Ga naar inhoud

V5

Members+
  • Aantal items

    943
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door V5

  1. Forummers, Na de 3BG Passat V5 en de 3BG Passat TDI inmiddels in bezit van een Golf V 1.6 FSI. Volgens mij ligt hetzelfde blok ook in de 3C, dus ik drop mijn ellende hier even.. Bouwjaar 2004. T/m 2010 gereden door mijn ouders. Begin 2010 in mijn bezit gekomen met circa 45.000 op de teller. Heeft vanaf eind 2010 tot eind 2011 vooral gereden als tweede auto (reden toen vooral met de 3BG TDI). Omdat twee dure auto's op de oprit toch wat teveel van het goede was uiteindelijk de TDI eruit gedaan en FSI gehouden als eerste auto. Dat kan ook, want afgezien van de idiote benzineprijzen rijdt het ding superzuining. 1:17 haal ik gemiddeld wel. Inmiddels staat de teller op 80.000 km. Net ingereden dus.. Eind vorig jaar begon de ellende. Het motorstoringslampje dat uiteindelijk van de 3BG V5 een marktplaatsobject heeft gemaakt. Auto liep verder netjes. Verbruik was goed, motor soepel. Laat maar even lekker branden.. Uiteindelijk geratel onder motorkap. Diagnose van de dealer was de nokkenasversteller plus een sensor achter de kat. Totale raparatie iets van 2000 euro. Goedemorgen. 80.000 op de teller. 'Kan gebeuren meneer'. De arrogantie waarmee de boodschap werd gebracht bracht mij naar een andere dealer. Daar eerst de nokkenasversteller vervangen. Geratel over, dus dat heeft geholpen. Motorstoringslampje kwam terug, maar de motor draait zuinig en soepel. Volgende probleem diende zich daarna aan. Olie op de oprit. Diagnose was een lekkende kruk-as-kering. Ook dit laten vervangen met een zogenaamde reparatieset. Schijnt naast de nokkenasversteller ook een bekende FSI kwaal te zijn. Na die reparatie maar weer gaan rijden. Weer motorstoringslampje. Software was inmiddels ook toe aan een update, dus misschien ligt het daar wel aan. Update gehad. Bij uitlezen bleek nog steeds die sensor achter de kat kapot. Maar omdat de sensor niet echt wat zou hebben we besloten dat maar even te laten zitten. Wel even genoeg geinvesteerd. Rijden dus. Nog steeds zuinig en soepel. Motorstoringslampje weer aan. Paar honderd kilometer later weer uit. Ik denk dat die inmiddels is doorgefikt, want momenteel is er weer flink wat mis met de auto. Onder het rijden schokt de auto en soms schiet ie ineens in de noodloop. Geen trekkracht en gewoon de voet op het gas houden maakt dat ie daar uiteindelijk wel uit schiet en weer door gaat met zuinig en soepel lopen. De laatste dagen zit het probleem vooral na een poosje stationair draaien voor een stoplicht. Wegrijden, doorschakelen naar twee en in de noodloop. Voet op het gas houden laat hem daar uiteindelijk wel uit schieten, maar het is bijzonder ergerlijk. K-electronica...... Diagnose geeft aan dat er een Kat kapot is. Iemand gevoel of dat kan kloppen met het inhouden / noodloop ? Of tip om het ergens anders te gaan zoeken ? Met dank, Arjan
  2. V5

    verlagen

    Nu nog RS4 wielen eronder....
  3. Dacht al.. Hij heeft toch gewoon stoffen bekleding ? Wat moet ie nu met twee half-leder voor ? Maar inderdaad.. Voor achter
  4. Ik zou moeten wennen, maar mijn vrouw zou het wel wat vinden denk ik.. Maar dat terzijde, want Jos en ik hadden even een 'onderonsje'..
  5. Daar kun je dan in ieder geval gebruik van maken als je weer wat anders zou willen..
  6. Wat heb jij dan nu voor een stuur ? Of was de 'oude' versleten ?
  7. Thanks.. Deze ziet er niet slecht uit. Al is de verlaging te groot en / of de wielen te klein.. En dat gedoe rond die grill hoeft ook niet wat mij betreft.. Maar ja. Ik heb ook altijd wat..
  8. Zo dus.. Wie maakt er even een afbeelding van ? http://www.passat3b.de/galerie2/zoom_hor.php?url=member_pics/4783/7086_cimg1776_b.jpg&text=VW%20Passat%203B%20Variant%20von%20SieMone_3B
  9. Ruiten is prima actie denk ik, maar het spuiten van het kunststof weet ik zo net nog niet. Dan wordt het wel erg rood allemaal..
  10. Volgens mij heb je een unieke wagen.. Hoeveel in Tornadorood zouden er op kenteken zijn gezet ? Ik heb er in ieder geval nog nooit eentje 'live' gezien.
  11. En hij gaat als de brandweer.. Mooie wagen. Leuke wielen. Staan hem goed. Misschien wel vanaf de B-stijl raampjes iets tinten ?
  12. Niks te klagen over Pioneer. Heb een DEH P825 en DEX P99 gehad. Hadden heel veel functies, maar dat was een kwestie van 1 keer instellen. De dagelijkse bediening was een eitje.
  13. V5

    passat w8

    Waarschijnlijk de schuld van een luchtverfrisser.. Edit: Kan een moderator beide topic aan elkaar plakken ?
  14. Wanneer het gaat om het langzaam opvoeren van het volume in de richting van het niveau dat opgelopen gehoordschade blijvend wordt, dan gaat er niets boven een grote draaiknop..
  15. Kul.. Die kwettert ook.. Ik blijf nog steeds van mening dat je een tweeter in de achterdeur niet op zijn orginele plaats zou mogen plaatsen. Slagwoofer (die alleen maar middengebied speelt en dus vrij hoog afgefiltert wordt) onderin en in zijn / haar directe omgeving ook de (opbouw) tweeter plaatsen op zodanige wijze dat deze schuin omhoog straalt. Voor de achterpassagiers ontstaat er dan een prima geluidsbeeld en de tweeter verstoort het geluidsbeeld van de bestuurder en zijn bijrijder in ieder geval niet niet..
  16. Doekje mag wel weg.. Lijkt me duidelijk..
  17. Klopt. Bij mij in de V5 heb ik destijd ook Blauwpunkt uitgesloopt.. In de tijd dat ik nog op de driewieler zat was Blauwpunkt al een groot merk. Ik weet nog wel dat mijn Pa een Golf II had met een Blauwpunkt Coburg erin. Met verkeersinfo. Alleen op de Duitse zenders dan.. Mijn neef had een Heidelberg waarbij de kleur van de tekst in het display veranderde afhankelijk van of je wel of niet een zender met verkeersinfo had. Toppers waren toen de Berlin en de New York. Toestellen die je altijd in een anti-diefstalslede moest plaatsen omdat ze anders op ieder hoek van de straat gejat werden. Wat dat betreft lijkt dat nu allemaal wat minder.. Blauwpunkt is volgens mij nog steeds een goed merk. Maar wie van de forummers heeft het nog ?
  18. Check. In de achterdeuren van een Golf III Variant zit wel degelijk een compo. Voordeel is wel dat de speakers vrij hoog in de deur zitten en slechts voor 20% worden bedekt door de zitting van de achterbank. Misschien nog eens niet zo'n slechte optie om voor een compo te kiezen. Een tweeter nabij de deurgreep zit je immers behoorlijk in je oor te kwetteren..
  19. Tja. Dat ben ik wel met je eens, maar vele anderen nog niet..
  20. Das een goede oplossing. Wel wat lastig als je filter tegen de binnenkant van het deurpaneel zit gekit..
  21. Zijn we het daar over eens.. Maar om toch (ook) nog even on-topic te reageren.. Volgens mij is er inderdaad geen andere oplossing dan om de achterbank te vervangen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden