Ga naar inhoud

Eagle57

Members+
  • Aantal items

    228
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Eagle57

  1. De uitlaatgassen worden niet nogmaals verbrand... Deze uitlaatgassen dienen als inerten om de verbrandingstemperatuur in deellast te verlagen, zodat er minder NOx gevormd wordt. Een milieumaatregel dus. Elk voordeel hep se nadeel (cruyf) Hierdoor vervuild je inlaatspruitstuk ernstig, met minder prestaties als gevolg. Dus.... afdoppen.
  2. Tof project! Hoop voor je dat alles goed voor elkaar komt.
  3. Ik ken het principe niet van die ketting tussen de nokkenassen, Maar er zal toch wel bekend zijn hoelang die spanner + ketting meegaan? Van vroeger ken ik wel distributiekettingen, die maakten heel lang veel herrie, voordat ze kapot gingen. Bij hoogtoerige motorfietsen was dat veel kritischer, als je ze hoorde en niet meer te spannen waren, gingen ze rap stuk..... Zelf zou ik niet met een gerust hart op vakantie gaan, met zo'n belangrijk probleem. Als je er zelf niet uit komt, Laat een VAG monteur dan eens luisteren. Gewoon bij huis is het al niet fijn als je motor in elkaar draait, laat staan met volle bepakking en caravan langs de buitenlandse snelwegen.... veel succes en prettige vakantie.
  4. Is er na de motorwissel wel alles goed (vast) gemonteerd, stekkers die goed vast zitten, (vacuum)slangen goed vast? Wat was trouwens de reden van de motorwissel? En eventueel garantie? Want je bent duidelijk niet tevreden over het geheel... Succes!
  5. Zoals Bart al aangaf, bij koude motor het regelstangetje proberen te bewegen. Als het lukt, is de boel gangbaar. En als het niet lukt........
  6. Jammer dat ik het (te) laat lees....Ik heb de hele voorpijp met kat. nog liggen.... Ik had nl een katvervanger geplaatst. En onder mijn A6 past die pijp niet...... Dus mocht je (iemand) nog interesse hebben??
  7. Jammer..ga je niet naar de beun en dan nog schade..... hoop dat het netjes wordt opgelost.
  8. nog geen 500 euro voor alle riemen lijkt mij te goedkoop. Houd er rekening mee dat ook de waterpomp vervangen wordt en soms een spanner van de multiriem (kost alleen al zo'n 180 euro). En dan nog een 3 a 4 uur arbeid...
  9. Mijn A6 Avant weegt 1550 kg, ik weet nog niet wat dat exact in de houderschap kost...maar ligt in de buurt van 350 euro's.
  10. Eerste foto, er volgen meer als het weer het toelaat......
  11. Eagle57

    tuning tunex

    Ik heb zelf mindere ervaring met Tunex. Van de 130 pk bleken er "slechts" 116 pk in te zittten en het koppel was ook beduidend lager (280 ipv 310) De auto reed ook niet zo lekker, hij wilde slecht boven de 3000 toeren.... Daarna naar Tuning Factory gegaan, die heeft hem met veel moeite op 130 pk gekregen en een koppel van 316 N.m. Dit alles op de rollerbank gemeten. Bij een volgende tuning ga ik gewoon naar JD. Had ik geld bespaard en zeker 150 pk gehad. Helaas heb ik nu een Audi A6 met multitronic en die kan beter niet getuned worden, dus hou ik het op 130 pk.
  12. Thx voor de leuke reacties!! Foto's plaats ik, zodra ik de Audi heb (as. maandag) Ik hoop dat die multitronic geen problemen gaat geven..... Ik heb bewust gekozen voor de 1,9 TDI vanwege probleemloze motor en lage verbruik. Tevens standaard 130 pk... Ik had gehoopt de auto te laten chippen, maar ik lees allemaal mindere verhalen daar over, toch nog eens JD bellen.... De caravan zou geen probleem mogen geven, de Audi mag 1600 kg trekken tegen de Passat 1400 kg. De Hobby mag 1350 wegen.
  13. Beste forummers , Helaas is voor mij ook de tijd gekomen om afscheid te nemen van mijn Passat. De reden is gelukkig niet zo spijtig, want ik mag voortaan in een Audi A6 1,9 TDI gaan sturen. Het is een A6 Avant van het vorige model (10-2004) met een multitronic automaat. Verders zitten er zo'n beetje alle toeters en bellen aan die ik kan verzinnen, zoals lederen interieur en navigatie enz. Uiteraard zal ik graag hier nog regelmatig komen lezen en af en toe ook reageren. Groetjes, Arend
  14. Niet alleen kleurenblind, maar ook een beetje dislectisch??? (is als een geintje bedoeld)
  15. Ik wacht ff op de "daglichtfoto"......... Maar eerlijk, so far so good!
  16. Eagle57

    motor 2.E

    De motor van een passat staat in lengterichting, de motor van een golf dwars..... dus er zal wel het een en ander omgebouwd/overgezet moeten worden. Succes.
  17. Zolang de RRR in de maand is, rij ik op de wintersloffen........... als je ze in de schuur legt, verdrogen ze toch maar...
  18. Startmotor al eens bekeken, of massaverbindingen aan carrosserie? Compressie gemeten (eventueel versleten of te krap afgestelde kleppen)?
  19. UItlezen dus met VAG-com... denk dat je dan veel wijzer wordt.
  20. Prettige vakantie!! En hopelijk bij terugkomst een probleemvrije 3C
  21. Eagle57

    Kat leeg

    @Passat03: Vergeet dan niet om flexibel stuk aan pijp te zetten, net zoals aan de originele kat.
  22. Okeeee, Karwei gefixed! Bedankt voor de reakties. Ik ben vanavond op mijn werk er 2 uurtjes mee bezig geweest. Volgende keer zal het sneller kunnen, heb er nu ervaring mee. Straks naar huis eens uitproberen. Nu als laatste eens kijken voor een andere (grotere?) turbo.....
  23. Ik denk dat het wat sneller effect heeft, om de toevoeging te gebruiken. Ik weet dat de lokale Nissandealer, bij elke servicebeurt zulk spul gebruikt.. (kan alleen het merk niet meer voor de geest halen)
  24. Het is niet preventief (denk ik) De motor geeft af en toe een beetje stottering bij constante snelheid en gevoelsmatig lijk ik wat vermogen te missen.....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden