. groeten en veeeeeeeel plezier van die heerlijke V6, Robert
  22. Robert65

    twijfel 1.8T/2.3 V5

    En dan zou ik gaan voor dat cilindertje meer..... De enige redenatie daarvoor is dat ik zelf de V6 heb en geen ervaring met de V5 heb. De keuze van de V6 was bij mij ook ingegeven doordat ik de 4motion wou hebben (want dat is standaard wel het verschil door het ene cilindertje meer). Qua verbruik haal ik 1 op 10 als ik netjes rij en snel doorschakel (je weet wel het nieuwe rijden), anders gaat het toch snel naar 1 op 9 of 1 op 8,5. Met die 12.000 km op jaarbasis die ik er mee rij, neem ik de extra brandstofkosten graag voor lief. Elke dag weer stap ik met heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel plezier in mijn V6-je Sterkte met de keuze
  23. Het vermogens/koppelplaatje ziet er goed uit. Veklaart inderdaad waarom ie boven de 2500 echt gaat als de brandweer (eronder iets minder, maar ik vind het dan nog steeds leuk genoeg). De trilling waar ik het over heb (tot 1400 toeren), daar moet je je niet al te veel bij voorstellen hoor. De motor loopt in dat toerengebied net niet zijdezacht rond, wat ik van een zescilinder wel verwachtte (daar ben ik misschien een beetje zeikerig in). Met name bij het koud stationair en langzaam optrekken of langzaam optoeren merk je dit. Heb ik ondertussen al 2 jaar geleden (eind 2007) een topic aan gewijd. Uit de reacties die daarop kwamen heb ik de conclusie getrokken dat dit bij dit blok normaal is. groeten, Robert
  24. Hoi Wouter, Lekker ding die 2.8 V6 of niet?? Ik geniet er elke keer nog steeds van. Ik heb nu zelf de V6 ruim een jaar en hiermee 17.000 km gereden. Geen rare dingen gehad of ervaren. Persoonlijk vind ik wel dat ie redelijk wat olie verbruikt (1liter op 3000-5000 km). Dat is wel effe wennen als je jarenlang niet meer gewend bent dat je tussentijds olie moet bijvullen (in een moderne auto dan wel teverstaan). Het enige "nadeel" wat de V6 heeft is de lichte trilling tot 1400 toeren door de natuurlijke onbalans van het blok. En voor de rest alleen maar plezier Oh ja, even on topic: ik denk dat inderdaad je koppeling de beste tijd gehad heeft.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden