Ga naar inhoud

passatb6

Members+
 • Aantal items

  906
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

1 Neutral

Over passatb6

 • Verjaardag 04-02-1967

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Hellevoetsluis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Alloha... beetje late reactie, maar ik zit in Frankrijk... lekker vakantie te vieren (moet ook gebeuren immers). De auto heb ik de dag voor de vakantie weer kunnen ophalen bij CD. Hij heeft daar een week gestaan en veel aandacht gekregen en alles is nu opgelost (en inderdaad Nard, het water heeft ook goed kunnen verdampen!). Vervangen is de stuurcomputer voor de automaat, twee parkeersensoren, aanstuurmechanismes van de sloten, stekkers aan de kabelboom hadden erosie (zoals Matthijs aangaf) en in een eerdere poging de accu. Al met al de moeite (en bij elkaar goed voor EUR 2.400). Maar de rekeningen worden allemaal door de verkoper betaald, dus daar heb ik weinig pijn aan. Na de vakantie nog een boompje opzetten met de verkoper hoe we omgaan met het feit dat ik de auto 6 weken niet heb kunnen gebruiken en de kosten die daarmee gepaard zijn gegaan (verzekering, wegenbelasting, garantieperiode die afloopt terwijl ik de auto niet kan gebruiken, 3 x op en neer naar Veghel, vrije tijd). Het belangrijkste voor nu is dat hij gerepareerd is.
 2. Zo, de auto zojuist bij Coen Donkers op de parkeerplaats gezet. Zij gaan er de komende tijd hard mee aan de slag. Ik hoop dat hij binnen een weekje weer opgehaald kan worden.
 3. En Audi ook dus Zit bij de Passat daar ook een stuurcomputer voor een automaat? Hoe schat jij de kans op een goede reparatie? Zelf heb ik zo van "Ontbinden die koop" of "Volledig laten herstellen door CD, zonder discussie over de reparaties en kosten voor de verkoper". Waarbij ik heeeeeeel sterk neig naar de eerste keuze en dan weer voorzichtig opzoek naar iets anders... Apart dat overigens de Audi-dealer alleen naar het uitleesapparaat kijkt en CD gewoon ook de mat optilt om echt te kijken hoe of wat. Ovrigens hadden ze het ook over een ander type stuurcomputer die dit probleem niet meer kent. En je had gelijk overigens, maar naast de corrosie dus ook een zwembad... ik keek toch wel even heel gek toen ik al dat water zag....
 4. Oepsss... foutje bedankt. Afgelopen dinsdag, op mijn aandringen, een diagnose laten stellen door Coen Donkers, Veghel. Nou... dat was even schrikken. Het blijkt dat er een zwembad in de Audi zit (stond niet op de optielijst). De stuurcomputer van de automaat was lekker vochtig als ook de aansluitpunten et cetera. Auto zit vol met storingen (ABS, parkeersensoren, comfortsysteem). Kosten... die worden nog even niet genoemd door CD gezien de hoeveelheid aan storingen. Overigens geweldige service van CD, petje af! En nu verder... morgen met de verkoper bellen, ik heb er geen vertrouwen meer in dat dit goed gaat komen.
 5. Zo en dan nu het goede nieuws... gisteren bericht gehad van Autotrust dat de auto kosteloos gerepareerd gaat worden. Mijn brieven lagen klaar om de deur uit te gaan, maar dat is gelukkig niet nodig dus. Vandaag of morgen hoor ik waar de auto naar toe moet (naar één van de bedrijven waar zij mee samenwerken). Complimenten voor Autotrust zoals zij zich hebben opgesteld in deze vervelende zaak.
 6. Nard, ik ben ook teleurgesteld in dit autobedrijf op dit moment, hij heeft (aantoonbaar) geblunderd en probeert het nu af te schuiven op Autotrust en mij. Ik wacht vandaag nog even af (Autotrust probeert te bemiddelen) en anders gaat de brief die klaar ligt de deur uit... ik heb hem twee maal gevraagd via de mail hoe hij het gaat oplossen, tot nu toe niet dus. Blijft hij weigeren, dan ga ik voor een ontbinding van de koop o.b.v. het non-conformiteitsbeginsel. Bijzonder jammer als het zover moet komen.
 7. Ricardo, Foppe, Ik heb van de week al juridisch advies ingewonnen en ik sta zeer sterk. De auto is een vervanging voor de auto van mijn vrouw, maar zij heeft haar Golf nog en die houden we nu, met dit gedoe, nog even aan. Zelf heb ik een auto van de zaak. M.a.w. we zijn niet afhankelijk van de Audi, ik heb dus de tijd. De verkoper laat het dus afweten op het moment, maar Autotrust doet bijzonder zijn best om het op te lossen.
 8. Update-je... Morgen twee weken de auto op de oprit Er is nog geen reparatieopdracht gegeven omdat de meningen wat verschillen over de oplossingsrichting, maar vooral ook even wie wat gaat betalen. Ik hoop dat de verkoper nog tot 'inkeer' komt anders wordt het een beroep op het non-conformiteitsbeginsel... te starten met een formele ingebrekestelling en alles wat daar op gaat volgen. Tip... kijk eens wat er met je rechtsbijstand gedekt is... ik heb de auto niet met bovaggarantie gekocht > geen recht op rechtsbijstand... (ik kon het eerst niet geloven, maar het staat echt in de voorwaarden). Maar dat gaat mij niet stoppen, dit is een principiële aangelegenheid aan het worden. Jammer... ik had liever vrolijk rondgereden....
 9. Even een update, Autotrust gaat correct te werk, ik zou alleen wat meer willen doorpakken, maar vooruit. Vandaag verzoek gekregen om een accutest te laten uitvoeren, zie bijlage. Niet helemaal ok begreep ik, dit zou de storing kunnen veroorzaken. Wie kan mij hierover wat uitleg gegeven? Ik zou het wel heel bizar vinden indien de accu de storingen veroorzaakt en de Audidealer zo'n reparatie adviseert... Matthijs, je tip neem ik mee en zal ik doorgeven.
 10. Zo.... de dealert heeft er zin in: Regelapparaat voor de 5-traps automatische versnellingsbak EUR 927 Parkeersensoren (4x) EUR 327 Beetje BTW erbij en ook nog arbeid a EUR 92,50 p/u Mijn verkoper kan zijn lol op. Maar er wordt nog steeds zeer correct gehandeld, Autotrust is ook ingeschakeld en die zijn o.b.v. de foutcodes ook nog anderen aan het raadplegen (de auto schakelt prima, dus waarom zou het regelapparaat vervangen moeten worden vragen zij zich af). Wordt vervolgd.
 11. Roel, ik wacht even wat de dealer aangeeft, mocht dat heel gek worden dan is het aan de verkoper wat het vervolg wordt (misschien Hartog Tuning zoals Bjorn al had geadviseerd).
 12. Kleine vertraging.... de dealert heeft woensdagochtend pas tijd om de auto uit te lezen, jammer....
 13. Zoals geschreven, maandag laten uitlezen en daarna zien we verder.
 14. Ik ga er vanuit dat het goed opgelost wordt (geen reden iets anders aan te nemen tot nu toe). Gaat dat niet lukken dan sta ik als consument denk ik wel sterk en dan heb ik niet voor niets een rechtsbijstandsverzekering Volgens mij kan ik de auto niet zomaar teruggeven en mijn geld ophalen, de verkopende partij zal eerst in de gelegenheid gesteld moeten worden om de boel te herstellen. Lukt dat na een aantal keer niet, dan kan ik de koop ontbinden. Maar zoals gezegd, ik heb er alle vertrouwen in. Het enige wat bij mij vreemd overkomt is dat de auto door een Audi-specialist is verkocht, hij nog een beurt heeft gehad bij een Skoda-dealer, gekeurd is door de Dekra (incl. testrit) en dat niemand het is opgevallen (en ik baal nog het meeste dat het mij ook niet was opgevallen ).
 15. Foppe, ik had mij een ander begin voorgesteld, dat zeker. Maar de auto lijkt verder helemaal goed te schakelen. Maandag naar Audi om even uit te lezen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden